Toeristen weten Nederland te vinden tijdens kerstperiode

Auteur: Redactie
Economie Toerisme Internationaal 13 december 2022
Toeristen weten Nederland te vinden tijdens kerstperiode

Internationale boekingen (van buitenlanders in ons land) voor deze kerstperiode zijn met 66% gestegen. De meest opvallende stijgingen zijn: 71% meer boekingen vanuit Duitsland en 37% meer boekingen vanuit België. Ook hier is langer van tevoren geboekt: vorig jaar gemiddeld 3 maanden, dit jaar gemiddeld 4 maanden. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla by OYO.

Belvilla by OYO ziet het aantal Nederlandse boekingen van locaties in het buitenland voor de komende kerstperiode sterk toenemen. Dat blijkt uit de boekingsdata van de vakantiehuizengigant. Dit jaar betreft 70% van de boekingen voor kerst vanuit ons land een buitenlandse locatie. 

Internationale boekingen (van buitenlanders in ons land) voor deze kerstperiode zijn met 66% gestegen. De meest opvallende stijgingen zijn: 71% meer boekingen vanuit Duitsland en 37% meer boekingen vanuit België. Ook hier is langer van tevoren geboekt: vorig jaar gemiddeld 3 maanden, dit jaar gemiddeld 4 maanden. 

Het niveau van boekingen voor deze periode is gelijk aan dat in dezelfde periode vorig jaar en tweemaal het niveau van 2020. Daarmee is het aantal boekingen terug op het niveau van 2019. 70% van de Nederlandse boekingen voor de kerstperiode 2022 betreft dus buitenlandse bestemmingen. Vorig jaar was dit ongeveer 59% van het totaal.

Nederlandse boekingen in Oostenrijk zijn met 7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nederlandse boekingen in België zijn gestegen met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Langer van tevoren geboekt

Terwijl de gemiddelde periode tussen boeking en verblijf vorig jaar bijna 4 maanden was, is die dit jaar bijna 5 maanden. Het betekent dat Nederlanders er zeker van willen zijn dat ze van vakantie kunnen genieten, het huis van hun voorkeur niet willen missen en daarom langer van tevoren boeken. Het aantal verblijven van 11 dagen is gestegen met 31%; het aantal verblijven van 7 dagen met 19% - beide ten opzichte van vorig jaar.

Overig nieuws