Reallife: “De trage voortgang maakt me ongeduldig” (deel 6)

Auteur: Redactie
reallife 16 november 2023
Reallife: “De trage voortgang maakt me ongeduldig” (deel 6)

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Mathieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week wordt Doreen Kok ongeduldig van de voortgang van de verbouwing.

Dagboek Doreen Kok – 16 november 2023

Met ons gaat het uitstekend en de verbouwing van de B&B verloopt voorspoedig, hoewel niet alle vorderingen direct zichtbaar zijn. Er gebeurt veel achter de schermen en hoewel ik enthousiast ben om zelf aan de slag te gaan met behangen en verdere inrichting, moet ik nog even geduld hebben. De trage voortgang maakt me ongeduldig, maar over het algemeen loopt de verbouwing volgens plan.

Onlangs zijn de kozijnen geplaatst, maar de ramen moeten nog worden geïnstalleerd. Wat wij voor ogen hadden, begon vorm te krijgen toen het stootbord werd aangebracht tijdens de installatie van de kozijnen. Momenteel wordt er binnen hard gewerkt aan het aftimmeren, inclusief het leggen van elektriciteitsleidingen. We hebben al een lichtplan opgesteld met de gewenste locaties voor spotjes en andere verlichtingselementen. Deze week wordt de vloer afgewerkt met een extra laag op het gestorte beton, en volgende week staat de stukadoor op de planning. Dan gaan we echt grote stappen maken.

Aanstaande zaterdag kopen we tegels voor de badkamer, we hopen op een redelijke levertijd daarvan. Gelukkig hebben we al iemand, een collega van Matthieu, die bedreven is in het zetten van tegels. We lopen wel tegen een probleem aan met het dak. Aan de achterkant is het riet te dun gelegd, wat mogelijk lekkages kan veroorzaken. Dat hebben we nu pas ontdekt, omdat een aanbouw aan die kant van de toekomstige B&B dit maskeerde. De rietdekker komt binnenkort om te bekijken hoe we dit gaan oplossen.

Ondertussen hebben we kranen voor de badkamers en de regendouches besteld, evenals elektrische radiatoren. De planning voor de opening op 1 januari lijkt vooralsnog haalbaar. Tijdens de kerstdagen hopen we familie te ontvangen, zodat zij als eerste de B&B kunnen ervaren en ook feedback kunnen geven. Om tijdens deze drukke periode een leuke afleiding te hebben, zijn we afgelopen week naar de voorstelling 'Paul de Leeuw 60? We zien wel!' geweest!

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws