Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

25 september 2019 | David Bakker
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend<

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. 

De nominaties voor de Entree Awards, horecaprijzen voor nieuwe of vernieuwde horecabedrijven, zijn bekendgemaakt. De winnaars in de tien verschillende categorieën worden bekend op maandag 25 november, tijdens een feestelijke uitreiking in Theater Amsterdam.

De nominaties zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche. Een award is voor de winnaars de bekroning voor inspanningen die hun bedrijf tot een van de meest onderscheidende horecazaken van het afgelopen jaar maakt. Een vakjury beoordeelt nieuwe, of het afgelopen jaar gerestylede restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs.

De jury bestaat uit zestien gespecialiseerde designers, conceptontwikkelaars en trendwatchers. Juryvoorzitter Iris Kranenburg, hoofdredacteur van Entree Magazine: “Dankzij de onafhankelijkheid van onze juryleden en hun status op hun vakgebied is een nominatie echt van meerwaarde. Een nominatie is dus een waardevolle erkenning waar de bedrijven terecht trots op zijn.” De Entree Awards wordt voor de dertiende keer georganiseerd.

GENOMINEERDEN


Best Restaurant Concept 
Bij de winnaar passen f&b-aanbod, sfeer, interieur en service perfect bij het gekozen concept. Het concept past bovendien bij deze tijd, de locatie én de doelgroep die de ondernemer voor ogen heeft.

1. Rum Club @ Utrecht 
2. Black Smoke @ Rotterdam 
3. IJver @ Amsterdam
4. Graphite @ Amsterdam 
5. Blueness @ Cadzand

Best Restaurant Design 
De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp. 

1. Lier @ Amsterdam 
2. Goud @ Rotterdam 
3. NENI @ Amsterdam
4. Sublime @ Waalwijk 
5. Merlet @ Schoorl

Best Hotel Design
Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.

1. Kazerne, Home of Design @ Eindhoven
2. De Blanke Top @ Cadzand
3. Supernova @ Rotterdam 
4. Park Centraal @ Amsterdam
5. The Anthony @ Utrecht 


Best Hotel Concept 
De winnaar van Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.

1. The Green Elephant @ Maastricht
2. BUNK Hotel @ Utrecht (binnenkort Amsterdam)
3. HUP @ Mierlo
4. Bizar-Bazar @ Arnhem
5. The Match @ Eindhoven 

Best Cocktailbar 
De beste nieuwe cocktailbar van 2019 weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en decor.

1. The Stockroom @ Groningen 
2. Super Lyan @ Amsterdam
3. Bricks "Hooch & Brew" @ Den Haag 
4. The Jitterbug Saloon @ Amsterdam
5. Rum Club @ Utrecht 

DareDevil 

In de categorie DareDevil worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijken buiten de gebaande paden.

1. Doloris Rooftop & Meta Maze @ Tilburg
2. Kit 384 @ Amsterdam 
3. Onglet @ Maastricht

4. Pele Surf Shack @ Rotterdam
5. GaleriAAA by Mangiare @ Rotterdam


Next Generation 
De genomineerden uit deze categorie zijn stuk voor stuk pioniers die vooroplopen door te koken met een eigen/nieuwe visie, onafhankelijk van de geldende trends. Die pioniersvisie richt zich op ingrediënten, kooktechnieken, kookstijl, gastvrijheid, duurzaamheid en/of culinair erfgoed.


1. Café Remouillage @ Amsterdam
2. De Nieuwe Winkel @ Nijmegen
3. 101 Gowrie @ Amsterdam
4. Culinaire proeftuin Het Keunenhuis @ Winterswijk
5. Spectrum @ Amsterdam


Best Hospitality Concept 
In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche.

1. DeZusters @ Maarssen
2. Blue @ Schiphol
3. Brouwerij Dockum @ Dokkum
4. Mooie Boules @ Amsterdam, Rotterdam (o.a. Breda en Delft)

5. Bright Kitchen @ Amsterdam 


Best Nightlife & Entertainment 
In deze categorie kijkt de jury naar nieuwe nightlife locaties. De winnende venue heeft een onderscheidend entertainmentconcept, een bijpassend interieur en voegt echt iets toe aan de hedendaagse beleving en cultuur van het nachtleven in Nederland.


1. temp. @ Amsterdam
2. Radio Radio @ Amsterdam
3. Weelde @ Rotterdam
4. MONO @ Rotterdam
5. Fifth | NRE @ Eindhoven

 

Best Restyling 
In de categorie Best Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past uitstekend bij het (vernieuwde) concept en is een succesvolle stap naar de toekomst. Alle ruimtes sluiten na de metamorfose nog beter op elkaar aan.

1. Park Plaza Victoria @ Amsterdam
2. NH Collection Amsterdam Flower Market @ Amsterdam
3. Ron Gastrobar Indonesia Downtown @ Amsterdam
4. Proeflokaal ‘t  Blauwe Theehuis @ Amsterdam 
5. KEES @ Houten
 

Foto: Samuel van Leeuwen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Overheid
Geen willekeurige afschrijving exploitant Bed & Breakfast

Een exploitant kan geen willekeurige afschrijving voor startende ondernemers toepassen op de appartementen die hij in het kader van Bed & Breakfast verhuurt. Een man en zijn echtgenote oefenden in 2012 en 2013 in de vorm van een commanditaire vennootschap (CV) een onderneming uit. Daarbij was...

Columns Blog
Column: een quicky

Mijn huis heeft familiekamers, dus wordt over het algemeen bezocht door sportieve buitenmensen met kinderen. Behalve dat ik op seksgebied een preutse muts ben, heb ik ook in mijn huis nooit echt dingen meegemaakt die seksgericht zijn. Oh ja: misschien een keertje tijdens een nieuwsjaarfeestje, toen ...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Interview Longread
'Voor je het weet ben je slaaf van je gast'

Een miljoen mensen loopt met idee om ooit een B&B of camping te beginnen. Nóg meer mensen zitten voor de buis voor een aflevering van Ik Vertrek, Chateau Meiland of Bed and Breakfast. En als je dan die felbegeerde droomplek hebt, wil je deze graag succesvol maken. Maar een inspirerend boe...

Achtergronden Tech
7 revenue management tips

Stan Josephi - Senior Lecturer Revenue Management aan de BUAS - geeft zeven waardevolle tips over revenue management. Josephi verzorgt, speciaal voor hotelprofessionals, een tweedaagse masterclass revenue management (27 november en 18 december 2019). Klik hier om je aan te melden! 7 revenue manag...

Amsterdam Tech
Drone obers in Amsterdams hotel

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling? Zet je maar schrap want het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort je diner geserveerd krijgt door een drone. Vandaag testte YOTEL, een innovatief hotel dat komende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: