Reallife: “Gelukkig keren ze terug naar een fijne plek” (deel 8)

Auteur: Redactie
reallife Ondernemen 14 december 2023
Reallife: “Gelukkig keren ze terug naar een fijne plek” (deel 8)

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week: Dennis en Matthieu vinden het reizen naar hun werk zwaar.

Dagboek Doreen Kok – 14 december 2023

Ik voel me een beetje ziek, ik heb waarschijnlijk een verkoudheid. Verder gaat het goed met ons. Het stucwerk droogt gelukkig langzaam op. We zijn van plan om dit weekend te verven. Vorige week hebben we de keuken opgehaald. De B&B is door het stucwerk nog te vochtig om de keuken te plaatsen, maar het pakket kon niet bij de keukenleverancier blijven staan. Daarom hebben we besloten om een garagebox te huren, helaas zijn deze extra kosten onvermijdelijk.

Daarnaast hebben we de tegels opgehaald voor de badkamer, die worden in januari geplaatst. In diezelfde maand worden de airco's geïnstalleerd en wordt er vloerbedekking gelegd. Helaas lukt het niet om begin januari te openen en ook de logeerpartijtjes met kerst gaan jammer genoeg niet door.

We hebben vorige week een mast als kerstboom versierd, dat is momenteel onze enige kerstversiering. Om toch in kerstsferen te komen hebben we een kerstmarkt in Slagharen bezocht. We hebben er zelfs twee hanglampen gewonnen! Dennis en Matthieu rijden dagelijks naar hun werk in respectievelijk Houten en Baarn en dat valt hen zwaar. Gelukkig keren ze terug naar een fijne plek, dat motiveert hen. Over 2 jaar gaat Matthieu met pensioen, dat houdt hij wel vol. Zelf werk ik één dag per week in Amersfoort, de andere dagen werk ik thuis.

Hoewel de reserveringsmogelijkheid voor de B&B openstaat, hebben we nog geen boekingen. We moeten controleren wat de oorzaak is, misschien zijn er technische problemen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws