5 food trends die je binnenkort overal ziet

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

2018 wordt het jaar van... Ja, van wat eigenlijk? Wij denken het te weten en presenteren je vijf food trends die dit jaar zullen domineren. Met een focus op gezondheid en duurzaamheid natuurlijk, want dat is uiterst belangrijk.

1. Natuurlijke 'mood boosters'

Snacks en drankjes worden opgeschaald met 'mood boosting' kruiden. De schrisandabes, ginkgo (van de Japanse notenboom) of andere toevoegingen zorgen voor een goed gevoel. Wist je dat ook saffraan goed zou zijn voor de focus en het gevoel van welbehagen?

2. Proteïnerepen die je zelf maakt

Proteïnen zijn een belangrijke bouwstof. Er zijn inmiddels 'DIY protein bar kits' te koop, waarmee je in een handomdraai zelf een gezonde proteïnenreep in elkaar zet. Ideaal voor na een heftige workout-sessie.

3. Drankjes met extra proteïnen en MCT

MCT? Dat zijn vetten. Deze middellange ketenvetzuren worden door het lichaam sneller opgenomen dan lange ketenvetzuren (LCT). Er zijn in de VS al koffieketens waar de MCT in olievorm wordt toegevoegd aan de koffie. Je kunt het ook in poedervorm krijgen om in je smoothie te verwerken. Daarnaast zijn er steeds meer waters te koop die 'gepimpt' zijn met proteïnen.

4. Alles 'plant-based'

Niet alleen mensen die vegan zijn, maar ook de massa maakt kennis met producten die 'plant-based' zijn. Vlees hoeft niet langer meer van een dier afkomstig te zijn en melk hoeft niet van een koe te komen, maar kan ook gemaakt zijn uit rijst of soja. Deze markt is sterk in opkomst en inmiddels zijn zelfs de meest notoire carnivoren overstag. Vleesloos is hot!

5. Duurzame verpakkingen

Al deze producten moeten verpakt worden om aan de man gebracht te worden. Liefst worden ze natuurlijk verpakkingsvrij aangeboden, maar in verband met regelgeving omtrent houdbaarheid en hygiëne is dat, uiteraard, niet altijd mogelijk. Met name de plastic flesjes zijn een ramp voor het milieu en drankjes kunnen ook in  papieren verpakkingen aangeboden worden. Ook blikjes zijn beter voor het milieu, dus het plastic flesje raakt uit de gratie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Interview Longread
Automatisering voor je B&B: geen dubbele boekingen meer

Een robot die het bed opmaakt is er nog niet, maar een programma dat dubbele boekingen voorkomt wel. Steeds meer bed & breakfasts schakelen over op een professioneel reserveringssysteem, die hun agenda up-to-date houdt. Maar is deze hotelsoftware wel rendabel voor kleine bedrijven? Vroeger we...

Advertorial
Let’s talk sleep! Stappenplan voor het juiste bed in uw Bed & Breakfast

Na een lange dag genieten van uw favoriete stad en een heerlijk etentje wandelt u terug naar uw Bed & Breakfast. Eenmaal in uw kamer aangekomen, kijkt u nog eens rond. Wat is het eigenlijk een mooie Bed & Breakfast! En na zo’n dag als deze ziet het bed er nog beter uit bij het inchecke...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Economie Internationaal
Stijgend aantal hotelovernachtingen in Nederland, Groningen is opvallende stijger

Herkomst gasten In 2012 waren 48,79% van alle overnachtingen in hotels in Nederland afkomstig van een buitenlandse gast. Gedurende de afgelopen jaren is dit percentage gegroeid tot 54,12% in 2018. De meeste buitenlandse overnachtingen komen van gasten uit Duitsland, UK, USA, België en Frankrijk....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: