22 januari 2019 Hotel Achtergronden
Onderzoek hygiëne in hotels: vijfsterrenhotels viezer dan driesterrenhotels

Of het nu voor een familievakantie of een zakenreis is, de kans is groot dat je in de toekomst in een hotel verblijft. Hoewel je bepaalde aspecten van de accommodatie kunt aanpassen, blijft één factor buiten je controle: het aantal ziektekiemen op de kamer. Hoe 'bacteriebeladen' zijn hotelkam...

17 januari 2019 Achtergronden
Sommige hotels laten geen geleidehonden toe

Mensen met een functionele of psychische beperking kunnen met de hulp van een geleidehond zelf boodschappen doen, naar de dokter gaan of een uitje ondernemen. Ondanks de wettelijke bepaling dat een geleidehond altijd welkom is, geeft veertig procent van de geleidehondgebruikers aan het afgelopen jaa...

16 januari 2019 Internationaal Tech
Robots ontslagen bij Japans robothotel

Het Japanse hotel Henn-na heeft de helft van haar 243 robotwerknemers de deur gewezen, zo meldt The Wall Street Journal. Dit gebeurde nadat bleek dat de robots juist zorgden voor meer menselijke arbeid in het hotel, in plaats van minder werk(druk) voor de menselijke personeelsleden. In de Amerika...

16 januari 2019 Awards Booking.com Internationaal
Rust is meest gastvriendelijke bestemming van Duitsland

Vorige week heeft Booking.com voor de zevende keer de 'Guest Review Awards' vergeven. Niet alleen accommodaties maakten kans op zo'n award, voor het eerst werden ook overzichten gepresenteerd van de meest gastvriendelijke plaatsen per land. In Duitsland eindigde Rust, de thuishaven van E...

15 januari 2019 Hotel Achtergronden
De turndownservice in hotels en B&B's is goud waard

De turn down service (of turndownservice) is een essentieel onderdeel van de gastenbeleving in hotels, B&B's en zelfs in sommige Airbnb properties. Het zal wellicht niet lang meer duren totdat ook vakantieparken de turn down service, zoals we die in hotels kennen, uitbreiden. Onder deze serv...

15 januari 2019 Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

14 januari 2019 Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

11 januari 2019 Achtergronden
Vrouwelijke zakenreizigers milieubewuster dan mannelijke zakenreizigers

Enquête geeft genderverschillen tussen zakenreizigers aan; brede zorg voor de impact op het milieu. Deze enquête, uitgevoerd door COMATCH, een van de leidende online marktplaatsen voor onafhankelijke managementconsultants en branchedeskundigen in Europa, heeft aangetoond dat milieubewust...

11 januari 2019 Columns Blog
Column: zorg voor onze gasten

Uit de reacties die wij op onze colomns krijgen, blijkt wel dat wij als B&B-eigenaren, ieder op zijn of haar eigen manier, veel gemeenschappelijk hebben. Een van die dingen is natuurlijk de zorg voor onze gasten. Deze zorg gaat, wat ons betreft, verder dan een warme ontvangst, een goed bed, een ...

11 januari 2019
Training e-mailmarketing voor B&B-eigenaren

Directe boekingen genereren is heel wat waard. Door je eigen kanalen in te zetten kun je meer omzet genereren. Hoe je dat kunt doen? Door het inzetten van een uitstekende e-mailmarketingcampagne bijvoorbeeld. Speciaal voor B&B-eigenaren heeft HM Academy een ééndaagse training ontwi...

11 januari 2019 Toerisme
Veluwe weer iets minder populair

Het aantal overnachtingen van Nederlandse vakantiegangers in Gelderland is in 2018 met 4% toegenomen. Dat geldt overigens ook voor de rest van Nederland. We gaan langer op vakantie. Gelderland was goed voor 17 miljoen overnachtingen. Deze cijfers zijn bijzonder omdat het aantal binnenlandse vakan...

10 januari 2019 Interview Longread
Interview Jeroen Oskam: Amsterdamse aanpak Airbnb faalt, stages in hotels werken demotiverend

Het Hospitality Research Centre van Hotelschool The Hague publiceerde onlangs haar jaaroverzicht. Hierin wordt zichtbaar gemaakt welke onderzoeken er zijn gedaan; dit vergroot immers de zichtbaarheid onder zowel studenten als hospitalityprofessionals. Jeroen Oskam, Director van het Hospitality Resea...

9 januari 2019 Achtergronden Bed&Breakfast
Aan de slag in een B&B op een droomeiland?

Eigen baas zijn in je B&B op een droomeiland... Wie wil dat nu niet? Met een salaris van zo'n 115.000 dollar per jaar wordt het aanbod al helemaal grandioos. Lees vooral verder als je interesse is gewekt! In de San Pablo Bay in Californië, op slechts een half uurtje reizen van San Fr...

9 januari 2019 trends Toerisme
Reistrends 2019: veel Nederlanders willen geen over-tourist zijn

In 2019 gaan we op detourvakantie om de massa van (internationale toeristen) te ontlopen. Als alternatief voor highlights zoeken Nederlanders second best plekken die we wél voor onszelf hebben. Een bijzondere reis zoals een safari met een groep vrienden, familie en zelfs onbekenden met dezelf...

8 januari 2019 Booking.com Achtergronden
Onderzoek Booking.com: vaak liever niet in een hotel

Vandaag eert Booking.com haar accommodatiepartners, die blijvend geweldige ervaringen bieden aan hun gasten met een 2018 Guest Review Award. Bij de zevende jaarlijkse editie worden awards uitgereikt aan 759.845 accommodaties in 219 landen en gebieden. In Nederland hebben in totaal 7.129 accommodatie...

8 januari 2019 Interview Longread
Interview Gabriella Esselbrugge, eigenaresse viersterrenhotel de Dames van de Jonge, Giethoorn

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Zo ook in de hotelbranche. Hoe speel je als hotelier in op deze veranderingen? We spreken Gabrielle Esselbrugge, eigenaresse van De Dames van de Jonge in Giethoorn. Dames van de Jonge "Dames van de Jonge is echt een traditioneel familiebedrijf, ...

2 januari 2019 Wet- en regelgeving Interview Longread
Als horecaondernemer onverzekerd zonder NEN 3140?

Horecaondernemers lopen risico, net als iedere andere ondernemer. Risico’s kun je afdekken met verzekeringen, maar dan moet je wel de juiste verzekering afsluiten en goed kijken naar je eigen verantwoordelijkheid. Waar moeten horecaondernemers op letten bij het afsluiten van verzekeringen? ...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: