De Bossche Bol is er nu in 5 smaken!

23 mei 2017 | Thijs Jacobs

Wat veel mensen wellicht niet weten, is dat de traditionele Bossche lekkernij in het begin van de 20e eeuw is ontstaan in de Visstraat in ‘s-Hertogenbosch. Jules Lauwerijssen, eigenaar van Bakkerij Royal, verduidelijkt: "Banketbakker Lambermont, die een vestiging had in het pand De Kat in de toenmalige Vischstraat, ontwikkelde een moorkop, die was gevuld met banketbakkersroom. De Haagse banketbakker Henri van der Zijde vestigde zich in 1938 ook in deze straat en bedacht zijn eigen variant: met slagroomvulling en overgoten met echte chocolade; het origineel van de huidige Bossche bol."

Eigenzinnig

Anno 2017 wordt in de Visstraat de sjeklade bol ‘opnieuw’ uitgevonden, dit keer door Bakkerij Royal. Jules licht toe: "Mijn zoontje Jan (5 jaar) is verzot op de kleur roze. Hij vroeg mij of om een roze bol voor hem te maken. Zodoende ging ik experimenteren en begon het bij mij te kriebelen. Misschien dat sommige Bosschenaren het ‘heiligschennis’ vinden, maar wij vinden het als eigenzinnig bakkerscafé erg leuk om mensen te verrassen en te prikkelen."

Ruim een half jaar lang was Jules met zijn bakkers druk in de weer om – naast de traditionele versie - vijf smaakvarianten te ontwikkelen. "Bakkerij Royal heeft voor iedereen een ‘eigen’ sjeklade bol: of je de voorkeur geeft aan de klassieke variant, een enorme zoetekauw bent, verzot bent op witte chocolade, van frisheid met een zomerse twist houdt, je tanden graag zet in intense donkere chocolade of de smaaksensatie karamel/zeezout onweerstaanbaar vindt. Alle bollen zijn verkrijgbaar in een mini-variant. Dan kun je er direct nog eentje uitproberen!"

Verkrijgbaar

Loopt het water je al in de mond? Tijdens Gezellige Zaken is iedereen meer dan welkom om de nieuwe varianten te komen proeven. De sjeklade bollen ‘met een twist’ zijn vanaf 26 mei tevens verkrijgbaar in de winkel/lunchroom van Bakkerij Royal, Visstraat 44, ’s-Hertogenbosch.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Columns Blog
Column: lang leve Google

Afgelopen week hadden wij gasten die graag een veganistisch ontbijt wilden. Oei, daar moet je je toch even in verdiepen. Een half uurtje googelen op internet doet echter wonderen. En uiteindelijk bleek het ook nog eens mee te vallen. De appeltaartjes die bij aankomst altijd klaarstaan konden met een...

Achtergronden Tech
Gen Z: sociale media belangrijkste inspiratiebron voor vakantiebestemming

Er wordt veel gespeculeerd over Generatie Z en het gebruik van sociale media. Zijn Gen Z’ers het al zat? Delen ze nog steeds content? Zijn ze echt zo afhankelijk van influencers? Nieuw onderzoek van Booking.com wijst uit dat, alhoewel Gen Z-reizigers visueel ingesteld zijn, hun vakantiekeuzes ...

Events Achtergronden
Mindervalidenhotel op Zwarte Cross

Het wordt dit jaar voor 20 tot 25 mindervaliden mogelijk om de Zwarte Cross maximaal te beleven. De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is maandag 17 juni in het KRO-NCRV programma Minister van Gehandicaptenzaken verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland en zal MIVA Las Ve...

Economie Achtergronden
Prijzen hotels, restaurants en voedingsmiddelen in Nederland hoger dan Europees gemiddelde

Van de vijf meestbezochte vakantielanden is Spanje het voordeligst voor vakantiegangers die zelf de boodschappen doen. In Spanje zijn de prijzen voor voeding 4 procent lager dan gemiddeld in de Europese Unie. In Nederland liggen deze prijzen 1,1 procent boven dit gemiddelde. Dat meldt het CBS op bas...

Achtergronden
Hospitality-terminologie: wat is een aparthotel eigenlijk?

Wat is een aparthotel? Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten accommodaties te boeken via de welbekende OTA's en andere kanalen. Natuurlijk is de klassieke hotelkamer er daar één van, maar niet alleen gezinnen weten hun weg naar aparthotels te vinden, maar ook zakelijke re...

Achtergronden Financieel
Startende ondernemer in de horeca: is de btw-aangifte al vakantieklaar?

De zomervakantie is in een deel van Nederland officieel gestart. Ook veel startende ondernemers gaan er binnenkort tussenuit. Voor hen is het belangrijk om naast alle vakantievoorbereidingen ook te zorgen dat zij uiterlijk woensdag 31 juli de btw-aangifte en -betaling over het tweede kwartaal indien...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: