Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam

29 september 2017 | Thijs Jacobs
Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam<

Vorige week maandag riep de vakjury van ‘Leven in Frankrijk’ Bistrot Neuf uit tot ‘het fijnste Franse restaurant van Nederland’. Bistrot Neuf voelt zich vereerd deze erkenning te krijgen in dezelfde week dat zij haar 8-jarig bestaan vierde.

Bistrot Neuf is ontstaan uit de wens van eigenaar Rex Neve om goed en warm Frans te kunnen lunchen en dineren in Amsterdam. Genieten van goede escargots, hommard, côte de boeuf en huisgemaakte pâtes zoals hij dat tijdens al zijn wijnreizen in Frankrijk graag deed. Dit kon nog volgens Neve nog niet voldoende in de hoofdstad. Dat de vakjury de waardering geeft zelfs landelijk een baken te zijn van goed Frans eten, fijne service en mooie wijn is een ontzettend mooie beloning voor de jaren inzet van het hardwerkende team van ‘Neuf’. Chefs Pascal Tooms en Thijmen Veerman zijn trots dat ze, naast dat ze voor de vierde keer op rij beloond worden met een Bib Gourmand, ook deze prijs uit handen van vakgenoten mogen ontvangen.

Voorzitter

Zoals voorzitter Tom Kellerhuis uit het juryrapport citeerde: "De voortdurend vernieuwde kaart is iedere keer verrassend. En nog altijd is het plek waar je je (internationale) gasten graag mee naar toe neemt: het is hip, bruisend, eigentijds en je kunt er, iedere keer weer, op rekenen dat het eten ver boven het gemiddelde uitsteekt."
De wijnen van Chabrol Wines kregen tevens een speciale vermelding. De Franse ambassadeur Philippe Lalliot reikte de prijs uit aan eigenaar Rex Neve, mede-eigenaar Robert Peppelenbos kon helaas niet aanwezig zijn. "Helaas kon het personeel ook niet komen, want die zijn aan het werk, maar vanavond aan de bar nemen we er eentje", aldus Neve. Wat de avond compleet maakte is dat beste vrienden van Bistrot Neuf, Auberge Jean (voormalig maître van Neuf) & Marie al 1 jaar na opening de publieksprijs mocht ontvangen uit handen van chef Alain Caron. We hopen dat dit voor velen weer aanleiding is de bistrot en de auberge te bezoeken, ze staan (bijna) elke dag voor u klaar!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Overheid
Geen willekeurige afschrijving exploitant Bed & Breakfast

Een exploitant kan geen willekeurige afschrijving voor startende ondernemers toepassen op de appartementen die hij in het kader van Bed & Breakfast verhuurt. Een man en zijn echtgenote oefenden in 2012 en 2013 in de vorm van een commanditaire vennootschap (CV) een onderneming uit. Daarbij was...

Columns Blog
Column: een quicky

Mijn huis heeft familiekamers, dus wordt over het algemeen bezocht door sportieve buitenmensen met kinderen. Behalve dat ik op seksgebied een preutse muts ben, heb ik ook in mijn huis nooit echt dingen meegemaakt die seksgericht zijn. Oh ja: misschien een keertje tijdens een nieuwsjaarfeestje, toen ...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Interview Longread
'Voor je het weet ben je slaaf van je gast'

Een miljoen mensen loopt met idee om ooit een B&B of camping te beginnen. Nóg meer mensen zitten voor de buis voor een aflevering van Ik Vertrek, Chateau Meiland of Bed and Breakfast. En als je dan die felbegeerde droomplek hebt, wil je deze graag succesvol maken. Maar een inspirerend boe...

Achtergronden Tech
7 revenue management tips

Stan Josephi - Senior Lecturer Revenue Management aan de BUAS - geeft zeven waardevolle tips over revenue management. Josephi verzorgt, speciaal voor hotelprofessionals, een tweedaagse masterclass revenue management (27 november en 18 december 2019). Klik hier om je aan te melden! 7 revenue manag...

Amsterdam Tech
Drone obers in Amsterdams hotel

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling? Zet je maar schrap want het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort je diner geserveerd krijgt door een drone. Vandaag testte YOTEL, een innovatief hotel dat komende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: