Column: the most wunderful time of the year...

20 december 2019 | Yvonne Rengelink

Het einde van het jaar nadert. Na de chocoladeletters, de banketstaven en de pepernoten zijn de kasten inmiddels gevuld met kerststollen, kerstbonbons en andere lekkere hapjes. De kerstversiering is enige weken geleden al uit de kelder gehaald en ons huis en de B&B zijn ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer.

De decembermaand vind ik toch wel een van de leukste maanden van het jaar. Druk, rommelig, maar bovenal gezellig. Sinterklaas vieren we, inclusief de niet weg te denken eigengemaakte gedichten, met het hele gezin. Het eigenbereide vijfgangendiner tijdens de Kerst is toch wel een van de hoogtepunten van het jaar waarvoor onze kinderen altijd erg hun best doen om daarbij aanwezig te zijn.

Zakken vol waxinelichtjes en kaarsen jagen we er rond dit jaargetijde doorheen. Niet alleen in onze privéruimten brandt iedere avond kaarslicht. Ook onze gasten kunnen ’s avonds gezellig een kaarsje aansteken in hun suite. Overal staan sfeervolle windlichten die zorgen voor een uitnodigende en intieme sfeer.

De gasten die komen, willen over het algemeen niet zoveel. Trekken ze er op andere momenten van het jaar vaak hele dagen op uit, nu duiken ze al op tijd hun suite in om daar te genieten van onze luxe faciliteiten en gaan ze hooguit naar buiten om aan hun shopbehoeften te voldoen of halen ze een frisse neus in het nabijgelegen stadsbos.

Ook veel zakelijke gasten weten ons rond deze periode altijd te vinden. Ik verdenk ze ervan dat ze de huiselijke sfeer die wij hebben geprobeerd te creëren prefereren boven een hotelkamer. Zij zitten waarschijnlijk ook liever thuis bij de kerstboom dan dat ze elders moeten overnachten vanwege hun werk.

Een ander hoogtepunt in december is toch wel de oliebollenparty bij onze buren. Al jaren organiseren zij op oudejaarsdag, aan het eind van de middag, een oliebollenparty met bubbels voor de buren. De scheidslijn waar de buurt eindigt is vaag. De ‘buurt’ wordt ieder jaar groter. Familie en vrienden die op bezoek zijn bij de buurtbewoners of in ons geval onze gasten zijn namelijk ook van harte welkom. Onze jongste zoon, inmiddels afgestudeerd kok, staat al sinds zijn 14e achter de frituur. Honderden oliebollen en appelflappen worden er in een paar uur door heen gejast en de flessen bubbels zijn niet aan te slepen. Gasten die dat leuk vinden nemen wij mee naar de ‘overkant’. We hebben een aantal jaren geleden Duitse gasten gehad die zeer onder de indruk waren van onze Nederlandse gastvrijheid en de oliebollen overheerlijk vonden. Ik wist tot dat moment niet dat oliebollen iets typisch Nederlands is, en iets dat onze oosterburen helemaal niet kennen. Dit jaar ontvangen we voor de derde keer gasten die dit buurtgebeuren zo gezellig vinden dat ze graag de jaarwisseling weer bij ons willen doorbrengen.

Wij gaan ons opmaken voor de naderende feestdagen, we hebben er zin in! Wij wensen iedereen hele gezellige kerstdagen en een heel gelukkig en liefdevol 2020!

Over de auteurs:

Yvonne Rengelink en Jos Swagemakers zijn de bevlogen eigenaren van B&B Logement No5 in Assen. Zij houden je maandelijks op de hoogte van de gebeurtenissen en ontwikkelingen in hun B&B, die vorig jaar bekroond werd als 'beste bed & breakfast van Nederland'. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Achtergronden Ondernemen
Poll: hoe ga jij om met no-shows in je B&B?

No-shows zijn vervelend voor B&B-ondernemers. We willen dolgraag weten hoe jij omgaat met het fenomeen van gasten die niet op komen dagen. Moeten zij hoe dan ook betalen of niet, en schrijf je automatisch geld af van zijn of haar creditcard? We publiceren de bevindingen in de komende editie van...

Columns
Column: Contactvrij genieten…

'Dag mevrouw, hierbij stuur ik u een mail want ik wil graag een lang weekend weg binnen Nederland en uw B&B lijkt ons wel wat maar… is er wel wat te doen in Zwolle?' Helemaal blij keek ik die dag op van mijn laptop. Hoera, een Echte Gast! Potentieel dan weliswaar, want &helli...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: