Alles over de opbouw van loonkosten

16 augustus 2018 | Thijs Jacobs
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpmiddelen bieden uitkomst, ook bij berekening van bijvoorbeeld premies.

Via het kassasysteem kunnen personeelsleden inklokken, zodat de uren goed geregistreerd worden. Personeelskosten beslaan binnen de horeca, en daarbuiten, een aanzienlijk deel van de totale kosten, dus het is raadzaam tijdig bij te sturen. Succesvolle ondernemers doen dat, ondernemers die het lastig hebben doen er goed aan om eens in de personeelskosten te duiken. De loonkosten zijn wettelijk gezien opgebouwd uit een aantal componenten.

Wat is loon?

 - Geld. Contant of via de bank

 - Vergoeding of juist inhouding voor gebruik van laptop, telefoon of tablet

 - Vergoeding of juist inhouding voor huisvesting. Dit mag maximaal 25 procent zijn van het minimumloon

 - Vergoeding of inhouding voor opleiding en training

 - Reiskostenvergoeding

Houd je aan het wettelijk minimumloon

Je moet je werknemer minstens het wettelijk minimumloon of minimumjeugdloon betalen. Het minimumloon geldt voor werknemers vanaf 23 jaar. Voor werknemers tussen de 15 en 23 jaar geldt het minimumjeugdloon. De komende jaren gaat het minimumjeugdloon in stappen omhoog, zodat werknemers vanaf 21 jaar het minimumloon gaan verdienen. Ieder half jaar worden de lonen aangepast. Dat gebeurt op 1 januari en 1 juli.

Hoe zijn loonkosten opgebouwd?

Naast het basisloon ben je als ondernemer verplicht een jaarlijks bedrag aan vakantiegeld uit te betalen. Daarnaast betaal je verplicht een aantal premies. Let op: als je het loon later betaalt dan afgesproken - terwijl het je eigen schuld is – dan heeft de werknemer recht op een loonsverhoging. Het wettelijk minimumloon moet altijd per bank betaald worden, de rest mag in natura of contant. De drie belangrijkste verplichtingen zetten we hieronder op een rijtje:

1. Loonkosten

Het maakt niet uit of je een uurloon, dagloon of maandloon hanteert voor de werknemer, het bedrag moet altijd minimaal gelijk zijn aan het actuele wettelijke minimumloon. Daarboven kun je uiteraard zelf het loon (salaris) bepalen in samenspraak met de werknemer. Het bieden van een marktconform salaris is altijd aan te raden, want: ‘when you pay peanuts, you get monkeys’.

2. Vakantiegeld

Naast het loon ben je ook wettelijk verplicht om vakantiegeld uit te keren. De officiële term is vakantietoeslag. Het gaat hierbij om minimaal 8 procent van het bruto jaarsalaris. Dit bedrag moet je ieder jaar uitbetalen voor 1 juli of gespreid, als onderdeel van het loon. In dat geval moet dit wel duidelijk vermeld worden op de loonstrook.

3. Premies

Als werkgever ben je ook verplicht om een aantal premies af te dragen voor je personeel. Het gaat dan om:

 - Loonbelasting

 - Premie volksverzekeringen (AOW, Anw en Wlz)

 - Premies werknemersverzekeringen (WW, WAO, WIA en ZW)

 - Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet

Deze premies zijn afhankelijk van het loon. Als je loonheffingen gaat berekenen, moet je daarnaast ook weten wat je aan loon in natura aan je werknemers geeft. Je kunt hierbij denken aan cadeaus, abonnementen, eten, kleding, et cetera.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Interview
Pension B&B KlaasVaak; een Zeeuws karakteristiek rijksmonument

Pension B&B KlaasVaak bevindt zich middenin het pittoreske centrum van Zierikzee, een middel(z)eeuws stadje gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. De B&B ligt aan een oud straatje wat in een Anton Piek setting niet zou misstaan. Met veel monumenten en verschillende soorten gevels. ...

Landal GreenParks verliest 35 procent omzet in 2020

Landal GreenParks heeft zich in 2020 – ondanks de coronacrisis – goed staande gehouden en wist haar positie als marktleider te handhaven, mede dankzij een sterke zomer met hoge bezettingscijfers en forse investeringen in marketing en op de parken. De uitstekende zomerprestaties maakte ...

Ondernemen
De 10 redenen om WEL een B&B te starten

Een B&B beginnen*. Waarom zou je? Nou, gewoon omdat dit het mooiste en uitdagendste beroep van de wereld is! Je ziet het regelmatig op televisie, als er weer zo’n stel ‘zonder na te denken’ besluit om een gastenverblijf te beginnen in het buitenland en alles, maar dan ook alles ...

Branded Content
De grootste nachtmerrie van een B&B eigenaar: bedwantsen

Een nachtje of korte vakantie in eigen land is momenteel erg populair. Dit kan op meerdere manieren en één daarvan is in een Bed & Breakfast. De bezettingsgraad houdt nog niet over. Daarom is het des te vervelender als er klachten komen over jeuk en bultjes na een overnachting in u ...

Columns
Column Hanny Arens: First Dates voor B&B-eigenaren

Toen ik voor het eerst hoorde van een televisieprogramma waarin B&B-eigenaren op zoek gaan naar een nieuwe liefde, moest ik toch even denken aan het format van ‘First Dates’. In deze populaire datingshow gaan mensen die elkaar niet kennen, samen uit eten. Met alle ongemakkelijke stil ...

Interview Longread
De Laatste Stuiver; van koloniale woning, café en recreatiewoning tot B&B

B&B De Laatste Stuiver ligt in natuurreservaat de Rottige Meente in de Friese gemeente Weststellingwerf, welke grenst aan Nationaal Park Weerribben te Overijssel. Tien jaar lang droomden de B&B-eigenaren Kees en Yvonne Smit over dit voormalig café en recreatiewoning, genaamd De Laatst ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: