Strandtenten Nederlandse kust klaar voor anderhalvemetersamenleving

17 april 2020 | Redactie
Strandtenten Nederlandse kust klaar voor anderhalvemetersamenleving

De strandexploitanten aan de Nederlandse kust zijn klaar om te starten met hun nieuwe anderhalvemeterdienstverlening. De afgelopen periode hebben zij gebruikt om hun horecazaken aan te passen en gereed te maken, zodat kan worden voldaan aan de RIVM richtlijnen in de nieuwe anderhalvemetersamenleving.

Hiermee willen alle deelnemende strandexploitanten laten zien dat het uitserveren van eten en drinken op 1,5 meter wél kan. Zij zijn er dan ook helemaal klaar voor om weer open te gaan en gasten te ontvangen. “En dat is hard nodig aangezien wij nog steeds niet de loonkosten van ons personeel vergoed krijgen terwijl er 0 omzet binnenkomt”, aldus André Triep, voorzitter van VVS Scheveningen en eigenaar van Strandclub WIJ in Scheveningen. Met de noodkreet ‘Strandtenten in het NOW!’ van Zeeland tot Schiermonnikoog lieten de Nederlandse kuststeden vorige week al zien dat zij elkaar steunen in deze tijd. Alle deelnemende strandverenigingen aan de Nederlandse kust hebben tal van aanbevelingen verzameld en ingeleverd bij Koninklijk Horeca Nederland met het verzoek deze kenbaar te maken bij het Ministerie.

Bedienen op 1,5 meter afstand

De afgelopen dagen zijn er tal van aanpassingen gedaan in de strandtenten om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Om de gasten een veilige en fijne strandbeleving mee te geven, wordt het bezoek van de gast bij de entree gereguleerd door het personeel. Zo worden de gasten door het personeel geplaceerd aan een tafel. Triep: “Al onze tafels staan op meer dan 1,5 meter uit elkaar zodat men geen contact kan hebben met andere gasten. Wij hebben extra uitserveertafels geïntroduceerd waarop het bedienend personeel de drankjes en gerechten op 1,5 meter afstand uitserveren. Zo kan de gast zelf opstaan en zijn bestelling van de uitserveertafel halen. Als onze gasten klaar zijn en zij hebben betaald met de pin, begeleiden wij ze weer uit onze zaak die voorzien is van een aparte uitgang. Hierna wordt de tafel leeggeruimd en wordt alles ontsmet. En zijn wij weer klaar om de volgende gasten te placeren. Zo hebben alle deelnemende strandtenten op maat oplossingen bedacht voor hun exploitatie.” 

Zee aan ruimte

De veiligheid van de gasten en de medewerkers staat voorop. Triep legt uit: “Wij hebben letterlijk en figuurlijk een zee aan ruimte in onze strandtenten als wij de hele locatie optimaal benutten. Dit betekent wel dat wij met minder personeel werken zodat we goed kunnen spreiden. De medewerkers werken vanzelfsprekend op een verantwoordelijke en veilige manier en volgen hierbij alle hygiënerichtlijnen van het RIVM.”

Triep vervolgt: “Binnen ons bedrijf wordt bij aanvang van de dienst de temperatuur van het personeel gemeten met een infrarood thermometer. Van het bedienend personeel, de chef tot de toiletjuffrouw. Daarnaast werkt bedienend personeel met handschoenen aan, die worden gewisseld na uitgifte van elke bestelling, reguleren wij de toiletbezoeken met een toiletjuffrouw en wassen wij allemaal regelmatig onze handen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Interview
Pension B&B KlaasVaak; een Zeeuws karakteristiek rijksmonument

Pension B&B KlaasVaak bevindt zich middenin het pittoreske centrum van Zierikzee, een middel(z)eeuws stadje gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. De B&B ligt aan een oud straatje wat in een Anton Pieck setting niet zou misstaan. Met veel monumenten en verschillende soorten gevels ...

Landal GreenParks verliest 35 procent omzet in 2020

Landal GreenParks heeft zich in 2020 – ondanks de coronacrisis – goed staande gehouden en wist haar positie als marktleider te handhaven, mede dankzij een sterke zomer met hoge bezettingscijfers en forse investeringen in marketing en op de parken. De uitstekende zomerprestaties maakte ...

Ondernemen
De 10 redenen om WEL een B&B te starten

Een B&B beginnen*. Waarom zou je? Nou, gewoon omdat dit het mooiste en uitdagendste beroep van de wereld is! Je ziet het regelmatig op televisie, als er weer zo’n stel ‘zonder na te denken’ besluit om een gastenverblijf te beginnen in het buitenland en alles, maar dan ook alles ...

Branded Content
De grootste nachtmerrie van een B&B eigenaar: bedwantsen

Een nachtje of korte vakantie in eigen land is momenteel erg populair. Dit kan op meerdere manieren en één daarvan is in een Bed & Breakfast. De bezettingsgraad houdt nog niet over. Daarom is het des te vervelender als er klachten komen over jeuk en bultjes na een overnachting in u ...

Columns
Column Hanny Arens: First Dates voor B&B-eigenaren

Toen ik voor het eerst hoorde van een televisieprogramma waarin B&B-eigenaren op zoek gaan naar een nieuwe liefde, moest ik toch even denken aan het format van ‘First Dates’. In deze populaire datingshow gaan mensen die elkaar niet kennen, samen uit eten. Met alle ongemakkelijke stil ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: