De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

10 februari 2017 | Thijs Jacobs
De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

Het starten van een eigen horecazaak is voor velen een droom. De Twentsche Foodhal in Enschede wil die droom helpen vervullen. Onder de noemer 'Pitch je Keuken' wordt een talentenjacht georganiseerd voor (aspirant) ondernemers. Koks met de ambitie om een eigen keuken te starten in de nieuw te openen foodhal kunnen tot 15 maart hun plan indienen en maken kans dit voor een deskundige jury te presenteren. De tien ondernemers met het beste concept, de juiste uitstraling en een authentieke smaak kunnen vanaf september 2017 aan de slag als uitbater van één van tien keukens bij de Twentsche Foodhal. 

De Twentsche Foodhal is de nieuwe foodbelevenis voor de regio, die zal openen in de Performance Factory in Enschede. Bezoekers kunnen hier vanaf 1 oktober terecht voor eten en drinken, zonder poeha. Er worden tien verschillende keukens ingericht waar gasten uit kunnen kiezen. De nadruk ligt op eerlijke gerechten, op basis van mooie lokale producten, die voor de neus van de klant worden bereid.

Jarno Bruggeman, samen met Erik Wooldrik initiatiefnemer, legt uit: “Voor ons is het starten van de Twentsche Foodhal een logische stap. We zijn al een paar jaar succesvol met het organiseren van de Stoer Voer foodtruckfestivals. Dat concept smaakte letterlijk naar meer. Aan de aanloop en de reacties merkten we dat het publiek behoefte heeft aan vernieuwende foodconcepten. En ook dat er aan de andere kant heel veel enthousiaste, talentvolle koks zijn die al jarenlang dromen om iets in de horeca te starten. Met de Twentsche Foodhal brengen we dat allemaal samen onder één dak.”

Aan belangstelling is geen gebrek. “Op dit moment hebben we al 23 aanmeldingen van ondernemers, foodtruckers en koks die graag bij ons willen starten. Er zitten prachtige ideeën bij waarvan sommigen een echte aanwinst zijn voor Oost-Nederland. Maar we leren graag nog veel meer aspirant ondernemers kennen. We zullen een selectie maken uit de ingediende plannen en de beste concepten mogen in de eerste week van april hun keukenplan komen pitchen,” vertelt Wooldrik. “Wie als ondernemer mee wil doen kan tot 15 maart terecht op onze website www.twentschefoodhal.nl. Daarnaast zoeken we ook nog leveranciers van mooie, regionale, duurzame producten. Ook zij kunnen op onze website terecht.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Interview
Pension B&B KlaasVaak; een Zeeuws karakteristiek rijksmonument

Pension B&B KlaasVaak bevindt zich middenin het pittoreske centrum van Zierikzee, een middel(z)eeuws stadje gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. De B&B ligt aan een oud straatje wat in een Anton Pieck setting niet zou misstaan. Met veel monumenten en verschillende soorten gevels ...

Landal GreenParks verliest 35 procent omzet in 2020

Landal GreenParks heeft zich in 2020 – ondanks de coronacrisis – goed staande gehouden en wist haar positie als marktleider te handhaven, mede dankzij een sterke zomer met hoge bezettingscijfers en forse investeringen in marketing en op de parken. De uitstekende zomerprestaties maakte ...

Ondernemen
De 10 redenen om WEL een B&B te starten

Een B&B beginnen*. Waarom zou je? Nou, gewoon omdat dit het mooiste en uitdagendste beroep van de wereld is! Je ziet het regelmatig op televisie, als er weer zo’n stel ‘zonder na te denken’ besluit om een gastenverblijf te beginnen in het buitenland en alles, maar dan ook alles ...

Branded Content
De grootste nachtmerrie van een B&B eigenaar: bedwantsen

Een nachtje of korte vakantie in eigen land is momenteel erg populair. Dit kan op meerdere manieren en één daarvan is in een Bed & Breakfast. De bezettingsgraad houdt nog niet over. Daarom is het des te vervelender als er klachten komen over jeuk en bultjes na een overnachting in u ...

Columns
Column Hanny Arens: First Dates voor B&B-eigenaren

Toen ik voor het eerst hoorde van een televisieprogramma waarin B&B-eigenaren op zoek gaan naar een nieuwe liefde, moest ik toch even denken aan het format van ‘First Dates’. In deze populaire datingshow gaan mensen die elkaar niet kennen, samen uit eten. Met alle ongemakkelijke stil ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: