Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Paasbier met chocolade. Hips!

Bier en chocolade. Een goede combi? Volgens Valentino Chocolatier wel: zij maken hun Brasser-bier met een ‘jasje’ van chocolade. Dit alles speciaal voor Pasen. Het Brasser-bier is een biertje met 6,5 Lees verder.

Wellness voor hotelgast én bezoeker

Onder de titel ‘Wellness 7’ start Hotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel vanaf 1 mei met professionele massages en wellness. Niet alleen voor verblijfsgasten van het grootste zakenhotel Lees verder.

Kamerprijzen Amsterdam naar recordhoogte

Online hotelprijzen in Amsterdam zijn deze maand gestegen naar gemiddeld 173 euro per kamer per nacht, zo blijkt uit de trivago Hotelprijsindex Lees verder.

Smaak verandert door licht en muziek

De Britse Oxford University heeft ontdekt dat wijn anders smaakt, wanneer het licht of de muziek in de omgeving verandert. De klassieke klasseringen zouden dus een aanpassing Lees verder.

Horecamedewerkers verdienen weinig

Het gemiddeld bruto uurloon voor horecamedewerkers bleef in 2013 ongeveer gelijk en kwam uit op €10,40. Het loon daalde vorig jaar met €0,10 (-1%). Vergeleken met andere werknemers, verdienen Lees verder.

Alles weten over BTW in uw b&b?

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll


Gast wordt 'gegoogled'

Eleven Madison Park is een restaurant met drie Michelinsterren. Het restaurant ligt in New York en heet de gasten op een bijzondere manier welkom. De gasten worden ‘gegoogled’, waardoor de Lees verder.

Nacht van de Fooi uitgebreid

Vanaf deze tiende editie van Nacht van de Fooi kunnen horecagelegenheden in elk dorp of iedere stad in Nederland hun fooi afstaan aan ontwikkelingssamenwerking. Naast Lees verder.

Aansprakelijkheid voedselallergie bij horecaondernemer

De aansprakelijkheid met betrekking tot voedingsintolerantie en voedselallergie ligt vanaf 13 december 2014 bij de horecaondernemer. Lees verder.

Inventaris De Roskam aangeboden

Van geluidssysteem tot badjas. De gehele inventaris van het failliete hotel-restaurant De Roskam in Gorssel is in te zien en te koop. BVA Auctions biedt de inventaris aan. Zoals ook de bedrijfswagen, Lees verder.

Horeca krijgt sneller vergunning

Vergunningen voor horecaondernemers: er is al veel over gezegd en geschreven. De gemeente Renkum wil de horeca tegemoet treden en start een ‘Ondernemingsdossier’. Iedere Lees verder.

Horeca loopt geld mis door banken

Ondernemers lopen miljoenen euro’s mis doordat de banken gemiddeld 110 dagen per jaar gesloten zijn. Terwijl de horeca ook in de weekenden en ‘s avonds open is, worden pinbetalingen van Lees verder.

Hotel Bloemendaal weer open

Een heftige brand verwoeste in de nacht van 24 juni 2013 nagenoeg het hele interieur van restaurant De Rusthoek en het bovengelegen Hotel Bloemendaal. Eigenaren Ed en Mariëlle van Veen Lees verder.

Controles op misstanden horeca

De Inspectie SZW start deze maand met gerichte inspecties in de detailhandel, horeca en land- en tuinbouw. Vooral bedrijven die al eerder in de fout zijn gegaan, kunnen een Lees verder.

B&b in huis van Hans en Grietje

Nancy Van Utterbeeck en Elisabeth Driessens openden begin deze maand hun b&b Steynehofke in Bevel, België. De b&b bevindt zich in een charmant hoevegebouw uit 1850. Het pand is Lees verder.

Brandveiligheid in hotels & b&b's (2)

Veel hoteliers en b&b-eigenaren beseffen niet dat een sprinklerinstallatie niet verplicht is; een verplichting staat nergens in de wetgeving. De enige uitzondering zou een extreem hoge ruimte Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Obama krijgt hotelrekening: 1,1 miljoen

De president van de Verenigde Staten, Barack Obama, verbleef aansluitend aan de nucleaire top in De Haag een nachtje in Brussel. De kosten: 1,1 miljoen euro. Na het korte verblijf reisde Lees verder.

Nepbeoordelingen of niet?

Andy Murray is, naast professioneel tennisser, tegenwoordig ook hotelier. Zijn imago heeft in zijn prille carrière als hotelier direct enige schade opgelopen. TripAdvisor onderzocht zijn hotel Lees verder.

Overnachten in een hijskraan

De NSDM-werf in Amsterdam Noord heeft er een wel zeer uniek ‘hotel’ bijgekregen. Edwin Kornmann heeft drie jaar nodig gehad om een oude, roestige kraan om te bouwen tot hotel met drie luxe suites. Wij Lees verder.

Brand in Hotel Bilderberg Oosterbeek

Onlangs schreven we al over brandregelgeving in hotels en b&b’s. Dat brandpreventie, en een goede vluchtroute, onontbeerlijk is, blijkt maar weer. In Hotel Bilderberg in Oosterbeek is zaterdagavond brand Lees verder.

Maak kennis met verse vis van Makro

Makro is leverancier van versproducten voor de horeca. Om u, als horecondernemer, kennis te laten maken met het verse visassortiment bieden zij u een proefpakket boordevol verse vis aan. Het pakket heeft een Lees verder.

Extra lening voor personeelskosten

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Markteffect blijkt, dat een derde van de MKB-bedrijven leveranciers niet tijdig betaalt door de uitbetaling van vakantiegeld. Drie op de tien MKB-bedrijven Lees verder.

Geld naar vrijetijdseconomie

De provincie Noord-Brabant investeert 4,5 miljoen euro in de Brabantse Vrijetijdseconomie. Een deel van dit geld wordt ingezet voor de nieuwe beweging Visit Brabant|Connect Lees verder.

Sonja Bakker gaat in b&b wonen

We meldden het vorige week al: Sonja Bakker stopt met haar b&b in Hoorn. Nu blijkt, dat Sonja er samen met haar man (Jan Reus) gaat wonen. Hun ‘oude’ villa in Hoorn zou te gevaarlijk zijn Lees verder.

Hotelgast overleden na val van dak

Op maandagmiddag viel er een man van het dak van het Queen Hotel op de Markt in Eindhoven. De man is overleden aan zijn verwondingen. De hoteleigenaar en politie zaten hem vlak daarvoor Lees verder.

Horeca leeft op in 2014

In 2014 koerst de horeca af op een half procent omzetgroei. Ten opzichte van vorig jaar is het consumentenvertrouwen aanmerkelijk verbeterd, neemt de koopkracht weer toe en ook het zachte Lees verder.

Ziekteverzuim laagst in horeca

In tijden van crisis is er veel minder ziekteverzuim, dat was al bekend. Werknemers zijn immers bang hun baan te verliezen wanneer het bedrijf moet reorganiseren. In de horeca was het verzuim met 2,2 Lees verder.

Nieuwe b&b: slapen waar Kenau sliep

Haarlem krijgt er weer een b&b bij. In een huis aan de Spaarnwouderstraat komt een bed & breakfast. Op dit moment wordt er verbouwd. Het is een unieke locatie, omdat Kenau ooit op Lees verder.