Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam

29 september 2017 | Thijs Jacobs
Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam<

Vorige week maandag riep de vakjury van ‘Leven in Frankrijk’ Bistrot Neuf uit tot ‘het fijnste Franse restaurant van Nederland’. Bistrot Neuf voelt zich vereerd deze erkenning te krijgen in dezelfde week dat zij haar 8-jarig bestaan vierde.

Bistrot Neuf is ontstaan uit de wens van eigenaar Rex Neve om goed en warm Frans te kunnen lunchen en dineren in Amsterdam. Genieten van goede escargots, hommard, côte de boeuf en huisgemaakte pâtes zoals hij dat tijdens al zijn wijnreizen in Frankrijk graag deed. Dit kon nog volgens Neve nog niet voldoende in de hoofdstad. Dat de vakjury de waardering geeft zelfs landelijk een baken te zijn van goed Frans eten, fijne service en mooie wijn is een ontzettend mooie beloning voor de jaren inzet van het hardwerkende team van ‘Neuf’. Chefs Pascal Tooms en Thijmen Veerman zijn trots dat ze, naast dat ze voor de vierde keer op rij beloond worden met een Bib Gourmand, ook deze prijs uit handen van vakgenoten mogen ontvangen.

Voorzitter

Zoals voorzitter Tom Kellerhuis uit het juryrapport citeerde: "De voortdurend vernieuwde kaart is iedere keer verrassend. En nog altijd is het plek waar je je (internationale) gasten graag mee naar toe neemt: het is hip, bruisend, eigentijds en je kunt er, iedere keer weer, op rekenen dat het eten ver boven het gemiddelde uitsteekt."
De wijnen van Chabrol Wines kregen tevens een speciale vermelding. De Franse ambassadeur Philippe Lalliot reikte de prijs uit aan eigenaar Rex Neve, mede-eigenaar Robert Peppelenbos kon helaas niet aanwezig zijn. "Helaas kon het personeel ook niet komen, want die zijn aan het werk, maar vanavond aan de bar nemen we er eentje", aldus Neve. Wat de avond compleet maakte is dat beste vrienden van Bistrot Neuf, Auberge Jean (voormalig maître van Neuf) & Marie al 1 jaar na opening de publieksprijs mocht ontvangen uit handen van chef Alain Caron. We hopen dat dit voor velen weer aanleiding is de bistrot en de auberge te bezoeken, ze staan (bijna) elke dag voor u klaar!

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: welke rol speelt de hotelkamer nog?

Rotterdam ontwikkelt zich tot een geweldige hotelstad. De Maasstad is meer en meer ‘in the picture’. Niet alleen bij toeristen, maar ook bij zakelijke gasten, expats en studenten. We bezochten twee hoteliers in deze stad; zij runnen hotels met een sterke focus op de gemeenschappelijke ru...

OTA's Tech
Ga de strijd aan met OTA's: 11 tips

Tijdens de afgelopen editie van HotelTech, georganiseerd door Hospitality Management, heeft Mike Roefs van Hoteliers.com een presentatie gegeven over de strijd met OTA's. Vanwege de overweldigende belangstelling voor deze presentatie, waarin Mike 11 bruikbare tips heeft gegeven, vatten wij de be...

Awards Achtergronden
Auberge du Bonheur winnaar Brabantse Gastvrijheid Award 2018

Tijdens de slotmanifestatie van het jaar waarin Brabant de titel ‘European Region of Gastronomy’ draagt, is op 3 december de eerste Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt. In pop-up restaurant De Teruggave in Breda nam Auberge du Bonheur uit Tilburg met gepaste trots de award in on...

Achtergronden
Een op zes Nederlanders schaamt zich voor tafelmanieren partner

16 procent van de Nederlanders schaamt zich voor de tafelmanieren van zijn of haar partner. Vooral vrouwen (21 procent) zijn niet te spreken over de etiquette van hun partner, onder mannen bedraagt dit percentage slechts tien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard, in opdracht van Acties....

Hotel Achtergronden
Auping en DSM-Niaga realiseren doorbraak met circulair matras

Koninklijke Auping en DSM-Niaga hebben een compleet circulair matras ontwikkeld. Elk onderdeel van het nieuwe modulaire ontwerp is eenvoudig te scheiden van de rest en is volledig recyclebaar voor hergebruik in een nieuwe matras. Matrassen vormen wereldwijd een van de grootste bijdragen aan stortafv...

Toerisme Achtergronden
De grappigste zoekopdrachten

Wat heeft Berlijn met beren? Waarom is Belgische chocolade de beste ter wereld? Wat eten ze in Frankrijk? Dit is wat Nederlanders altijd al hebben willen weten over hun buurlanden. Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat andere mensen op dit moment bezighoudt, kan je het best kijken naar hun zoekopdra...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: