10 redenen om wel een B&B te starten

25 juli 2019 | Ellen-Marie Janse

Regelmatig ben ik even aan het googlen over verhalen die betrekking hebben op het runnen van een B&B. Diverse malen stuit ik dan gek genoeg op verhalen waarom je juist geen B&B zou moeten beginnen en ik moet bekennen dat ik mij in sommige punten inderdaad kan vinden. Als ik dan zoek naar redenen om juist wél een B&B te beginnen, dan kan ik deze vreemd genoeg helaas niet vinden. Best jammer, want er zijn ook veel leuke kanten aan het werk in een B&B en die wil ik je graag noemen.

Je beschikt over een mooi ruim huis dat je nodig hebt om gasten te kunnen ontvangen. Zeker als je emigreert naar een land als Frankrijk of Spanje, dan beschikt je huis vaak over een zwembad en een mooie tuin. Dat zijn allemaal zaken waar je, naast de gasten, zelf ook erg van kunt genieten.
Je bent eigen baas en hoewel je veel uren moet maken, kun je altijd je eigen tijd pakken wanneer je dat wilt of wanneer het je het beste uitkomt. Er is niemand die je daarbij in de weg staat.
Vrijwel alle gasten komen met positieve energie, ze gaan immers met vakantie. Daar kun je zelf ook veel energie uithalen, vooral als de gasten heel tevreden zijn over jouw B&B.
Je ontmoet mensen uit allerlei landen, leert over de verschillende culturen en hoort de mooiste verhalen. In enkele gevallen ontmoet je zelfs nieuwe vrienden.
Je hebt een afwisselend leven omdat je met mensen werkt die iedere keer weer andere problemen of situaties met zich meebrengen.
Hou je van koken en bakken? Dan kun je je helemaal uitleven, Gasten zijn dol op huisgemaakte producten en het geeft je B&B een persoonlijke touch.
Jouw huis kun je ook nog eens delen met vrienden en familie die hiervan ook kunnen genieten maar die je tevens nooit meer in je eigen privé hoeft te ontvangen. Je kunt hen immers een fijn plekje geven in jouw B&B.
Omdat het seizoen niet het gehele jaar doorloopt, biedt dit de mogelijkheid om ook een paar maanden voor jezelf te nemen. Maanden waarin je zelf kunt doen en laten wat je wilt en waarin je eventueel op vakantie kunt gaan.
Hou je van decoreren en inrichten, dan kun je alijd aan de slag om je B&B een nog mooiere uitstraling te geven.
Heb je een passie zoals schilderen, mozaïeken, schrijven of coachen dan is jouw B&B dé plaats om deze passie over te brengen aan andere mensen in de vorm van cursussen en workshops waar je bovendien nog extra inkomsten uit kunt genereren.

Eigenlijk is het heel eenvoudig als je bedenkt dat een B&B geen werk is maar een manier van leven!

Hartelijke groet,

Ellen-Marie

www.meandthebandb.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Interview Longread
B&B in het Smalste Stukje van Nederland; breed genoeg om volop te genieten

De zon die door het raam naar binnen schijnt, het gefluit van vogels en het gekraai van de haan in de vroege ochtend, dat is wakker worden in één van de drie gastenkamers van B&B ’t Merthoes in het pittoreske Midden-Limburgse plaatsje Susteren. Een bijzonder plekje. Onthaa...

Interview
Is de gast altijd koning?

Soms hebben we het als eigenaren van een gastenverblijf moeilijk met de uitspraak: ‘De gast is altijd koning’. Dat komt omdat we dan meestal direct denken aan de gasten die soms onmogelijke, onrealistische eisen stellen. Gasten waarbij het nooit goed genoeg is en die nooit tevreden te st...

Economie Toerisme
Aantal Nederlandse vakantiegangers bereikt dieptepunt

Het aantal Nederlanders dat in het tweede kwartaal van 2020 op vakantie ging was 65 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2019. De daling is veruit het grootst voor vakantiegangers met een buitenlandse bestemming, 98 procent in april en mei. Het aantal Nederlanders dat op vakantie ging in eig...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Horeca krijgt grote klap, maar toont veerkracht

Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis leidt bovendien tot voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten. Hierdoor zullen veel sectoren dit jaar moeizaam h...

Economie
Na recordjaar 2019 keldert toegevoegde waarde toerisme in eerste helft 2020

In het eerste halfjaar van 2020 lag de toegevoegde waarde van de belangrijkste bedrijfstakken in de toerismesector volgens voorlopige cijfers ongeveer 45 procent lager dan in het eerste halfjaar van 2019. Het aantal banen daalde ook, maar minder sterk. In 2019 had de toeristische sector nog een r...

Economie Coronacrisis
Omzetdaling horeca is ongekend, vooral hotels zwaar getroffen

De horeca is een van de zwaarst door de coronacrisis getroffen sectoren van Nederland. De omzet in de horeca nam in het tweede kwartaal van 2020 met iets meer dan de helft af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. In het eerste kwartaal daalde de omzet al met bijna 14 procent. Voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: