U heeft gezocht op : Kerst

14 december 2020 Achtergronden Corona
Harde lockdown: Nederland op slot tot en met 19 januari 2021

UPDATE 11.50 UUR: HAAGSE BRONNEN MELDEN DAT BIJNA ALLES TOT EN MET 19 JANUARI DICHT GAAT, DUS OOK DE HORECA BLIJFT GESLOTEN. Hotels blijven open, maar de restaurants in hotels moeten sluiten. Roomservice mag ook niet, want er mag geen eten en drinken aan hotelgasten geserveerd worden. Afhaal e ...

8 december 2020 Corona
Rutte: horeca blijft nog wel even dicht

Tijdens de zojuist gehouden persconferentie vertelde premier Rutte ons wat we eigenlijk al wisten. Het gaat niet goed met de besmettingscijfers en de huidige lockdown blijft van kracht. Sterker nog, het is mogelijk dat nog voor Kerst strengere maatregelen worden ingesteld. Vooralsnog blijft de horec ...

27 november 2020 Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

18 november 2020 Wet- en regelgeving Corona
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

4 november 2020 Wet- en regelgeving Corona
Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

Gisterenavond sprak premier Rutte de Nederlandse bevolking toe. Wat werd verwacht, werd ook uitgesproken: vanavond om 22.00 uur gaat een verzwaring van de nu geldende maatregelen in. Deze maatregelen gelden voor de komende twee weken. De horeca, met uitzondering van hotels (maar dan uitsluitend voor ...

29 oktober 2020 Internationaal
Bekend B&B-koppel komt misschien wel bij jou thuis koken

Thysa en Wijnand zijn een bekend B&B-koppel en winnaars van het tv-programma 'Het Spaanse dorp Polopos'. Omdat Spanje in een lockdown zit, vertrekken ze in december voor een korte periode naar Nederland. In die periode willen ze dozen met Spaanse wijnen bij de mensen thuis langsbrengen e ...

9 januari 2020 Columns
Column: mijn spulletjes

Eigenlijk hecht ik niet heel erg aan spullen, veel meer aan mijn dieren. Spullen zijn makkelijk vervangbaar. Maar toch vind ik spulletjes wel leuk omdat ze je huis zo gezellig kunnen maken. Daar word ik dan wel weer heel gelukkig van. Met behulp van mijn moeder, die ook gek is op spulletjes, heb ik ...

20 december 2019 Columns
Column: the most wunderful time of the year...

Het einde van het jaar nadert. Na de chocoladeletters, de banketstaven en de pepernoten zijn de kasten inmiddels gevuld met kerststollen, kerstbonbons en andere lekkere hapjes. De kerstversiering is enige weken geleden al uit de kelder gehaald en ons huis en de B&B zijn ondergedompeld in een gez ...

17 december 2019 Toerisme Internationaal
Relatief warme steden zeer populair in kerstvakantie 

Steden die relatief warm zijn in deze periode van het jaar zijn populair voor een pakketvakantie in de kerstvakantie. Dat blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter. In de top 10 van meest geboekte vakanties staan onder andere Rome, Valencia en Lissabon hoog genoteerd. Londen mag, als koude ...

2 december 2019 Columns
Column: feestelijke decembermaand

Als kind vond ik Sinterklaas het mooiste kinderfeest dat er bestond. In mijn jonge jaren was hij de man van de cadeaus en niet de Kerstman. Vergezeld van zijn zwarte knechten, daar hoorde je destijds niemand over, kwam hij uit Spanje met de stoomboot. We keken naar zijn aankomst op de tv en dan kreg ...

11 november 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

21 december 2018 Interview Longread
Interview: breng je B&B in kerstsfeer

Gasten die in deze donkere dagen een B&B bezoeken, weten een feestelijke sfeer te waarderen. Daarom doen veel gastvrijheidsondernemers er in december een schepje bovenop voor een warme sfeer. Kleine moeite, groot plezier. Hoewel sommigen het wel een beetje overdrijven. Twee gastvrouwen geven een ...

20 december 2018 Toerisme Achtergronden
Onderzoek: 25% van de vakantiegangers met Kerst ontvlucht sociale verplichtingen

Er is een representatieve steekproef gedaan onder Nederlandse reizigers over hun reisplannen rond Kerst. Ging vorig jaar nog 12% op vakantie tijdens kerst, is dat in de aankomende kerstperiode 17%, een stijging van meer dan een derde. Naar verwachting zet deze trend zich de komende jaren verder door ...

17 december 2018 Achtergronden
Alles over kerststyling in de decembereditie van Bed & Breakfast

De decemberuitgave van Bed & Breakfast kun je nu downloaden via deze link. Heel toepasselijk, in deze uitgave hebben we het over kerststyling in je B&B. Natuurlijk ook weer het inmiddels traditionele jaaroverzicht en aandacht voor de was... Doe we die de deur uit? ...

14 december 2018 Columns
Column: warme herinneringen

Ongelofelijk, het is alweer december, het jaar is weer omgevlogen! Ik kan me nog de kou en de vorst in maart herinneren, hevig verlangend naar het voorjaar wat maar niet leek te komen. En toen het lekkere weer uiteindelijk kwam werd dat de meest mooie en warme zomer die ik me ooit kan herinneren. ...

7 december 2018 OTA's Tech
Ga de strijd aan met OTA's: 11 tips

Tijdens de afgelopen editie van HotelTech, georganiseerd door Hospitality Management, heeft Mike Roefs van Hoteliers.com een presentatie gegeven over de strijd met OTA's. Vanwege de overweldigende belangstelling voor deze presentatie, waarin Mike 11 bruikbare tips heeft gegeven, vatten wij de be ...

29 november 2018 Toerisme Achtergronden
De grappigste zoekopdrachten

Wat heeft Berlijn met beren? Waarom is Belgische chocolade de beste ter wereld? Wat eten ze in Frankrijk? Dit is wat Nederlanders altijd al hebben willen weten over hun buurlanden. Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat andere mensen op dit moment bezighoudt, kan je het best kijken naar hun zoekopdra ...

12 november 2018 Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket ...

19 oktober 2018 Columns
Column Hanny Arens: Laat je inspireren

De temperaturen gaan omlaag, de dagen worden korter, maar wat hebben we een heerlijke zomer gehad! Met het einde van de zomer komt er ook een einde aan de seizoensdrukte en stiekem hoop ik dat de zomer nog even aanblijft. Lekker genieten van het buitenleven zolang het kan. Ik kom zelf net terug u ...

24 september 2018 Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a ...

9 juli 2018 Achtergronden Gastronomie
Baker’s Dough Pastries verovert Nederland

Vanaf nu kan heel Nederland van Cookie Dough genieten! Nadat vele aanvragen hen om de oren vlogen, hebben zij Baker´s Dough Pastries leven ingeblazen en is het lekkerste koekjesdeeg nu via de bekende horecagroothandels te verkrijgen! Dé guilty pleasure voor horeca en ijssalons Waa ...

26 juni 2018 Interview Longread
Interview: thee wordt steeds belangrijker

In Nederland drinken we per persoon gemiddeld 100 liter thee per jaar. Dat komt neer op ongeveer drie koppen per persoon per dag. Toch wordt een van de oudste drankjes ter wereld vooral thuis gedronken. Dat moet dus veranderen. Nu de consument meer beleving wil ervaren aan de producten die hij koopt ...

26 maart 2018 Food Achtergronden
Engelsen massaal aan de kalkoen tijdens Pasen

Kerst met Pasen. Als het aan enkele grote supermarktketens in Groot-Brittannië ligt, dan gaan de Engelsen tijdens Pasen massaal aan de kalkoen. Foodtrend of opmaken van oude voorraden? In ieder geval is het iets nieuws... Kalkoen Eitjes, lamsvlees... Dat zijn typische paasproducten in Eng ...

18 januari 2018 Toerisme
Onderzoek: Overtoerisme is ons probleem

Foto: “Waarom heet het toeristenseizoen als we niet op ze mogen schieten?” © Jeroen Oskam (Florence) Kan er te veel toerisme zijn? De afgelopen drie jaar zijn ‘toerismemoeheid’ en protesten tegen het toerisme wereldwijd in het nieuws gekomen. Het is vooral een stedeli ...

5 januari 2018 Achtergronden
Dit blijft er allemaal achter in de hotelkamer

Gasten willen nog wel eens wat vergeten in de hotelkamer. Dat daar ook bizarre objecten tussen zitten bewijst de Britse hotelketen Travelodge. De keten heeft een lijst gepubliceerd met de opmerkelijkste achtergebleven spullen die vorig jaar in hotelkamers zijn teruggevonden. Het meest opmerkelijke: ...

21 december 2017 Toerisme Achtergronden
Barbecue is de kersthit onder bezoekers vakantieparken

Nederlanders gaan dit jaar met Kerst barbecueën tijdens hun vakantie in eigen land. Ook live cooking en streekgerechten zijn dit jaar dé trends voor het kerstdiner. Het traditionele kerstmenu met rollade en frietjes is steeds minder in trek. Vakantieparken in trek Dat blijkt uit ...

20 december 2017 Achtergronden
Voorkom autodiefstal bij je gasten tijdens de feestdagen

Nederlanders vieren in het algemeen de kerstdagen en jaarwisseling bij familie, vrienden of in de horeca, voor dieven het perfecte moment om een auto te stelen. Op basis van de Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit blijkt dat de personenautodiefstal deze zomer in vergelijking tot 2016 van 4.776 n ...

20 oktober 2017 Toerisme
87% van Nederlanders heeft bucketlist

Bucketlists met alleen maar traditionele bestemmingen bestaan niet meer. Nieuw onderzoek van Hotels.com laat zien dat avontuurlijke activiteiten op een bucketlist steeds populairder worden. De top 5 bucketlist-ervaringen zijn: Het Noorderlicht zien (39%) Een roadtrip maken naar afgelegen ...

26 juli 2017 Achtergronden
Tien zinnen die gasten graag in de lokale taal willen spreken

Overschakelen op de vakantiemodus - de boel de boel laten, ontspannen en genieten van de bezienswaardigheden - is voor veel reizigers niet zo simpel als het klinkt. Toen Booking.com aan ruim 18.000 mensen wereldwijd vroeg wat de belangrijkste zinnen zijn die ze onmiddellijk in de lokale taal van hun ...

29 juni 2017 Internationaal
Inzicht in stijging prijzen hotelkamers Düsseldorf dankzij Tour de France

De Tour de France is ongetwijfeld de bekendste en belangrijkste wielertour ter wereld. Twee jaar geleden had Utrecht de eer om de start van dit jaarlijkse evenement te verzorgen, maar dit jaar zal de tour Nederland niet meer doorkruisen en er bij Aken slechts rakelings langs fietsen. Hoewel de tours ...

8 mei 2017 Achtergronden
Den Haag presenteert zich als foodparadijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren

Ook van Hemelvaart tot Pinksteren is Den Haag weer een waar food- & shoppingparadijs. Zo kun je heerlijk eten op de Haagse Markt, bij Rrrollend Den Haag, de Tong Tong Fair, Bites & Stories, Proef de Wijk, Handmade Market @de Pier en de nieuwe food- en moodhal Minglemush. Voor liefhebbers van ...

15 februari 2017 Toerisme Achtergronden
De top vijf vakantiebestemmingen van (voormalige) Amerikaanse presidenten

De kans is vrij groot dat je voormalig president Barack Obama de afgelopen weken op een kiteboard hebt zien genieten van zijn welverdiende vakantie op het exclusieve vakantie-eiland van Richard Branson. Het enige verschil met zijn vorige vakanties is dat hij opeens wordt aangesproken met Mr. Obama i ...

4 januari 2017 Food
Begin het jaar goed met deze recepten

2017 is van start gegaan. En hoe kun je het jaar beter beginnen dan met een aantal nieuwe recepten voor de gasten in je B&B? Bed&Breakfast verzamelde de lekkerste recepten. Check de receptendatabase! ...

16 december 2016 Toerisme
De best beoordeelde accommodaties voor gezinsvakanties

Booking.com heeft onderzoek¹ gedaan onder meer dan 22.500 kinderen van 5 tot 15 jaar naar hoe hun ideale gezinsvakantie eruit ziet. Een snelle WiFi-verbinding, wat voor Nederlandse kinderen het belangrijkst blijkt te zijn, en de kans om gave foto’s te maken om op social media te plaatsen ...

16 december 2016
Interview Laurens Ivens over Airbnb: "Hoteliers moeten minder klagen"

Op bezoek bij Laurens Ivens, de Amsterdamse wethouder (SP) die de portefeuilles Bouwen en Wonen, Wijkaanpak, Dierenwelzijn en Stadsdeel Noord beheert. De ‘deal’ met Airbnb is de afgelopen dagen uitvoerig besproken, maar volgens Ivens is er geen sprake van een deal: “Airbnb ondersch ...

13 december 2016 Interview
Interview: Appartementen winnen het van de bed and breakfast

Twee gastenkamers en een gedeelde badkamer, dat was waar Kussengevecht ruim acht jaar geleden mee begon. Met vallen en opstaan bouwden Ariëlle van Aalst en haar man het logiesbedrijf uit met appartementen. Als volgend jaar het derde appartement is aangekocht, levert Kussengevecht een volledig i ...

27 september 2016 Achtergronden
Dierendag: Deze diervriendelijke hotels verdienen een aai over de bol

Op 4 oktober zetten we alle dieren in het zonnetje. Hoe doe je dat nu beter door je trouwe viervoeter mee te nemen op een onvergetelijke vakantie? De accommodatiedeskundigen van Hotels.com™ hebben een collectie verzameld van de meest gastvrije hotels voor dieren. The Milestone Hotel, ...

6 juli 2016
Makro transformeert naar unieke marktplaats voor ondernemers

Makro zet met de heropening van vier van haar vestigingen een concrete stap in de omvorming tot een unieke marktplaats voor ondernemers. In de Makro vestigingen in Beverwijk, Den Bosch, Leeuwarden en Nijmegen kunnen ondernemers vanaf vandaag terecht voor hun zakelijke inkopen, om te shoppen en om t ...

13 juni 2016
Dit zijn de 10 duurste etenswaren ter wereld

Wat zijn de duurste etenswaren ter wereld? We presenteren ze je graag: de duurste ingrediënten op basis van prijs per kilo. 10. Densuke-watermeloen: €700 Deze Japanse vrucht weegt gemiddeld 8 kilo en groeit alleen op het Japanse eiland Hokkaido. Voor een hele Densuke watermeloen bet ...

23 mei 2016
Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite

Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke in Oudenbosch heeft met zijn 'broodje 4G' The Ultimate Bite gewonnen. De wedstrijd werd vandaag gehouden in De Kookfabriek in Amsterdam. Op de tweede plaats eindigde Kees Visser van Bij Kees met zijn wrap 'Mare Domein'. Op de gedeelde derde plaats eindigden ...

22 februari 2016
Spelers van stuntclub krijgen VIP-behandeling

De voetballers van VVSB krijgen ter voorbereiding op de halve finale tegen FC Utrecht op 2 maart a.s. een exclusief ‘Nederlands Elftal Treatment’ in het Alexander Hotel Noordwijk. De spelers en hun begeleiders checken, na hun laatste training, op dinsdagavond 1 maart in. Ze verlaten het vierst ...

8 februari 2016
Amsterdam populairste stad tijdens Valentijnsdag

Hoe kun je je geliefde beter verrassen met een hotelovernachting dan op Valentijnsdag? Romantische tortelduifjes weten hoe ze aankomende Valentijnsdag het hart van hun nieuwe of bestaande liefde veroveren. Samen een stad bezoeken, lekker uit eten en natuurlijk slapen in een romantisch hotel. Uit z ...

1 februari 2016
Is carnaval goed voor de horeca?

Carnaval is voor veel horecaondernemers in het zuiden van Nederland wat Kerst voor veel winkeliers is. Een forse omzetplus voor cafés ligt in deze periode dan ook in de lijn der verwachting. Er zijn echter ook zaken die de deuren sluiten. Dagzaken, zoals lunchrooms, schenken dikwijls geen of wein ...

14 januari 2016
Uniek hotel voor young professionals geopend

Op 7 januari 2016 vond de officiële opening van Hotel Jansen plaats door wethouder en loco burgemeester Kajsa Ollongren. Dit unieke hotel richt zich volledig op studenten en young professionals van over de hele wereld en biedt hen betaalbare en bijzondere accommodatie van 1 dag tot 6 maanden. ...

1 januari 2016
Forel met hazelnoten en peterselie

Ingrediënten 4 schoongemaakte forellen 1 rode ui 4 eetlepels fijngehakte peterselie 100 gram kruidenboter 50 gram hazelnoten (zee)zout en peper 1 bakje kerstomaatjes Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en snijd in ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruide ...

1 januari 2016
Bruschetta van Sardientjes

Ingrediënten (1 persoon) 120 gram sardientjes in blik 1 theelepel balsamicoazijn 1 snee volkorenbrood 1 eetlepel geraspte belegen kaas 2 kerstomaatjes, gehalveerd Bereiding Verwarm de grill op middelhoge stand. Meng de sardientjes met de balsamicoazijn in een kom en prak ze fijn. S ...

1 januari 2016
Stamppot met rucola en olijven

Ingrediënten (4 personen) 2 eetlepels olijfolie 3 sjalotjes, fijngesnipperd 150 gram parmaham, in reepjes 1,5 kilo aardappelen, geschild en in vieren 4 eetlepels groene pesto 1 klein kropje Romeinse sla, grof gesneden 150 gram rucola, grof gesneden 100 gram zwarte olijven zonder pit, ...

1 januari 2016
Aardappelbruschetta

Ingrediënten: 2 aardappels 1 teentje knoflook 1 dl olijfolie 4 babymozzarella's 6 troscocktailtomaatjes zout 12 kleine blaadjes basilicum Bereiding Warm de oven voor op 180 C. Snij de aardappels in schijfjes en de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voe ...

1 januari 2016
Petitfours, de hartige variant

Ingrediënten 9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst 300 gram verse geitenkaas 3 eetlepels peterselie, fijngehakt 3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt zwarte peper, versgemalen 1/2 rode paprika, in kleine blokjes 1/2 gele paprika, in kleine blokjes 6 plakken gegrilde acht ...

1 januari 2016
Sandwich met pastrami

Ingrediënten (4 personen) 8 dikke sneden donker vloerbrood 1 bakje verse roomkaas met mierikswortel (125 gram) 50 gram waterkers 1 eetlepel olijfolie 100 gram pastrami, in plakjes versgemalen zwarte peper Amsterdamse uitjes, grofgehakt Bereiding Neem voor deze sandwich het donker ...

1 januari 2016
Crostini met artisjok

Ingrediënten (20 stuks) 1 bruin stokbrood 1 blikje artisjokharten (400 gram), goed uitgelekt 4 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook, geperst 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, heel fijn gehakt zwarte peper, zout 10 kerstomaatjes, gehalveerd 300 gram diepvriestuinerwten, ontdooid 50 ...

1 januari 2016
Broodtorentjes

Ingrediënten (4 stuks) 4 sneetjes oud witbrood 4 eieren 100 gram geraspte jongbelegen kaas 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt zout, versgemalen peper 25 gram zachte boter 50 gram veldsla 12 kerstomaatjes 4 ingevette timbaalvormpjes Bereid ...

1 januari 2016
Vulkaantjes met kaas

Ingrediënten harde bolletjes druiven 200 gram geraspte kaas 1 bakje kruidenroomkaas 25 gram boter 25 gram bloem 3 dl bouillon peper en zout kerstomaatjes peterselie Bereiding Smelt boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem door de gesmolten boter, giet de bouillon erb ...

1 januari 2016
Rucolastamppot met mozzarella

Ingrediënten 750 gram kruimige aardappelen 150 gram kerstomaatjes 150 gram rucola 1 bol mozzarella 1-1,5 dl melk 50 gram geroosterde pijnboompitten 2 flinke takjes basilicum 1 eetlepel balsamico-azijn 1 eetlepel olijfolie Bereiding Kook de aardappelen gaar. Verhit de olijfolie ...

1 januari 2016
Deens broodje

Ingrediënten 2 sneetjes lichtbruin roggebrood 1 eetlepel boter 2 blaadjes kropsla 2 eieren 2 eetlepels melk of room 25 gram geraspte belegen kaas versgemalen peper 1 eetlepel verse basilicum, in reepjes 25 gram garnalen 2 kerstomaatjes, gehalveerd Bereiding Besmeer de sneetjes ...

1 januari 2016
Wrap met makreel

De gezondheidstrend zet ook in 2016 door. Sluit daarop aan door in je lunchroom deze gezonde en lekkere wrap met makreel te serveren. Succes verzekerd! Ingrediënten (voor 4 personen) 2 gestoomde makrelen van elk 300 gram (of 500 gram gestoomde makreelfilet) 250 gram sperziebonen, gehalv ...

22 december 2015
8 topbestemmingen voor de jaarwisseling

Het nieuwe jaar inluiden met champagne, vuurwerk en feestjes kan overal ter wereld. Grote steden en regio’s pakken flink uit om reizigers te verrassen met een bijzonder spektakel. Één ding is zeker: je zult de oliebollen en appelflappen niet missen als je oudejaarsavond viert op één van de s ...

15 december 2015
NBTC: Kerstvakantie blijft populair

Dit jaar gaan er, net zoals de afgelopen twee jaar, in totaal zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstvakantie zo verwacht NBTC Holland Marketing. De helft, 900.000 Nederlanders, viert kerstvakantie in eigen land. De andere helft gaat naar het buitenland voor een (korte) kerstva ...

15 december 2015
Van der Valk helpt ouderen

Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en hebben nauwelijks sociale contacten. Veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert ook dit jaar samen met ruim veertig Van der Valk Hotels & Restaurants door het hele land kerstdiners om ouderen samen te bren ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

24 november 2015
Kerstmarktbezoekers willen naar Rotterdam

Vanaf november is het zoekwoord ‘kerstmarkten’ populair bij internetbezoekers. Dit jaar valt de belangstelling voor kerstmarkten in Rotterdam op, zo blijkt uit cijfers van Kerstmarkten.nl, een initiatief van de boekingssite Weekendjeweg.nl. Met meer dan 1 miljoen websitebezoekers en ruim 3 ...

25 september 2015
Boekhouding voor B&B-ondernemers

Voor de meeste B&B-houders is de administratie een noodzakelijk kwaad. Maar wie zijn zaakjes goed op orde heeft, kan daar veel plezier aan beleven. Niet alleen is de belastingaangifte dan een stuk sneller gedaan, maar een actuele boekhouding geeft ook door het jaar heen een schat aan informatie. K ...

18 augustus 2015
Nieuw short stay hotel opent in Amsterdam

Amsterdam wordt in oktober weer een short stay hotel rijker. Dan opent Hotel Jansen aan de Schinkel in Amsterdam Oud-Zuid namelijk zijn deuren. Het short stay hotel richt zich volledig op studenten en young professionals van over de hele wereld. Met 166 unieke kamers, 5 communal areas en Restauran ...

13 maart 2015
Exclusief: faillissement Hotel Overbosch (1/2)

Had Hotel Overbosch gered kunnen worden? We maken voor u een reconstructie van een faillissement in twee delen. Klik hier voor het tweede deel Een faillissement is voor geen van de betrokkenen goed. In het geval van Hotel Overbosch in Garderen zijn er twee spelers die op dit moment hun wonden lik ...

12 januari 2015
Horeca in de lift

De horeca in Nederland herstelt zich goed. De omzet in de horeca nam vorig jaar met 4,6 procent toe tot 13,8 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). In 2013 werd nog een krimp gemeten. Opvallend is, dat het FSIN spreekt over een groei van slechts 1 procent. We ...

9 januari 2015
Update: Bed&Breakfast op tv

Op 9 januari start een nieuw seizoen van het succesvolle MAX-programma Bed&Breakfast. In elke aflevering testen drie Bed&Breakfast-eigenaren elkaars onderneming. Wat vinden zij van de inrichting? Hoe liggen de bedden? Smaakt het ontbijt? En is er wel goed schoongemaakt? Bed&Breakfast ziet u iedere ...

22 december 2014
Hotel-restaurants vol met Kerst

Kerst vieren buiten de deur wordt steeds populairder. Daarnaast wordt er vaak een hotelovernachting geboekt, zodat er ook wijn en champagne gedronken kan worden. Bijna alle soorten restaurants profiteren van deze ontwikkeling. Van der Valk Een goed voorbeeld is het Van der Valk-concern. Bij al ...

22 december 2014
Vlaanderen 20% duurder dan Nederland

Wie uit gaat dineren, en dicht bij de Belgische grens woont, kan toch maar beter in Nederland dineren met Kerst. In Nederland is het gemiddelde vijfgangenmenu met Kerst zo’n 10 Euro per persoon goedkoper. Volgens Gert Laurijssen is dat geen teken dat het aanbod in Vlaanderen beduidend beter is. ...

19 december 2014
Marriott speelt voor Kerstman

Marriott is genereus zo vlak voor de feestdagen. De hotelketen laat Jordan Axani (28) en Elizabeth Gallagher gratis overnachten tijdens hun wereldreis. Op gescheiden kamers, welteverstaan. Jordan is succesvol gebleken in zijn zoektocht naar een Canadese vrouw met de naam Elizabeth Gallagher. In ma ...

17 december 2014
Londen populairst voor oud & nieuw

Nederlanders die op zoek zijn naar een hotelovernachting tijdens de jaarwisseling willen elkaar het liefste een gelukkig nieuwjaar wensen in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Uit zoekgegevens van hotelboekingssite Hotels.com blijkt dat op Londen, net als tijdens de kerstdagen, het meest gez ...

17 december 2014
Mobiel betalen in hotels (VS) fors in opkomst

30 procent van de consumenten in de Verenigde Staten verwacht tijdens de kerstinkopen mobiele betaalmogelijkheden, zoals Apple Pay of Google Wallet, te gebruiken. 17 procent van de ondervraagden verwacht bovendien meer uit te geven, en 28 procent van de deelnemers aan het onderzoek verwacht deze m ...

15 december 2014
Gastenkamers met een landgoed als achtertuin

Ieder jaar zo halverwege december, wanneer het grote huis op landgoed Mariënwaerdt wordt klaargestoomd voor de jaarlijkse Kerstfair, stapt Lotje van Verschuer, eigenaresse van bed & breakfast De Neust, weer even haar eigen jeugd in. Foto: Landgoed Mariënwaerdt in de winter Boerderij uit 132 ...

10 december 2014
Europeanen op reis met kerst

Europeanen zijn massaal van plan dit jaar met de kerst te reizen, zo blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek van Hotels.com. Ruim 59% van de ondervraagden geeft aan de kerstdagen in het buitenland of op een andere plaats in hun eigen land, te willen vieren. Helft Nederlanders wil op reis Ook ...

3 december 2014
SVO organiseert wedstrijden Horecava

Stichting De Lekkerste Wedstrijden en SVO vakopleiding food zijn overeengekomen dat SVO de organisatie van de vakwedstrijden op de Horecava op zich neemt. Drijvende kracht achter deze wedstrijden, Johan van der Weerd, wil een stapje terug doen. Van der Weerd: "Ik organiseer deze wedstrijden al 28 j ...

3 juni 2014
Beste spare ribs van Nederland

Waar vind je de beste spare ribs van Nederland? Het is er immers weer de tijd voor; lekker met de handen eten op het terras, onder het genot van een fris biertje. De Spare Ribs Trophy 2014 is gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze f ...

14 mei 2014
Streekproducten voor de horeca

De producten van de boeren, bakkers en slagers van GIJS streekproducten bereiken vanaf heden vele duizenden gasten van bedrijfsrestaurants in Nederland. De producten zijn ook uitstekend geschikt voor bewuste horecaondernemers. Cateraar GIJS gaat een samenwerking aan met een van de grootste ca ...

