'Pislift' is verwijderd van terras b&b

29 september 2010
'Pislift' is verwijderd van terras b&b

De gemeenteraad van Amersfoort heeft dinsdagavond de motie aangenomen waarin het college van b. en w. wordt opgedragen de omstreden urilift op het terras van bed & breakfast Queens te verplaatsen naar een andere plek op de Groenmarkt.

*Hartstikke blij*
"We zijn hartstikke blij dat het gelukt is. BPA, VVD, PvdA, SP en Trots verdienen een pluim, het ging hen om de waarheid", reageerde eigenaresse Paula Bouwer van Queens na afloop van de raadsvergadering, duidelijk opgelucht.
Het verzinkbare urinoir heeft de gemoederen de laatste maanden flink bezig gehouden.

*Steun VVD en BPA*
De 'pislift' die elke vrijdag- en zaterdagnacht omhoog gaat om het wildplassen tegen te gaan, staat op het gedeelte waar Queens overdag een terras heeft. Volgens Bouwer heeft de gemeente haar nooit op de hoogte gebracht van de komst van de lift. En na de komst ervan vonden er volgens haar vaak ongeregeldheden plaats. Zij kreeg uiteindelijk steun van de VVD en BPA. Die partijen stelden dat een urilift in verband met de hygiëne niet thuis hoort op een terras. Hun motie is uiteindelijk aangenomen.

*Geen uitgemaakte zaak*
Wethouder Ben Stoelinga zat daarmee duidelijk in zijn maag. Het is volgens hem ook nog geen uitgemaakte zaak of de lift daadwerkelijk wordt verplaatst. "We gaan als college volgende week dinsdag met elkaar bekijken of we de motie uitvoeren of niet." Als de motie wel wordt uitgevoerd, dan duurt de uitvoering daarvan volgens hem tussen de tien en zeventien maanden, afhankelijk van het aantal bezwaren.

Overig nieuws