7 gekke verborgen kosten in hotels

20 oktober 2014
7 gekke verborgen kosten in hotels

Niemand houdt ervan om bedonderd te worden. Je zult het in Nederlandse hotels niet gauw tegenkomen, maar er zijn hotels bekend die extra kosten in
rekening brengen voor airconditioning, electriciteit of handdoeken. Echt waar. Hier komen de 7 verborgen kosten waar de gast rekening mee moet houden.

*1. Airconditioning*

Natuurlijk zet je de airco even wat hoger wanneer deze aanwezig is en de temperatuur flink opgelopen is. Nadat je de koffers naar boven gesjouwd hebt, is het tijd voor wat verkoeling. Kijk maar uit: het kan je duur komen te staan in de Samsara Cliff Resort & Spa in Negril, Jamaica.

*2. Minibars*

In de GHT Oasis Park and Spa in Lloret de Mar, Spanje, moeten gasten extra betalen voor het gebruik van de minibar. Wil je je 'leftovers' even bewaren in de minibar om later op te peuzelen? Niet doen, want dat kost je ongevier vier euro per dag.

*3. Safes*

Extra betalen om je spulletjes veilig te bewaren in je eigen kamer, nota bene. Dat voelt vreemd voor veel gasten. In het Michelangelo Hotel aan de Amalfi kust en in Bally’s in Las Vegas moet je er flink voor in de buidel tasten. Zijn het nou verzekeringsmaatschappijen of hotels?

*4. Schone zwembadhanddoeken*

Als het hotel een zwembad heeft, kan het hotel ervan uitgaan dat de gasten een schone handdoek nodig hebben om zich af te drogen. Betalen maar! Althans, dat is de gedachtegang in Hotel Playadulce in Aguadulce, Spanje. De handdoeken kunnen gratis gebruikt worden, maar men moet een borg betalen en als ze omgeruild moeten worden voor een schone dan moet de gast betalen. Reizigers met een klein budget zitten dus opgescheept met een natte, stinkende handdoek.

*5. Electriciteit*

Licht aan, meter loopt. Gek toch? In de 19e eeuw nog wel voorstelbaar, maar om nu vandaag de dag nog in het donker te gaan douchen is wat vreemd. In Morritt’s Tortuga Club & Resort in Grand Cayman heeft iedere kamer een eigen electriciteitsmeter en gasten betalen exact wat ze verbruiken. Zogenaamd vanuit het oogpunt van 'eco-friendliness'. We waren er bijna ingetrapt.

*6. Linnen*

Wanneer je in een appartement verblijft, lever je wat betreft service wat in in vergelijking met in een hotel. Geen zwembad? Okay. Geen housekeeping? Dat kan nog. Maar om nou de lakens en handdoeken op te offeren? Dat is gek. De appartementen in Residence Rivamare Ugento hebben wel lakens, maar om ze te mogen gebruiken moet je extra betalen.

*7. Toiletpapier*

Gratis toiletpapier op de hotelkamer zou onder een eerste basisbehoefte moeten vallen. Er zijn echter hotels in Brazilië, zoals King Albergue Hostel in Rio de Janeiro, waar men een paar eurootjes mag neerleggen om na een toiletbezoek weer enigszins toonbaar voor de dag te komen. Gekkenwerk.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws