7 Winterse patisseriegerechten

19 december 2013
7 Winterse patisseriegerechten

Geef uw gasten iets extra’s deze winter. Zeven tips voor koffie en thee zoals u die nog nooit eerder in uw bed & breakfast heeft geschonken, met heerlijke lekkernijen die uw gasten doen verlangen
naar meer. Vind nog meer recepten in de nieuwste uitgave van "vakblad Bed & Breakfast.":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/bladen.html


*Recept 1: Broodtompouce*



*Ingrediënten (8 stuks)*
8 sneetjes maïsbrood, zonder korst
250 ml Griekse yoghurt
125 gram kleine aardbeien
sap en rasp van een halve sinaasappel
200 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel oranje limonadesiroop

*Bereiding*
Laat de yoghurt op een doek in een vergiet 1 minuut uitlekken. Meng de aardbeien met het sinaasappelsap en 1 eetlepel poedersuiker. Meng de yoghurt met vanillesuiker, 2 eetlepels poedersuiker en een halve eetlepel sinaasappelrasp. Roer de rest van de poedersuiker met de siroop en 1 eetlepel water tot glazuur. Snijd de sneetjes brood doormidden en bestrijk de helft dik met yoghurt. Verdeel daarover de aardbeien en leg de andere sneetjes erop. Bestrijk de bovenkant met glazuur en garneer met sinaasappelrasp. Laat in de koelkast nog 1 uur stevig worden.


*Recept 2: Chocoladetaartje met kersen*



*Ingrediënten (12 stuks)*
0,5 bruin brood
kleine pot kersen
250 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gram cacaopoeder
3 eieren
125 ml zure room
100 gram pure chocolade, in stukjes
50 gram boter
muffinvorm met 12 holtes (5 cm) of kleine taartvormpjes

*Bereiding*
Giet de kersen af en vang het vocht op. Snijd ze in stukjes. Verkruimel de sneetjes brood met korst. Meng de suiker, vanillesuiker, cacaopoeder, eieren, zure room en 3-4 eetlepels kersenvocht erdoor. Spatel tot slot de kersen erdoor. Schep het mengsel in de muffinvorm en bak de taartjes in de oven 25 minuten gaar. Laat de chocolade in een steelpan al roerende smelten en roer de boter erdoor. Bestrijk de taartjes met een dikke laag chocolade. Laat het glazuur opstijven in de koelkast.

Meer recepten lezen? "Download dan gratis de nieuwste editie van Bed & Breakfast":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/bladen.html of lees het in uw vakblad.

~Foto's en recepten: Voorlichtingsbureau Brood~

Overig nieuws