12 februari 2014
Vis bij het ontbijt en lunch

Het is leuk en lekker om af en toe iets anders te doen met het ontbijt of de brunch. Denk dan ook eens aan vis, vindt het Visbureau. Maak bijvoorbeeld een lekkere sandwich met tonijn uit blik of een bagel met gerookte zalm en roomkaas. En wat dacht u van een lekker broodje met makreel. Dus, ontbi ...

29 januari 2014
Nieuw: Madelène Patisserie & Lunch

Er wordt weleens gezegd dat in deze uitdagende economische tijd samenwerken de oplossing is. Dat hebben acht ondernemers in Zeist goed begrepen. Samen zitten ze in één pand en hebben een totaalconcept van lifestyle, kunst, brocante, koffie, thee, taartjes en lunch neergezet. Home of Hearts open ...

28 januari 2014
Koekje gekocht? Gratis koffie erbij!

Bij de Neude in Utrecht opent koffiebar De Koekfabriek haar deuren. Deze koffiebar is een samenwerking tussen kookschool Kookmeesters en Reinaerde. Cliënten van Reinaerde bakken de koekjes die in de koffiewinkel te koop zijn. Iedere gast die een koekje koopt, krijgt er een kopje koffie bij. Co ...

16 januari 2014
Horecava in beeld (4)

De laatste dag van de grootste horecabeurs van Nederland is aangebroken. Op de vierde beursdag wordt er gestreden om het Bronzen koksmes, vindt de Giropizza d'Europa plaats en wordt bekend wie het Lekkerste Kindermenu maakt. Ook vinden er activiteiten plaats en organiseerde Hospitality Management ...

14 januari 2014
Dr. Oetker maakt taarten op Horecava

Demonstraties geven en proeven. Het gebeurt volop op de Horecava. Zo is Dennis van der Klaauw, van Lunchroom Pure in Uden, aanwezig op de stand van Dr. Oetker om zijn taarten te bereiden met de bezoekers. Meer recepten Bent u benieuwd naar de recepten van Dennis van der Klaauw. Download hier ...

16 december 2013
Nederland blijft populair met kerst

Crisis of niet, kerst blijft een populaire periode om er even tussenuit te gaan. De feestdagen vallen dit jaar gunstig, op woensdag en donderdag, en daardoor trekken iets meer Nederlanders er rond de kerst op uit in eigen land. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een ...

13 december 2013
A'dam top 10 populaire bestemming

Amsterdam staat dit jaar in de top tien van populaire bestemmingen rond de feestdagen van Nederlanders. De hoofdstad staat nu op plek acht. Londen staat overtuigend, met 95 procent meer boekingen in vergelijking met vorig jaar, op nummer 1. Dit blijkt uit de boekingsgegevens van online reisbureau ...

29 november 2013
Prijsdoorbraak in de hotelkamer

Gasten- en verbruiksartikelen bestellen voor het hele hotel. Als hotelier heeft u vooraf flinke uitgaven en dus kosten. Zie deze vervolgens maar terug te verdienen. Als een levering daarna binnenkomt, puilen de voorraadkasten uit. Vanaf nu kan dat anders. Hotelequip biedt een samenwerking die uitg ...

6 november 2013
Goud voor prijsgeven van recept

Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren heeft uit handen van het Gilde Heerlijk & Heerlijk 'goud' ontvangen voor een bijzondere producttechnische bijdrage. De banketbakkerij demonstreerde aan collega’s uit het hele land de specialiteit Lübecker. Roze marsepein met een vulling van boter, poedersuik ...

23 oktober 2013
Creatief aan de slag met uw ontbijt

Wilt u eens wat anders proberen met uw ontbijtbuffet? Met deze recepten geeft u het standaard broodje een wereldse twist. Ga aan de slag en verras uw gasten met deze 5 recepten. Wereldbroodje Deens Ingrediënten 2 sneetjes lichtbruin roggebrood 1 eetlepel boter 2 blaadjes kropsla 2 ...

12 september 2013
Finalisten Smaak van NL bekend

De negen finalisten van Smaak van NL zijn bekend gemaakt. Onder deze naam strijden foodondernemers voor het zesde jaar om het lekkerste product van Nederland. De verkiezing kent twee winnaars: de winnaar Smaakvol 2013 en de winnaar van de publieksprijs. Op 25 november vindt de finale plaats. F ...

10 mei 2013
Wedstrijd om streekproduct van NL

Onder de titel De Smaak van NL strijden foodondernemers voor het zesde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland. Wie maakt het meest smaakvolle product van eigen bodem? Inschrijven voor deelname aan de regionale voorrondes kan vanaf nu tot 12 juni. Vegetarische Slager De ...

28 februari 2013
Callebaut wint Beste Concept 2012

Callebaut’s allerlekkerste Hot Chocolate is in de verkiezing ‘Beste Introductie’ uitgeroepen tot het Beste Concept van 2012. Volgens de jury is dit dé nieuwe trend in warme drankenland. Verrassende chocolade toepassingen De verkiezing werd georganiseerd door Out of Home Shops, het vakblad ...

7 januari 2013
Winnaar Lekkerste Broodje Horeca 2013

Kim Delissen heeft met haar creatie 'Alles is Liefde' de titel van Lekkerste Horeca Broodje 2013 gewonnen. "Verse ingrediënten en uiterst lekker. Dit broodje heeft charisma", lichtte Braakhekke toe. Nummers twee en drie Rik van Kempen eindigde op de tweede plaats met zijn Oosterse Visburger. S ...

20 december 2012
Gommans maakt beste kerststol

De vakjury van het Echte Bakkersgilde vond de Weihnachtsstol van Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum, Venray, Swalmen en Boxmeer, de allerbeste. 151 stollen Echte Bakker Ed van Dommelen uit Maarssenbroek werd tweede. Hagedoren uit Hoensbroek eindigde op de derde plaats. 151 stollen, ...

17 december 2012
800.000 Nederlanders op kerstvakantie

Net als in 2011, gaan er dit jaar zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De helft blijft in eigen land. Van de binnenlandse vakanties wordt ruim de helft doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een ...

13 november 2012
Maastricht beste stedentrip 2012

Zoover heeft de stad Maastricht uitgeroepen als beste Nederlandse stedentrip in 2012. Met een gemiddelde van 8,4 scoort Maastricht het hoogste cijfer en stoot hiermee Breda van de troon. Gezellige stad Dit blijkt uit een analyse van ruim 15.000 beoordelingen op Zoover, waarin de aspecten uitgaa ...

12 oktober 2012
Zevende Cafe voor Vlaamsch Broodhuys

Gisteren opende Vlaamsch Broodhuys haar zevende Baker’s Café. DJ Baggi Begovic en de Vlaamse schrijver Christophe Vekeman illustreerden de opening met fraaie optredens. Goede scouting "Een nieuwe winkel is iedere keer een intensief proces dat begint met scouting van de locatie. Daarbij is he ...

4 september 2012
Bakker Bart geeft vroege vogels ontbijt

De bakkersketen Bakker Bart trakteert de komende twee weken, elke dag, de eerste vijf klanten op een gratis Bakker Bart-ontbijt. Lekkerste ontbijt In maart van dit jaar introduceerde de bakker het Bakker Bart-ontbijt. Een maaltijd bestaande uit een koffie of thee, sinaasappelsap, minibartje met ...

16 januari 2012
Vergeten in het hotel: hamster Frederick

Hotelketen Travelodge heeft de gevonden voorwerpen van afgelopen tijd op een hoop gegooid. Het personeel van de budgetketen met 496 hotels in Groot-Brittannië trof op de verlaten kamers onder meer een hamster met de naam Frederick en een anderhalf jaar oude peuter aan. Maskers van Kate Middl ...

11 januari 2012
2012 wordt het jaar van oerproducten

De consument gaat terug naar oerproducten. Zo zal men in 2012 kiezen voor pure koffie en producten als knollen. Ook bieten en bonen wil men terugzien in restaurants. Vorig jaar was het jaar van de luxe en soberheid, maar 2012 zal in het teken staan van bewustwording en het opzoeken van de verrassing ...

2 januari 2012
Verleid 5 miljoen smartphone-users (3/6)

In zes artikelen staan Edith Scholte en Menno Beker van Socialmediaworkshops.nl stil bij de kansen van Social Media voor de horeca. Deze keer belichten de Social Media-watchers de mogelijkheden van location based marketing. De kunst van het verleiden van de smartphone-bezitter. Eenvoudig Loca ...

19 december 2011
Deel je passie met de wereld! (1/6)

Horeca staat voor passie en beleving. Maar de tijd dat die passie en beleving alleen binnen de vier muren van een horeca-etablissement plaatsvond, ligt definitief achter ons. Want sinds de opkomst van Social Media is de tijdspanne van de beleving enorm uitgerekt. Voor de gast begint de beleving ru ...

16 december 2011
Nederlander wil graag op vakantie met kerst

Steeds meer mensen gaan op vakantie tijdens de feestdagen, blijkt uit onderzoek van Vakantie.nl. Met deze trend lijkt kerst niet langer meer een familiefeest om voor thuis te blijven. 63 procent viert thuis Driekwart van de Nederlanders zou het liefst weggaan met kerst. Bijna één vijfde, 1 ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: