Slow fastfoodconcept opent op Zuidas

19 maart 2018 | David Bakker
Slow fastfoodconcept opent op Zuidas<

Op het meest groene stukje van de Zuidas is café-restaurant Palante geopend. Een gezellige plek waar vers vegetarisch eten de hele dag door snel kan worden genoten. Palante biedt haar gasten het beste van fast food (snel, betaalbaar) en casual dining (kwaliteit, sfeervolle inrichting). Chef Eddy Blaas kookt met heel veel groenten en een klein beetje vlees.

Low Budget

Op het menu staan 6 koude en 6 warme gerechten, geïnspireerd door de Mediterrane en Aziatische keukens. Elk gerecht kost tussen de 3,00 en 3,75 euro. De gast kan zelf bepalen hoeveel hij eet, en uitgeeft. Palante speelt zo in op de markt voor de snelle, gezonde trek. Iedereen komt aan zijn trekken. Van carnivoor tot veganist, van flexitariër tot vegetariër, iedereen komt aan zijn trekken in Palante. Een bord stoofvlees met couscous en een glas biologische Nero d’Avola kost 12 euro en een groenteproeverij van het koud buffet met een kop gember-steranijs thee heb je al voor 11 euro. Voor een tientje is er elke dag een andere daghap.

Op het menu verder vegetarische bitterballen van Chef Thor (3,25 euro/3 stuks), organische wijnen uit Italië en Duitsland (vanaf 3,50 euro per glas), biologische bieren uit Nederland en verse sappen. Limonade en thee maakt men zelf in de doe-het- zelf limonade- en theebar met Amsterdamse siropen en veel verse ingrediënten. Voor ontbijt is er huisgemaakte granola, pecan brownie, gestoofde peren-cranberry crumble en appel-olijfoliecake.
Teruggekeerde studievrienden Het café-restaurant is gevestigd aan de Fred Roeskestraat 97 en heeft 45 zitplaatsen binnen en 45 op het terras.

Studievrienden

De zaak wordt gerund door Eddy Blaas en Jerry van Schaik, studievrienden sinds de jaren ’90. Blaas had zijn eigen hotel-restaurant in België en Van Schaik runde zijn horecabedrijven in Boekarest, Roemenië. "Mijn grootste plezier is om onze gasten zoveel mogelijk smaak en keuze voor hun geld te bieden. In Palante kan je zes verschillende verse groentegerechtjes proeven voor de prijs van een club sandwich. Dat maakt me blij", aldus Van Schaik.


Blaas wil dat mensen ontdekken dat groente eten net zo lekker is als vlees. "Ik wil ze verleiden tot het eten van minder vlees. Ik kan erg blij worden als een verstokte carnivoor me nieuwsgierig vraagt hoe onze gegrilde biet is klaargemaakt", aldus Blaas.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Achtergronden Ondernemen
Poll: hoe ga jij om met no-shows in je B&B?

No-shows zijn vervelend voor B&B-ondernemers. We willen dolgraag weten hoe jij omgaat met het fenomeen van gasten die niet op komen dagen. Moeten zij hoe dan ook betalen of niet, en schrijf je automatisch geld af van zijn of haar creditcard? We publiceren de bevindingen in de komende editie van...

Columns
Column: Contactvrij genieten…

'Dag mevrouw, hierbij stuur ik u een mail want ik wil graag een lang weekend weg binnen Nederland en uw B&B lijkt ons wel wat maar… is er wel wat te doen in Zwolle?' Helemaal blij keek ik die dag op van mijn laptop. Hoera, een Echte Gast! Potentieel dan weliswaar, want &helli...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: