ADA biedt fair trade hotelcosmetica

25 november 2015
ADA biedt fair trade hotelcosmetica

In 2012 was ADA Cosmetics International de eerste Duitse producent die fair trade grondstoffen gebruikte in hotelcosmetica. Nu is
de serie doorontwikkeld en heeft Fair CosmEthics een fair trade keurmerk gekregen. Dit is een goede zaak voor de hotellerie, want de fair trade-trend is booming. Uit onderzoek blijkt, dat 8 van de 10 consumenten het fair trade keurmerk kennen en waarderen.

*Eerste fair trade hotelcosmeticalijn*
Als eerste hotelcosmeticalijn ter wereld mag FAIR CosmEthics het fair trade keurmerk voeren en voldoet nu aan de eisen van de internationale fair trade normen. Voor hotelcosmeticaproducten die in Duitsland worden geproduceerd, is dit pas sinds 2014 mogelijk.

*Eerlijk*
Het keurmerk staat voor eerlijke handel, duurzaamheid en transparant zakendoen, waardoor er een brug ontstaat tussen de producent en de consumenten. FAIR CosmEthics is daardoor perfect voor hotels, die duurzaamheid belangrijk vinden en een cosmeticalijn willen gebruiken die aansluit bij de ´lifestyle` van hun milieubewuste gasten. De Director of Marketing van ADA, Sylvia Jensch, wijst erop dat het voor ADA zeer belangrijk is om fair trade (eerlijke handel) te ondersteunen.

*Moderne designtubes*
Body Cleanser, Hair Shampoo, Hair & Body Shampoo en vloeibare zeep van Fair CosmEthics bevatten fair trade gecertificeerde rietsuiker. Body Lotion, Hair Conditioner en zeep bevatten fair trade gecertificeerde paranotenolie. Deze volledige plantaardige, pH-vriendelijke cosmeticalijn heeft een heerlijke fris en fruitige geur met florale accenten en het aroma van edele houtsoorten. ADA heeft ervoor gekozen om deze lijn in moderne designtubes te presenteren. De vloeibare zeep en de haar & body shampoo zijn ook te verkrijgen in recyclebare dispensers van het type 'Smart Care'

Voor meer info: "www.ada-cosmetics.com.":http://www.ada-cosmetics.com

*Wat is het Fair Trade Keurmerk?*
Het Fair Trade Keurmerk is een onafhankelijk gekeurd productkeurmerk voor fair trade (eerlijke handel). Het doel is om de armoede in de wereld te bestrijden door eerlijke handel waarvan de lokale boeren profiteren. Fair trade staat voor het bedrijven van eerlijke handel, duurzaamheid en transparantie. Zodoende wordt een brug gebouwd tussen de producent en de consument. Mensen, die fair trade producten kopen dragen bij tot duurzame verbetering van het leven van boerenfamilies. Momenteel profiteren 1,5 Miljoen boeren en arbeiders in 74 landen van fair trade.

Overig nieuws