Reserveringsplatform Bedandbreakfast.nl viert jubileum met vernieuwde websites

Auteur: redactie
OTA's 4 april 2024
Reserveringsplatform Bedandbreakfast.nl viert jubileum met vernieuwde websites

Bedandbreakfast.nl viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. De website is sinds eind jaren negentig uitgegroeid tot B&B specialist en zo’n 3.000 B&B’s staan inmiddels geregistreerd. Op de internationale zuster-website Bedandbreakfast.eu staan wereldwijd meer dan 4 miljoen kleinschalige accommodaties vermeld. Het jubileum wordt groots gevierd met de lancering van twee compleet vernieuwde websites.

De liefde voor B&B’s zat er al vroeg in bij Hanny Arens, oprichter van de websites Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu. “In de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd, zowel in het digitale landschap als bedrijfstechnisch. Toen ik in 1999 op zolder mijn bedrijf startte, had ik niet durven dromen dat zoveel mensen mijn liefde voor B&B’s zouden delen. Ook in de media zijn B&B’s ongekend populair. Inmiddels is het hoofdkantoor gevestigd in het rijksmonumentale luchthavengebouw van Eindhoven en weten miljoenen B&B-fans en B&B-eigenaren elkaar te vinden via onze websites. Dat maakt me bijzonder trots”, aldus Arens. 

Vernieuwing

Het veranderende digitale landschap brengt de nodige uitdagingen met zich mee, weet ook Arens: “Als internetbedrijf zijn we constant in beweging, in de afgelopen 25 jaar hebben we dan ook meermaals onze sites vernieuwd. Voor dit jubileumjaar hebben we een nieuwe technische basis gecreëerd voor de websites, zodat we optimaal kunnen blijven innoveren. Met het nieuwe design daarbij opgeteld, zijn beide sites een stuk completer en gebruiksvriendelijker geworden. Voor gasten is het nu nóg makkelijker om unieke B&B’s, appartementen en vakantiehuisjes te vinden en te reserveren!”

Eerlijk verdienmodel

De eerste positieve resultaten van de vernieuwde websites zijn al zichtbaar. Bij het internationale zusje Bedandbreakfast.eu zijn de vernieuwingen eind 2023 doorgevoerd. Op deze site zijn ruim 33 procent meer reserveringen gedaan in januari en februari, dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook werden in de afgelopen maanden 24 procent meer B&B’s geregistreerd. Arens licht toe: “B&B's die zich op onze websites registreren, betalen een vast advertentiebedrag per jaar. Zo worden de kamerprijzen niet kunstmatig opgevoerd en hoeven zowel eigenaren als gasten géén commissies af te dragen. Deze eerlijke manier van werken is kenmerkend voor ons bedrijf.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws