10 redenen om wel een B&B te starten

25 juli 2019 | Ellen-Marie Janse

Regelmatig ben ik even aan het googlen over verhalen die betrekking hebben op het runnen van een B&B. Diverse malen stuit ik dan gek genoeg op verhalen waarom je juist geen B&B zou moeten beginnen en ik moet bekennen dat ik mij in sommige punten inderdaad kan vinden. Als ik dan zoek naar redenen om juist wél een B&B te beginnen, dan kan ik deze vreemd genoeg helaas niet vinden. Best jammer, want er zijn ook veel leuke kanten aan het werk in een B&B en die wil ik je graag noemen.

Je beschikt over een mooi ruim huis dat je nodig hebt om gasten te kunnen ontvangen. Zeker als je emigreert naar een land als Frankrijk of Spanje, dan beschikt je huis vaak over een zwembad en een mooie tuin. Dat zijn allemaal zaken waar je, naast de gasten, zelf ook erg van kunt genieten.
Je bent eigen baas en hoewel je veel uren moet maken, kun je altijd je eigen tijd pakken wanneer je dat wilt of wanneer het je het beste uitkomt. Er is niemand die je daarbij in de weg staat.
Vrijwel alle gasten komen met positieve energie, ze gaan immers met vakantie. Daar kun je zelf ook veel energie uithalen, vooral als de gasten heel tevreden zijn over jouw B&B.
Je ontmoet mensen uit allerlei landen, leert over de verschillende culturen en hoort de mooiste verhalen. In enkele gevallen ontmoet je zelfs nieuwe vrienden.
Je hebt een afwisselend leven omdat je met mensen werkt die iedere keer weer andere problemen of situaties met zich meebrengen.
Hou je van koken en bakken? Dan kun je je helemaal uitleven, Gasten zijn dol op huisgemaakte producten en het geeft je B&B een persoonlijke touch.
Jouw huis kun je ook nog eens delen met vrienden en familie die hiervan ook kunnen genieten maar die je tevens nooit meer in je eigen privé hoeft te ontvangen. Je kunt hen immers een fijn plekje geven in jouw B&B.
Omdat het seizoen niet het gehele jaar doorloopt, biedt dit de mogelijkheid om ook een paar maanden voor jezelf te nemen. Maanden waarin je zelf kunt doen en laten wat je wilt en waarin je eventueel op vakantie kunt gaan.
Hou je van decoreren en inrichten, dan kun je alijd aan de slag om je B&B een nog mooiere uitstraling te geven.
Heb je een passie zoals schilderen, mozaïeken, schrijven of coachen dan is jouw B&B dé plaats om deze passie over te brengen aan andere mensen in de vorm van cursussen en workshops waar je bovendien nog extra inkomsten uit kunt genereren.

Eigenlijk is het heel eenvoudig als je bedenkt dat een B&B geen werk is maar een manier van leven!

Hartelijke groet,

Ellen-Marie

www.meandthebandb.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Awards
Dit zijn de beste B&B's van Nederland

Bed & breakfasts (B&B) in Nederland hebben de laatste 10 jaar een sterke groei doorgemaakt. Zowel de vraag als het aanbod op de markt is sterk toegenomen. De groei van B&B’s in Nederland heeft onder andere te maken met de stijging van de toeristische bestedingen in eigen land. Stee...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Gemeente Amsterdam sluit zeven illegale hotels

De gemeente Amsterdam maakt serieus werk van de aanpak van illegale verhuur in de hoofdstad. Maar liefst 400.000 euro werd er in de maand juli aan boetes uitgedeeld aan illegale verhuurders, zo lezen we op de website van de gemeente. In Amsterdam is verhuur van particuliere woningen toegestaan, m...

Duurzaamheid
a&o Hostels biedt gasten gratis drankje aan in plaats van kamerschoonmaak

Hostelgasten kunnen vanaf nu bij alle a&o Hostels vrijwillig afzien van een dagelijkse schoonmaak van hun kamer. In ruil hiervoor krijgen zij een gratis drankje in de bar aangeboden. De hostelketen, met 39 vestigingen in 23 Europese steden, is tot deze beslissing gekomen na een uitgebreide proef...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Amsterdam verhoogt toeristenbelasting fors, B&B's aan banden gelegd

De gemeente Amsterdam gaat de toeristenbelasting in de stad fors verhogen. Voor hotels komt dat neer op 3 euro plus 7 procent van de kamerprijs; voor campings 1 euro plus 7 procent van de overnachtingsprijs en voor Airbnb wordt 10 procent van de overnachtingsprijs (gemiddeld is dat 151 euro) gereken...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: