Hotels in 2119: moon-walken op de maan

21 juni 2019 | Thijs Jacobs

Tripjes door het universum en gepersonaliseerde hotelkamers waar je je direct in een andere wereld begeeft, van jungle tot aan uitgestrekte berglandschappen. Dat kan straks in de toekomst. Hilton presenteerde, naar aanleiding van haar 100-jarig bestaan, dé toekomsttrends in de reis- en horecabranche voor de aankomende eeuw.

Het rapport wordt ondersteunt met inzichten van deskundigen op het gebied van duurzaamheid, innovatie, design en voeding. Het rapport onthult de impact van technologische ontwikkelingen en de verandering van het klimaat op hotels in de toekomst.
Voorspellingen voor het hotel van de toekomst:

Persoonlijk

- Dankzij technologie kan het interieur van elke ruimte voortdurend worden aangepast naar individuele behoefte - de lobby kan veranderen van een rustige spa in een bruisende bar, waardoor elke gast een persoonlijk welkom krijgt.

- Van temperatuur en belichting tot aan entertainment. Microchips onder de huid zorgen ervoor dat de omgeving aangepast wordt op basis van onze eigen voorkeuren.

Menselijk contact

- In een wereld vol kunstmatige Intelligentie zal er meer dan ooit vraag zijn naar menselijk contact en persoonlijke aandacht.

- Door slimme technologische oplossingen zal er meer tijd vrijkomen voor hotelmedewerkers om zich te concentreren op wat belangrijk is: gasten helpen om met elkaar in contact te komen.

Duurzaamheid

- Duurzaamheid zal een grote rol gaan spelen bij het ontwerp van hotels - van weerbestendige koepels tot aan gebouwen gemaakt van plastic uit de oceanen.

- Hotels zullen dienen als de ‘kern’ van elke gemeenschap. Zij beheren lokale bronnen en onderhouden gemeenschappelijke insectenkassen en verticale groentetuinen.

Voeding

- Onze maaltijden zullen meer plantaardige ingrediënten bevatten en verrassende bronnen van proteïne sieren de menukaarten, zoals: keverburgers, quiche met plankton en green velvet taart van zeewier.

- Roomservice met luxe 3D-geprinte gerechten zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

- Chef-koks krijgen van elke gast biometrische gegevens en maken gepersonaliseerde gerechten.

Vrije tijd: futuristische workouts en digitale detox

- Unieke workout routines zorgen voor een bijzondere sportervaring. Duik in het zwembad en zwem tussen virtuele zeeschildpadden, of daag jezelf uit om de digitale top van de Mount Everest te beklimmen. Bovendien wordt er stroom opgewekt door lichaamsbeweging waardoor er een circulatiesysteem ontstaat en het hotel van stroom wordt voorzien. Gasten kunnen zelfs beloningen verdienen op basis van het bereiken van trainingsdoelen.

- Holografische personal trainers helpen je om je workout routines te verbeteren

- Offline wordt de nieuwe luxe omdat we zoeken naar momenten van ontspanning.

"Sinds de oprichting in 1919 is Hilton pionier geweest in de hotellerie. Zo introduceerde zij als eerste airconditioning en televisies op de kamers," aldus Simon Vincent, EVP & President, EMEA, Hilton.

"We betreden onze tweede eeuw met dezelfde toewijding aan innovatie, en benutten de kracht van onze mensen en technologie om in te spelen op de wensen van de gast. Ons onderzoek schetst een spannende toekomst voor de horeca en benadrukt het toenemend belang van menselijke interactie in een steeds meer op technologie gerichte wereld”.

Futuroloog Gerd Leonhard vertelt: "In 2119 zullen we nog steeds op zoek gaan naar unieke ervaringen, maar ze zullen persoonlijker zijn dan ooit. Terwijl technologie ons leven vormgeeft, zullen we in offline momenten meer dan ooit contact zoeken met anderen. Medewerkers in hotels zullen een belangrijke rol hierbij spelen om het gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Over 100 jaar zullen hotels kansen moeten benutten om mensen persoonlijk in contact met elkaar te brengen en met elkaar te verbinden”.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Toerisme Achtergronden
De top 10 van de meest gezochte kleinere Nederlandse bestemmingen

Een jaar na het begin van de pandemie houdt de reislust niet op: ondanks de aanhoudende reisbeperkingen blijven Nederlanders het web raadplegen om informatie te vinden over de bestemmingen die zij graag willen bezoeken; waaronder ook kleinere steden en dorpen. Wat zijn populaire kleinere bestemmi ...

Achtergronden
Bed & Breakfast op tv: Drenthe en Overijssel

Vandaag, op 16 april, zendt MAX om 20.30 uur op NPO 1 aflevering 4 uit van Bed & Breakfast. In het programma testen enthousiaste b&b-houders elkaars onderneming. De gasten mogen zelf bepalen wat zij hun verblijf waard vinden. Deze week logeren de ondernemers in de provincies Drenthe en Overi ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Bed & Breakfast vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Bed & Breakfast op tv: Groningen, Drenthe en Friesland

Op vrijdag 9 april om 20.30 uur op NPO 1 zendt MAX een gloednieuwe aflevering van Bed & Breakfast uit. In het programma testen enthousiaste b&b-houders elkaars onderneming. De gasten mogen zelf bepalen wat zij hun verblijf waard vinden. Welke b&b wordt als beste beoordeeld? Deze week rei ...

Achtergronden Tech
We onderzochten het: vrijwel alle B&B's gebruiken een online reserveringssysteem

Onlangs stelden we de lezers van Bed & Breakfast een vraag. Op de vraag 'gebruik je een online reserveringssysteem in je B&B?' kwamen veel reacties binnen. De uitslag is overduidelijk: maar liefst 95,5 procent van de respondenten gebruikt een online reserveringssysteem. Hieronder ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: