Pop-up visrestaurant A La Plancha toch open

30 mei 2018 |
Pop-up visrestaurant A La Plancha toch open

Het populaire pop-up restaurant op het Rotterdamse Noordereiland zal deze zomer alsnog haar deuren openen. Maandag werd door de gemeente en provincie besloten dat er toch een tijdelijke vergunning wordt verleend aan A La Plancha. Fans van het restaurant kunnen binnenkort weer genieten van de lekkerste vis aan de Maas.

Vergunning

Afgelopen week werd duidelijk dat pop-up visrestaurant A La Plancha al maanden wachtte op een vergunning. Vanwege de veiligheid kwam de vergunning niet van de grond. Na veel positieve steunbetuigingen voor het populaire visrestaurant en ondernemer en initiatiefnemer Hans Mosselman werd er vanuit de gemeente toch actie ondernomen. Afgelopen maandagavond vond er een overleg plaats met de Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb en de provincie. Hier werd besloten dat A La Plancha alsnog een tijdelijke vergunning krijgt. Wanneer de gasten kunnen aanschuiven op het ponton aan de Maaskade is nog niet bekend. Hans Mosselman zet alles op alles om A La Plancha zo snel mogelijk te kunnen openen. Nog heel even wachten dus totdat er weer genoten kan worden van heerlijke verse vis en een fijn uitzicht bij het restaurant aan de Maas.

Goed eten

A La Plancha is een concept van Stichting Cultuurbrigade (ook verantwoordelijk voor de Dag van de Romantische Muziek) en wordt uitgevoerd door Food for Thought. Het draait bij A la Plancha niet alleen om lekker eten, genieten en beleving. Brein achter het concept, Food for Thought, wil een bijdrage leveren aan het vormgeven van de samenleving en dan vooral voor de groep mensen die moeite heeft aan te haken bij onze steeds sneller veranderende samenleving. Door middel van een intern ontwikkeld programma wil Food for Thought helpen met het opbouwen van vaardigheden, zelfvertrouwen en een CV. Het bedrijf werkt met ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen die een kruisje achter hun naam hebben. Het resultaat is een warm team met medewerkers die willen bijdragen aan de doelstellingen van Food for Thought. De enige eis aan werknemers is een oprechte wens om zelf iets van het leven te maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Economie Corona
Horeca na kunst en cultuur meest pessimistisch over economische vooruitzichten

De vooruitzichten van het Nederlandse bedrijfsleven over de eigen verkopen op de korte termijn zijn sinds de zomer sterk verslechterd. De economie zal naar verwachting tijdelijk weer een stap terug moet doen. Vooral de commerciële dienstverlening heeft pessimistischere verwachtingen voor de kom ...

Toerisme
Toeristenbelasting voor Airbnb-verhuur Haarlem eenvoudiger

De gemeente Haarlem heeft een overeenkomst gesloten met het verhuurplatform Airbnb, waarbij is geregeld dat het platform per 1 januari 2021 de toeristenbelasting rechtstreeks int bij de verhuurder. De toeristenbelasting wordt daarna door Airbnb afgedragen aan Cocensus, de uitvoeringsorganisatie voor ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Interview Longread
B&B Bij het Struinpad: een oase van rust en groen in het Land van Cuijk

Kom tot rust in het gemoedelijke Brabantse dorp Wilbertoord. Kom genieten van de Brabantse gastvrijheid, overgoten met een heerlijk Bourgondisch sausje. Hier gaan natuur en historie hand in hand. Wilbertoord is een ontginningsdorp in de Brabantse gemeente Mill en Sint Hubert. Wilbertoord vormt, m ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Wet- en regelgeving Corona
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: