10 redenen om wel een B&B te starten

25 juli 2019 | Ellen-Marie Janse

Regelmatig ben ik even aan het googlen over verhalen die betrekking hebben op het runnen van een B&B. Diverse malen stuit ik dan gek genoeg op verhalen waarom je juist geen B&B zou moeten beginnen en ik moet bekennen dat ik mij in sommige punten inderdaad kan vinden. Als ik dan zoek naar redenen om juist wél een B&B te beginnen, dan kan ik deze vreemd genoeg helaas niet vinden. Best jammer, want er zijn ook veel leuke kanten aan het werk in een B&B en die wil ik je graag noemen.

Je beschikt over een mooi ruim huis dat je nodig hebt om gasten te kunnen ontvangen. Zeker als je emigreert naar een land als Frankrijk of Spanje, dan beschikt je huis vaak over een zwembad en een mooie tuin. Dat zijn allemaal zaken waar je, naast de gasten, zelf ook erg van kunt genieten.
Je bent eigen baas en hoewel je veel uren moet maken, kun je altijd je eigen tijd pakken wanneer je dat wilt of wanneer het je het beste uitkomt. Er is niemand die je daarbij in de weg staat.
Vrijwel alle gasten komen met positieve energie, ze gaan immers met vakantie. Daar kun je zelf ook veel energie uithalen, vooral als de gasten heel tevreden zijn over jouw B&B.
Je ontmoet mensen uit allerlei landen, leert over de verschillende culturen en hoort de mooiste verhalen. In enkele gevallen ontmoet je zelfs nieuwe vrienden.
Je hebt een afwisselend leven omdat je met mensen werkt die iedere keer weer andere problemen of situaties met zich meebrengen.
Hou je van koken en bakken? Dan kun je je helemaal uitleven, Gasten zijn dol op huisgemaakte producten en het geeft je B&B een persoonlijke touch.
Jouw huis kun je ook nog eens delen met vrienden en familie die hiervan ook kunnen genieten maar die je tevens nooit meer in je eigen privé hoeft te ontvangen. Je kunt hen immers een fijn plekje geven in jouw B&B.
Omdat het seizoen niet het gehele jaar doorloopt, biedt dit de mogelijkheid om ook een paar maanden voor jezelf te nemen. Maanden waarin je zelf kunt doen en laten wat je wilt en waarin je eventueel op vakantie kunt gaan.
Hou je van decoreren en inrichten, dan kun je alijd aan de slag om je B&B een nog mooiere uitstraling te geven.
Heb je een passie zoals schilderen, mozaïeken, schrijven of coachen dan is jouw B&B dé plaats om deze passie over te brengen aan andere mensen in de vorm van cursussen en workshops waar je bovendien nog extra inkomsten uit kunt genereren.

Eigenlijk is het heel eenvoudig als je bedenkt dat een B&B geen werk is maar een manier van leven!

Hartelijke groet,

Ellen-Marie

www.meandthebandb.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Achtergronden
Welke beoordelingen ontvangen hotels en hoe uiten zij zich op social media?

Nog snel een vakantie boeken of dit najaar een weekendje weg in eigen land? Online ondernemersplatform Places.nl zocht voor u uit hoe hotels beoordeeld worden door klanten. En dat niet alleen: hoe presteren deze hotels eigenlijk op social media? Want wat is nou leuker dan foto’s bekijken om al...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Columns Blog
Column: feestelijke decembermaand

Als kind vond ik Sinterklaas het mooiste kinderfeest dat er bestond. In mijn jonge jaren was hij de man van de cadeaus en niet de Kerstman. Vergezeld van zijn zwarte knechten, daar hoorde je destijds niemand over, kwam hij uit Spanje met de stoomboot. We keken naar zijn aankomst op de tv en dan kreg...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Advertorial
B&B’s citytrip Londen

Na een dag vol sightseeing in een wereldstad genieten van een afternoon tea met scones en huisgemaakte clotted cream; Engelser wordt het niet. En al helemaal niet in een Bed and Breakfast in Londen. Je verblijft dan in een klassiek, okerkleurig pand dat het goed doet op ansichtkaarten. Of in een lux...

Rabobank: horeca herstelt zich van zwakke start, marges onder druk

De Rabobank publiceerde de Horeca en Recreatie-update van november 2019. Hierin lezen we dat de omzet in de sector daalde in het eerste kwartaal van 2019. Het beeld was echter wisselend. Voor restaurants en drinkgelegenheden steeg de omzet namelijk 0,6%, maar het volume nam wel af met 0,2%. Bij logi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: