Column: the most wunderful time of the year...

20 december 2019 | Yvonne Rengelink

Het einde van het jaar nadert. Na de chocoladeletters, de banketstaven en de pepernoten zijn de kasten inmiddels gevuld met kerststollen, kerstbonbons en andere lekkere hapjes. De kerstversiering is enige weken geleden al uit de kelder gehaald en ons huis en de B&B zijn ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer.

De decembermaand vind ik toch wel een van de leukste maanden van het jaar. Druk, rommelig, maar bovenal gezellig. Sinterklaas vieren we, inclusief de niet weg te denken eigengemaakte gedichten, met het hele gezin. Het eigenbereide vijfgangendiner tijdens de Kerst is toch wel een van de hoogtepunten van het jaar waarvoor onze kinderen altijd erg hun best doen om daarbij aanwezig te zijn.

Zakken vol waxinelichtjes en kaarsen jagen we er rond dit jaargetijde doorheen. Niet alleen in onze privéruimten brandt iedere avond kaarslicht. Ook onze gasten kunnen ’s avonds gezellig een kaarsje aansteken in hun suite. Overal staan sfeervolle windlichten die zorgen voor een uitnodigende en intieme sfeer.

De gasten die komen, willen over het algemeen niet zoveel. Trekken ze er op andere momenten van het jaar vaak hele dagen op uit, nu duiken ze al op tijd hun suite in om daar te genieten van onze luxe faciliteiten en gaan ze hooguit naar buiten om aan hun shopbehoeften te voldoen of halen ze een frisse neus in het nabijgelegen stadsbos.

Ook veel zakelijke gasten weten ons rond deze periode altijd te vinden. Ik verdenk ze ervan dat ze de huiselijke sfeer die wij hebben geprobeerd te creëren prefereren boven een hotelkamer. Zij zitten waarschijnlijk ook liever thuis bij de kerstboom dan dat ze elders moeten overnachten vanwege hun werk.

Een ander hoogtepunt in december is toch wel de oliebollenparty bij onze buren. Al jaren organiseren zij op oudejaarsdag, aan het eind van de middag, een oliebollenparty met bubbels voor de buren. De scheidslijn waar de buurt eindigt is vaag. De ‘buurt’ wordt ieder jaar groter. Familie en vrienden die op bezoek zijn bij de buurtbewoners of in ons geval onze gasten zijn namelijk ook van harte welkom. Onze jongste zoon, inmiddels afgestudeerd kok, staat al sinds zijn 14e achter de frituur. Honderden oliebollen en appelflappen worden er in een paar uur door heen gejast en de flessen bubbels zijn niet aan te slepen. Gasten die dat leuk vinden nemen wij mee naar de ‘overkant’. We hebben een aantal jaren geleden Duitse gasten gehad die zeer onder de indruk waren van onze Nederlandse gastvrijheid en de oliebollen overheerlijk vonden. Ik wist tot dat moment niet dat oliebollen iets typisch Nederlands is, en iets dat onze oosterburen helemaal niet kennen. Dit jaar ontvangen we voor de derde keer gasten die dit buurtgebeuren zo gezellig vinden dat ze graag de jaarwisseling weer bij ons willen doorbrengen.

Wij gaan ons opmaken voor de naderende feestdagen, we hebben er zin in! Wij wensen iedereen hele gezellige kerstdagen en een heel gelukkig en liefdevol 2020!

Over de auteurs:

Yvonne Rengelink en Jos Swagemakers zijn de bevlogen eigenaren van B&B Logement No5 in Assen. Zij houden je maandelijks op de hoogte van de gebeurtenissen en ontwikkelingen in hun B&B, die vorig jaar bekroond werd als 'beste bed & breakfast van Nederland'. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Economie Booking.com
Booking wil af van kwart personeel

Booking.com ontslaat een kwart van het personeel. Wereldwijd werken bij het van origine Nederlandse bedrijf ongeveer 17.500 duizend mensen. Exacte aantallen over de ontslagen ontbreken nog, maar het zou gaan om tussen de vier,- en vijfduizend medewerkers, zo meldt de NOS. "Helaas moeten we d...

Columns
Column: Het komt wel goed

Wat is dat toch met mensen, dat ze menen dit te moeten zeggen als dingen tegen zitten? Ik zag het laatst ook weer in een serie die ik keek. Een hele heftige scene, er overleed iemand en op het moment dat de hele familie zat te snikken om het verlies, komt iemand met de opmerking:’ Het komt wel...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

KHN
KHN en overheid weer in gesprek

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat opnieuw in gesprek met de overheid om te praten over de geldende coronamaatregelen. Het kort geding dat de brancheorganisatie tegen de staat had aangespannen, met als inzet versoepeling van de maatregelen, wordt tot 8 augustus aangehouden. KHN en de overhei...

Hotel
Dit zijn de 10 potentieel meest vieze items op de hotelkamer

Uit onderzoek onder Britten wordt bedlinnen door 92% van hen beschouwd als een van de vuilste zaken die in de hotelkamer kan worden aangetroffen. 87% van de Britse hotelgasten zal het linnen voor gebruik dan ook controleren. Opmerkelijk detail: bijna de helft van de Britten zal 30 minuten lang hun ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: