V-label voor Veggieburger McDonalds

25 april 2017 | Roy Spijker
V-label voor Veggieburger McDonalds<

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. McDonald’s is blij met deze erkenning voor de Veggieburger, die sinds december 2016 in bijna al haar restaurants op de menukaart staat.

Het V-Label wordt door de Vegetariërsbond toegekend namens de European Vegetarian Union. Het is bij producten met het V-keurmerk niet meer nodig om te checken of producten volledig vrij zijn van dierlijke ingrediënten en/of hulpstoffen; producten zijn gegarandeerd vegetarisch. De Vegetariërsbond beheert en controleert dit keurmerk in Nederland. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond, is blij met de toekenning van het V-label aan de Veggieburger van McDonald’s; ‘in nauwe samenwerking met McDonald’s Nederland hebben wij deze vegetarische burger kunnen controleren op mogelijke dierlijke ingrediënten of hulpstoffen. Wij hebben deze niet geconstateerd en kennen dus graag het belangrijke V-keurmerk toe aan dit product. Ik heb het bereidingsproces zelf gezien en gekeurd. Gasten van McDonald’s kunnen hiermee volledig vertrouwen op het vegetarische karakter van de Veggieburger’.

Eunice Koekkoek van McDonald’s Nederland is blij met de toekenning van het V-label voor de Veggieburger. ‘Al vele jaren presenteren wij onze vegetarische burger aan onze gasten in Nederland en inmiddels kent dit product veel liefhebbers die even geen vlees willen eten. We zijn blij dat de Vegetariërsbond de kwaliteit van de Veggieburger onderstreept door het toekennen van het V-label’. De Veggieburger – die in z’n geheel bestaat uit wortel, rode paprika, groene erwten, groene bonen, aardappel, ui, verse sla, tomaat en plantaardige saus op een sesambroodje – wordt op dit moment in ruim 200 restaurants in Nederland verkocht. ‘De Veggieburger wordt gefrituurd in een aparte pan in 100% plantaardige olie. Bijna alle restaurants in Nederland hebben ruimte voor deze aparte frituurpan op enkele na. Het is onze ambitie om de Veggieburger in alle restaurants te gaan verkopen’, aldus Eunice Koekkoek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Achtergronden
Welke beoordelingen ontvangen hotels en hoe uiten zij zich op social media?

Nog snel een vakantie boeken of dit najaar een weekendje weg in eigen land? Online ondernemersplatform Places.nl zocht voor u uit hoe hotels beoordeeld worden door klanten. En dat niet alleen: hoe presteren deze hotels eigenlijk op social media? Want wat is nou leuker dan foto’s bekijken om al...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Columns Blog
Column: feestelijke decembermaand

Als kind vond ik Sinterklaas het mooiste kinderfeest dat er bestond. In mijn jonge jaren was hij de man van de cadeaus en niet de Kerstman. Vergezeld van zijn zwarte knechten, daar hoorde je destijds niemand over, kwam hij uit Spanje met de stoomboot. We keken naar zijn aankomst op de tv en dan kreg...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Advertorial
B&B’s citytrip Londen

Na een dag vol sightseeing in een wereldstad genieten van een afternoon tea met scones en huisgemaakte clotted cream; Engelser wordt het niet. En al helemaal niet in een Bed and Breakfast in Londen. Je verblijft dan in een klassiek, okerkleurig pand dat het goed doet op ansichtkaarten. Of in een lux...

Rabobank: horeca herstelt zich van zwakke start, marges onder druk

De Rabobank publiceerde de Horeca en Recreatie-update van november 2019. Hierin lezen we dat de omzet in de sector daalde in het eerste kwartaal van 2019. Het beeld was echter wisselend. Voor restaurants en drinkgelegenheden steeg de omzet namelijk 0,6%, maar het volume nam wel af met 0,2%. Bij logi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: