Ribollita

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Ribollita

Ingrediënten (4 personen)

2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
1 eetlepel tomatenpuree
1,25 liter bouillon
1 blik flageolets bonen, afgespoeld en uitgelekt
225 gram savooiekool, geschaafd
zout en peper

Bereiding

Verhit de olie in een pan. Doe er de ui en knoflook in en smoor 4 minuten. Voeg de tomaten, tomatenpuree, bouillon en bonen toe. Roer door elkaar en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen. Schep ongeveer de helft van de bonen en groenten in een foodprocessor en voeg een paar lepels bouillon toe. Pureer het glad en draai het mengsel door de soep. Doe de kool in de pan, breng de soep aan de kook en draai het vuur weer laag. Laat de soep nog 5-10 minuten pruttelen tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Overig nieuws