Uitblinkers: Vijf vragen aan Logement No5

19 juni 2017 | José Mast

Beginners en oudgedienden sieren de lijst van Het Beste Bed & Breakfast van Nederland. Allemaal werken ze hard aan hun eigen gastvrijheidsaanpak in vijf totaal verschillende omgevingen. De komende vijf weken plaatsen een interview met één van deze uitblinkers. Vandaag: Logement No5 in Assen.

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE UITGAVE VAN BED & BREAKFAST

Logement No5 in Assen

Aantal tulpen: 5
Aantal suites: 2 
Appartementsprijs: €114 (op basis van twee personen, eigen sanitair en incl. ontbijt)
Begonnen in: 2015
Bezetting: 75 à 80%

Wat onderscheidt Logement No5 van de concurrent?
Yvonne Rengelink: "Onze gasten roemen onze gastvrijheid, oog voor detail, sfeer (van inrichting), en de aandacht en kwaliteit die wij aan onze ontbijten en tapas besteden. Wij zeggen altijd dat wij een beleving verkopen. Het is meer dan het aanbieden van een overnachting. Het is het totaalconcept wat maakt dat gasten het bij ons zo naar hun zin hebben."

Wat is er verbeterd bij de laatste verbouwing/restyling?
"In september 2015 is de eerste suite opengegaan, in januari 2016 de tweede. Alles is dus nog zo goed als nieuw!"

Welk type gast is uw doelgroep? 
"Vooral stelletjes die er even tussenuit willen zonder kinderen. Ze zoeken een luxe plek waar ze samen kunnen genieten en verwend worden. Een tweede doelgroep is de zakelijke gast. Zij overnachten graag in de huiselijke omgeving van een eigen zit- en slaapkamer."

Wat is uw succesvolste arrangement? 
"Het tapasarrangement. In de suites staat in de slaapkamer een tweepersoons jacuzzi/whirlpool. Wij hebben een decoratieve houten plank gemaakt die over de whirlpool heen geplaatst kan worden. Gasten kunnen deze tapasplank bestellen bij hun verblijf. De plank zetten wij vol met koude en warme hapjes die ze vervolgens samen met een fles wijn of iets anders kunnen nuttigen in bad. Gasten vinden het een unieke beleving. Wie eet er nu thuis (samen) in bad?"

Welke promotiekanalen gebruik u?
"Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu, Booking.com, Airbnb, bed-en-breakfast.nl, kortverblijf.nl, VVV, Drenthe.nl."

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Airbnb
Airbnb viert tienjarig bestaan

Airbnb bestaat sinds afgelopen weekend tien jaar. In deze tien jaar heeft het platform meer dan 300 miljoen gasten ontvangen in meer dan 81.000 steden en 191 landen. De afgelopen tien jaar zijn er veel accommodaties op het platform bijgekomen en hebben wij van Hospitality Management het fenomeen do...

Advertorial
B&B's laten online nog veel kansen onbenut

Online zichtbaarheid is in deze tijd essentieel en bepaalt het succes van je B&B. Als jouw ideale gast je niet kan vinden, of je website is erg verouderd, dan gaan ze naar de concurrent. Wat zoekt jouw ideale gast? Jouw ideale gast wil in korte tijd alle noodzakelijke informatie kunnen vin...

Columns
Column: tijd voor mezelf... Of toch niet?

Yvonne Rengelink en Jos Swagemakers zijn de bevlogen eigenaren van B&B Logement No5 in Assen. Vanaf nu houden zij je maandelijks op de hoogte van de gebeurtenissen en ontwikkelingen in hun B&B, die vorig jaar bekroond werd als 'beste bed & breakfast van Nederland'. Ik denk zo...

Wet- en regelgeving KHN
KHN wil verbod op pariteitsclausule

Er lijkt een sneeuwbaleffect te zijn ontstaan op het verbod van pariteitsclausules. Na Duitsland, Frankrijk, Italië, België en Oostenrijk heeft ook Zweden toegestemd met een verbod. De pariteitsclausule houdt in dat hotels via de eigen kanalen geen lagere prijs mogen aanbieden dan op de bo...

trends Personeel Ondernemen
"Het personeelstekort zit de groei binnen de sector in de weg."

De zonnige stemming in de horeca en recreatie zet verder door. Het mooie weer van het voorjaar zorgt vooral bij strandhoreca en vakantieparken voor een extra positief sentiment. Maar dat het goed gaat, betekent ook dat het tekort aan personeel een steeds groter issue wordt voor ondernemers. De Rabob...

Drinks Wijn
Trend: rode wijn kun je prima koelen

De rode wijn heeft het bij deze tropische temperaturen zwaar; men bestelt dan eerder een glas gekoelde rosé of witte wijn. Toch kan ook rode wijn uitstekend gekoeld geserveerd worden, maar daarbij dient wel rekening te worden gehouden met een aantal factoren. Koelen van rode wijn... Daar r...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: