Column: the most wunderful time of the year...

20 december 2019 | Yvonne Rengelink

Het einde van het jaar nadert. Na de chocoladeletters, de banketstaven en de pepernoten zijn de kasten inmiddels gevuld met kerststollen, kerstbonbons en andere lekkere hapjes. De kerstversiering is enige weken geleden al uit de kelder gehaald en ons huis en de B&B zijn ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer.

De decembermaand vind ik toch wel een van de leukste maanden van het jaar. Druk, rommelig, maar bovenal gezellig. Sinterklaas vieren we, inclusief de niet weg te denken eigengemaakte gedichten, met het hele gezin. Het eigenbereide vijfgangendiner tijdens de Kerst is toch wel een van de hoogtepunten van het jaar waarvoor onze kinderen altijd erg hun best doen om daarbij aanwezig te zijn.

Zakken vol waxinelichtjes en kaarsen jagen we er rond dit jaargetijde doorheen. Niet alleen in onze privéruimten brandt iedere avond kaarslicht. Ook onze gasten kunnen ’s avonds gezellig een kaarsje aansteken in hun suite. Overal staan sfeervolle windlichten die zorgen voor een uitnodigende en intieme sfeer.

De gasten die komen, willen over het algemeen niet zoveel. Trekken ze er op andere momenten van het jaar vaak hele dagen op uit, nu duiken ze al op tijd hun suite in om daar te genieten van onze luxe faciliteiten en gaan ze hooguit naar buiten om aan hun shopbehoeften te voldoen of halen ze een frisse neus in het nabijgelegen stadsbos.

Ook veel zakelijke gasten weten ons rond deze periode altijd te vinden. Ik verdenk ze ervan dat ze de huiselijke sfeer die wij hebben geprobeerd te creëren prefereren boven een hotelkamer. Zij zitten waarschijnlijk ook liever thuis bij de kerstboom dan dat ze elders moeten overnachten vanwege hun werk.

Een ander hoogtepunt in december is toch wel de oliebollenparty bij onze buren. Al jaren organiseren zij op oudejaarsdag, aan het eind van de middag, een oliebollenparty met bubbels voor de buren. De scheidslijn waar de buurt eindigt is vaag. De ‘buurt’ wordt ieder jaar groter. Familie en vrienden die op bezoek zijn bij de buurtbewoners of in ons geval onze gasten zijn namelijk ook van harte welkom. Onze jongste zoon, inmiddels afgestudeerd kok, staat al sinds zijn 14e achter de frituur. Honderden oliebollen en appelflappen worden er in een paar uur door heen gejast en de flessen bubbels zijn niet aan te slepen. Gasten die dat leuk vinden nemen wij mee naar de ‘overkant’. We hebben een aantal jaren geleden Duitse gasten gehad die zeer onder de indruk waren van onze Nederlandse gastvrijheid en de oliebollen overheerlijk vonden. Ik wist tot dat moment niet dat oliebollen iets typisch Nederlands is, en iets dat onze oosterburen helemaal niet kennen. Dit jaar ontvangen we voor de derde keer gasten die dit buurtgebeuren zo gezellig vinden dat ze graag de jaarwisseling weer bij ons willen doorbrengen.

Wij gaan ons opmaken voor de naderende feestdagen, we hebben er zin in! Wij wensen iedereen hele gezellige kerstdagen en een heel gelukkig en liefdevol 2020!

Over de auteurs:

Yvonne Rengelink en Jos Swagemakers zijn de bevlogen eigenaren van B&B Logement No5 in Assen. Zij houden je maandelijks op de hoogte van de gebeurtenissen en ontwikkelingen in hun B&B, die vorig jaar bekroond werd als 'beste bed & breakfast van Nederland'. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Vitale ouderen en stijgende welvaart stuwen groei Leisure

De sector Leisure groeit in 2020 en 2021 gematigd met 2,5 procent, waarbij een sterke groei van bestedingen van ouderen in de toeristische sector wordt waargenomen. Het aantal hotelovernachtingen van binnen- en buitenlandse toeristen groeit met 6 procent. Dit zijn de kernpunten van de sectorprognose...

Toerisme KHN
KHN wil toeristendrukte spreiden door het jaar, maar kan dat wel?

Het aantal toeristen in Nederland groeit de komende jaren van 42 miljoen in 2017, naar bijna 60 miljoen in 2030. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) biedt deze groei gouden kansen voor de Nederlandse economie. KHN wil er dan ook voor zorgen dat deze groei positief uitpakt voor bedrijven, bew...

Wet- en regelgeving Ondernemen
Airbnb vogelvrij verklaard, een update

'Airbnb vogelvrij verklaard?', zo luidde de kop boven de bijdrage van mijn kantoorgenoten Loes ter Meer en Nico Jacobs in oktober van het vorige jaar. Deze vrees lijkt met de uitspraak van het Europese Hof van 19 december 2019 bewaarheid te zijn geworden. Of zoals Thijs Jacobs eind december ...

Hotelbouwplannen Den Haag
Yays opent 53 serviced appartementen in Den Haag

Yays heeft een langdurige huurovereenkomst getekend voor 53 serviced appartementen aan de Koninginnegracht in Den Haag. Het voormalige kantoorgebouw, nabij het Malieveld, zal gerenoveerd en verbouwd worden tot een Yays aparthotel en zal in het vierde kwartaal van 2020 worden geopend. Yays heeft d...

Booking.com OTA's
Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties

Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties voor appartementen, vakantiehuizen en villa's; het nieuwe systeem maakt het makkelijker voor reizigers om de kwaliteit van unieke verblijfsplekken te vergelijken. Reizigers hebben tegenwoordig meer keuze dan ooit als ze...

Awards Internationaal
Stel uit Eindhoven wint Goud!

Bed and Breakfast La Vecchia Scuola is de beste accommodatie van de regio Le Marche (de Marken) in Italië. De accommodatie stond vorig jaar ook al in de 'top 10 allerbeste B&B’s Italië'. In de Jaarbeurs in Utrecht zijn op 16 januari de Zoover Awards voor accommodaties ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: