FNV Horeca: teleurstelling over verwachte maatregelen horeca

13 oktober 2020 | Redactie
FNV Horeca: teleurstelling over verwachte maatregelen horeca

Naar verwachting  kondigt het kabinet vanavond maatregelen af die de horeca zwaar zullen raken. FNV Horeca snapt dat deze maatregelen er vanuit gezondheidsoogpunt moeten komen, maar is teleurgesteld over de wijze waarop deze maatregelen tot stand zijn gekomen.

Voor FNV Horeca is het onbegrijpelijk dat er afgelopen dagen geen overleg met de partners in de horeca (waaronder FNV Horeca en Koninklijke Horeca Nederland) is geweest om scenario’s door te spreken. Hierdoor is er onvoldoende draagvlak binnen de sector  voor deze zware maatregelen. Door het gebrek aan overleg wordt de sector ook geen perspectief geboden: hierdoor weten werknemers en bedrijven in de horeca niet waar ze aan toe zijn en blijven hun vooruitzichten vaag.

Teleurstelling

FNV Horeca is daarnaast teleurgesteld over de timing van deze zware ingreep. Waren deze maatregelen eerder effectief ingevoerd, dan hadden horecaondernemers mogelijk de kans gehad om deze herfstvakantie nog enige compenserende inkomsten te kunnen genereren.

Grote zorgen om toekomst horeca

FNV Horeca is bezorgd over de toekomst van de sector. Welke gevolgen zullen deze maatregelen hebben op de medewerkers die bewust en met passie gekozen hebben voor het werken in de horeca? Verwacht wordt dat de maatregelen die vanavond worden aangekondigd de zoveelste klap zijn voor de sector: de kans dat ondernemingen het niet zullen halen wordt groter waardoor opgeleide medewerkers  werkloos worden of  noodgedwongen in een andere sector moeten gaan werken.  Terwijl het voor de verdere toekomst van de sector juist heel belangrijk is om deze goed opgeleide medewerkers vast te houden.

Werknemers en werkgevers in de horeca hebben dit jaar laten zien dat zij flexibel zijn en met de ontwikkelingen mee kunnen bewegen om samen corona onder controle te krijgen. Alles in het belang van de veiligheid van gasten, medewerkers én ondernemers. 

FNV Horeca vindt dat de sector met de maatregelen die vandaag worden afgekondigd, disproportioneel hard wordt aangepakt. Edwin Vlek bestuurder FNV Horeca:  “Wij verwachten daarom van de overheid dat deze met aanvullende steunmaatregelen komt om de sector tegemoet te komen. En belanghebbende partijen te betrekken in het opstellen van de routekaart om perspectief aan de sector te bieden.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Achtergronden
Bed & Breakfast op tv: Drenthe en Overijssel

Vandaag, op 16 april, zendt MAX om 20.30 uur op NPO 1 aflevering 4 uit van Bed & Breakfast. In het programma testen enthousiaste b&b-houders elkaars onderneming. De gasten mogen zelf bepalen wat zij hun verblijf waard vinden. Deze week logeren de ondernemers in de provincies Drenthe en Overi ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Bed & Breakfast vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Bed & Breakfast op tv: Groningen, Drenthe en Friesland

Op vrijdag 9 april om 20.30 uur op NPO 1 zendt MAX een gloednieuwe aflevering van Bed & Breakfast uit. In het programma testen enthousiaste b&b-houders elkaars onderneming. De gasten mogen zelf bepalen wat zij hun verblijf waard vinden. Welke b&b wordt als beste beoordeeld? Deze week rei ...

Achtergronden Tech
We onderzochten het: vrijwel alle B&B's gebruiken een online reserveringssysteem

Onlangs stelden we de lezers van Bed & Breakfast een vraag. Op de vraag 'gebruik je een online reserveringssysteem in je B&B?' kwamen veel reacties binnen. De uitslag is overduidelijk: maar liefst 95,5 procent van de respondenten gebruikt een online reserveringssysteem. Hieronder ...

Columns
Column: Ondernemen is ook uitbesteden

Ik weet zeker dat jullie als B&B-eigenaren het allemaal zijn. De een wellicht iets meer, maar jullie maken je er allemaal schuldig aan. Geef het maar eerlijk toe en steek je hand op als jij je als gastheer of gastvrouw ook onder de ‘control freaks’ schaart. Join the club. Het is uite ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: