Column Jorine de Bruin: Rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan

Auteur: Jorine de Bruin
Columns 20 mei 2022
Column Jorine de Bruin: Rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan

Opzij, opzij, opzij
maak plaats, maak plaats, maak plaats
wij hebben ongelofelijke haast.


Bron: Opzij - Herman van Veen

Onlangs sprak ik met een gastenverblijf eigenaar. Zij runt een succesvolle B&B. In een schitterend pand met uitzicht op het water en een hoge kamerbezetting. Maar waarvoor ze ooit de droom had om een B&B te starten, dat is er nog nooit van gekomen. Het gevoel van vrijheid, het sprookje waarmee ze haar droom begon, heeft plaatsgemaakt voor veeleisende gasten en niet te vergeten de veeleisende gastvrouw zelf. Waarom wilde ze ook alweer zo graag een gastenverblijf runnen? “Goed hoor, we zitten tot en met oktober volgeboekt”, zei ze als iemand aan haar vroeg hoe het met haar gaat.

Strand

Balans en rust waren bij deze gastvrouw ver te zoeken. Terwijl ze met mij sprak, zag ik haar tegelijkertijd notities maken, een appje versturen en in gedachten lag ze liever op het strand. Even weg van alles. De boel de boel laten. Toen ik daar een opmerking over maakte, keek ze mij verbaasd aan. Meende ik dat nou? Vroeg ik haar echt om in alle drukte even op vakantie te gaan? Ja, knikte ik. Dat bedoel ik inderdaad. Niemand is onmisbaar. Jij ook niet.

“Ja, maar…..” Toen volgden er tientallen ‘ja maren’. Maar ik moet mijn social media nog bijwerken, ik moet mijn mailbox nog doen, ik moet nog boodschappen halen, ik moet mijn website en boekingssites updaten, ik moet….” Ik onderbrak haar en riep bijna: “Je moet helemaal niks! Niemand heeft er iets aan als jij straks overspannen bent, niet meer geniet van je prachtige gastenverblijf of al vermoeid aan een nieuwe werkdag begint. Is dit nu je droom?”

Het was alsof ze uit een trance ontwaakte. Haar blauwe ogen stonden helder, ze keek mij strak aan en zei: “Je hebt gelijk.” Een gevoel van enorme opluchting maakte zich van haar meester. We pakten een kop koffie, maakten meteen een plan van aanpak (haar vriendin wilde graag de B&B wel een paar dagen runnen) en een uur later was het retourtje Corfu geboekt. Deze gastvrouw kwam tijdig tot bezinning en nam even een andere afslag. De afslag om te onthaasten en aan zichzelf te werken.

Vorige week stuurde ze mij via WhatsApp een foto. Zonder tekst. De afbeelding sprak voor zich: daar zat ze, op het terras aan de zee. Met voor zich niks meer dan een helderblauwe cocktail.

Vandaag ontving ik weer een WhatsApp. Met foto. En tekst. Een glimlachende gastvrouw keek mij vanaf mijn mobiele scherm aan en ik las DE ene zin waar ik op hoopte: ‘Met vernieuwde inspiratie herschrijf ik mijn droom.’

Inspiratie

Lieve B&B-eigenaren, laat jullie dit inspireren. Leef je droom (ook als dat hard werken is), maar blijf altijd bij jezelf. Ga niet opzij en maak geen plaats, want je hebt ook geen ongelofelijke haast.

Met gastvrije groet,
Jorine | Hoteljournalist

P.S. Wil je reageren op deze column? Welkom! Dat kan via info@hoteljournalist.nl

=> Jorine de Bruin helpt met haar bedrijf Hoteljournalist gastenverblijven met het vergroten van hun bereik, naamsbekendheid en omzet. Meer over haar werkzaamheden, reviews, eigen keurmerk, online leeromgeving en inspiratiepodcast vind je op de Hoteljournalist website. ‘Verras de gast voordat hij jou verrast!’

Overig nieuws