10 redenen om wel een B&B te starten

25 juli 2019 | Ellen-Marie Janse

Regelmatig ben ik even aan het googlen over verhalen die betrekking hebben op het runnen van een B&B. Diverse malen stuit ik dan gek genoeg op verhalen waarom je juist geen B&B zou moeten beginnen en ik moet bekennen dat ik mij in sommige punten inderdaad kan vinden. Als ik dan zoek naar redenen om juist wél een B&B te beginnen, dan kan ik deze vreemd genoeg helaas niet vinden. Best jammer, want er zijn ook veel leuke kanten aan het werk in een B&B en die wil ik je graag noemen.

Je beschikt over een mooi ruim huis dat je nodig hebt om gasten te kunnen ontvangen. Zeker als je emigreert naar een land als Frankrijk of Spanje, dan beschikt je huis vaak over een zwembad en een mooie tuin. Dat zijn allemaal zaken waar je, naast de gasten, zelf ook erg van kunt genieten.
Je bent eigen baas en hoewel je veel uren moet maken, kun je altijd je eigen tijd pakken wanneer je dat wilt of wanneer het je het beste uitkomt. Er is niemand die je daarbij in de weg staat.
Vrijwel alle gasten komen met positieve energie, ze gaan immers met vakantie. Daar kun je zelf ook veel energie uithalen, vooral als de gasten heel tevreden zijn over jouw B&B.
Je ontmoet mensen uit allerlei landen, leert over de verschillende culturen en hoort de mooiste verhalen. In enkele gevallen ontmoet je zelfs nieuwe vrienden.
Je hebt een afwisselend leven omdat je met mensen werkt die iedere keer weer andere problemen of situaties met zich meebrengen.
Hou je van koken en bakken? Dan kun je je helemaal uitleven, Gasten zijn dol op huisgemaakte producten en het geeft je B&B een persoonlijke touch.
Jouw huis kun je ook nog eens delen met vrienden en familie die hiervan ook kunnen genieten maar die je tevens nooit meer in je eigen privé hoeft te ontvangen. Je kunt hen immers een fijn plekje geven in jouw B&B.
Omdat het seizoen niet het gehele jaar doorloopt, biedt dit de mogelijkheid om ook een paar maanden voor jezelf te nemen. Maanden waarin je zelf kunt doen en laten wat je wilt en waarin je eventueel op vakantie kunt gaan.
Hou je van decoreren en inrichten, dan kun je alijd aan de slag om je B&B een nog mooiere uitstraling te geven.
Heb je een passie zoals schilderen, mozaïeken, schrijven of coachen dan is jouw B&B dé plaats om deze passie over te brengen aan andere mensen in de vorm van cursussen en workshops waar je bovendien nog extra inkomsten uit kunt genereren.

Eigenlijk is het heel eenvoudig als je bedenkt dat een B&B geen werk is maar een manier van leven!

Hartelijke groet,

Ellen-Marie

www.meandthebandb.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Interview Branded Content
Deeltijdverhuur in je B&B, waarom niet?

Frans Kragten is oprichter van Secret Rooms, het portaal voor deeltijdverhuur van kamers. Met name B&B’s maken gebruik van de service, vooral omdat de omzet gegarandeerd met minimaal 25 procent toeneemt en de boekingen via Secret Rooms anticyclisch zijn: “Bij ons is het in de winter ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Toerisme
46 procent meer herfstboekingen in Nederlandse vakantieparken 

Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BungalowSpecials, waar grote parken van onder andere Landal, Roompot en Center Parcs bij zijn aangesloten. Het aantal boekingen voor de herfstvakantie ...

Toerisme Coronacrisis
Hotels buiten de Randstad lopen vol tijdens de herfstvakantie

Waar de hotels in de Randstad vanwege de gedeeltelijke lockdown en de sluiting van de horeca een flinke domper te verwerken kregen, blijken de hotels buiten de Randstad - met name die aan de kust en in landelijke gebieden - het onverminderd goed te doen. Prijsvergelijkingssite LookingforBooking.com ...

Columns
De ideale gast

We hebben allemaal een beeld bij de ideale gast. Deze betaalt (op tijd), houdt je accommodatie netjes en respecteert de regels. Dat willen we allemaal wel. Gelukkig kunnen veel gasten zich gewoon aan deze kenmerken houden, maar zijn ze dan allemaal jouw ideale gast? Dat zou betekenen dat iedereen de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: