5 B&B-mythes ontkracht

18 maart 2016
5 B&B-mythes ontkracht

Veel gasten hebben een onvolledig of simpelweg verkeerd beeld van B&B's. Daarom ontkrachten we bij deze voor eens en altijd 5 B&B-mythes.

*1. Bed and Breakfasts zijn chique en duur*
Op het eerste gezicht lijken de tarieven van B&B's over het algemeen hoog. Vaak is het echter zo dat B&B's gasten veel extra's bieden die bij hotels apart in rekening worden gebracht: een wijntje, port of kaas 's avonds voor de gasten is bijvoorbeeld bij veel B&B's gebruikelijk.

*2. Er is niet veel keuze in de grote steden*
Dit is absoluut achterhaald. In Utrecht zijn er bijvoorbeeld 175 B&B's, in Amsterdam 112, in Den Haag 42 en in Rotterdam 40.

*3. B&B's zijn niet geschikt voor zakenreizigers*
B&B's richten zich juist op zakenreizigers die kiezen voor een 'home away from home' en een persoonlijke benadering. Veel ondernemers bieden zakenreizigers een speciaal tarief en korting wanneer ze terugkomen.

*4. Er is geen privacy*
Nieuwe B&B's staan vaak los van het woonhuis van de ondernemers en kamers in het woonhuis zijn vaak zeer goed geïsoleerd. Een B&B kan bovendien meer maatwerk bieden dan een hotel, waardoor er extra rekening kan worden gehouden met privacywensen.

*5. Alle badkamers worden gedeeld*
Onderzoek toont aan dat 99 procent van de B&B''s in de VS een privé-badkamer aanbieden. Sterker nog, veel badkamers zijn voorzien van alle luxe als whirpools en multi-jet douches. Ook in Nederland komen gedeelde badkamers steeds minder voor.

~Christel Tuin~

Overig nieuws