10 redenen om wel een B&B te starten

25 juli 2019 | Ellen-Marie Janse

Regelmatig ben ik even aan het googlen over verhalen die betrekking hebben op het runnen van een B&B. Diverse malen stuit ik dan gek genoeg op verhalen waarom je juist geen B&B zou moeten beginnen en ik moet bekennen dat ik mij in sommige punten inderdaad kan vinden. Als ik dan zoek naar redenen om juist wél een B&B te beginnen, dan kan ik deze vreemd genoeg helaas niet vinden. Best jammer, want er zijn ook veel leuke kanten aan het werk in een B&B en die wil ik je graag noemen.

Je beschikt over een mooi ruim huis dat je nodig hebt om gasten te kunnen ontvangen. Zeker als je emigreert naar een land als Frankrijk of Spanje, dan beschikt je huis vaak over een zwembad en een mooie tuin. Dat zijn allemaal zaken waar je, naast de gasten, zelf ook erg van kunt genieten.
Je bent eigen baas en hoewel je veel uren moet maken, kun je altijd je eigen tijd pakken wanneer je dat wilt of wanneer het je het beste uitkomt. Er is niemand die je daarbij in de weg staat.
Vrijwel alle gasten komen met positieve energie, ze gaan immers met vakantie. Daar kun je zelf ook veel energie uithalen, vooral als de gasten heel tevreden zijn over jouw B&B.
Je ontmoet mensen uit allerlei landen, leert over de verschillende culturen en hoort de mooiste verhalen. In enkele gevallen ontmoet je zelfs nieuwe vrienden.
Je hebt een afwisselend leven omdat je met mensen werkt die iedere keer weer andere problemen of situaties met zich meebrengen.
Hou je van koken en bakken? Dan kun je je helemaal uitleven, Gasten zijn dol op huisgemaakte producten en het geeft je B&B een persoonlijke touch.
Jouw huis kun je ook nog eens delen met vrienden en familie die hiervan ook kunnen genieten maar die je tevens nooit meer in je eigen privé hoeft te ontvangen. Je kunt hen immers een fijn plekje geven in jouw B&B.
Omdat het seizoen niet het gehele jaar doorloopt, biedt dit de mogelijkheid om ook een paar maanden voor jezelf te nemen. Maanden waarin je zelf kunt doen en laten wat je wilt en waarin je eventueel op vakantie kunt gaan.
Hou je van decoreren en inrichten, dan kun je alijd aan de slag om je B&B een nog mooiere uitstraling te geven.
Heb je een passie zoals schilderen, mozaïeken, schrijven of coachen dan is jouw B&B dé plaats om deze passie over te brengen aan andere mensen in de vorm van cursussen en workshops waar je bovendien nog extra inkomsten uit kunt genereren.

Eigenlijk is het heel eenvoudig als je bedenkt dat een B&B geen werk is maar een manier van leven!

Hartelijke groet,

Ellen-Marie

www.meandthebandb.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Achtergronden Bed&Breakfast
Bed & Breakfast runnen, makkie toch?

Ton Jetten runt al vijftien jaar een aantal B&B-appartementen met een eigen formule. Aanvankelijk vijf in Nijmegen en eentje in Utrecht. Je kunt deze bekijken op www.lecharme.nl (Nijmegen) en www.laperleutrecht.nl (Utrecht). In zo'n tijd maak je wat mee natuurlijk en een aantal van die ve...

Toerisme Coronacrisis
Helft minder Nederlanders op vakantie in maart 2020

In maart 2020 gingen er 1,7 miljoen Nederlanders minder op vakantie dan in dezelfde maand van 2019. Dit is een daling van ruim 50 procent. Over het eerste kwartaal van 2020 is de daling 18 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. De daling geldt voor zowel vakanties in het buitenland a...

Hilton Amsterdam
Samen met je huisdier op vakantie in een luxe hotel in Amsterdam

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station heet alle huisdieren welkom. Men kan hier nu van een vakantie in eigen land genieten en er compleet tot rust komen; samen met het geliefde huisdier welteverstaan. Een cocktail op grote hoogte in SkyLounge Amsterdam terwijl uw hond of kat kan kiezen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: