A'dam top 10 populaire bestemming

13 december 2013
A'dam top 10 populaire bestemming

Amsterdam staat dit jaar in de top tien van populaire bestemmingen rond de feestdagen van Nederlanders. De hoofdstad staat nu op plek acht. Londen staat overtuigend, met
95 procent meer boekingen in vergelijking met vorig jaar, op nummer 1. Dit blijkt uit de boekingsgegevens van online reisbureau Expedia.nl.

*Nieuw in top 10*
Vorig jaar stond Amsterdam nog niet in de top tien. Voornamelijk Britten, Italianen, Spanjaarden en Noren zullen dit jaar voet op Nederlandse bodem zetten. Londen en New York zijn de populairste bestemmingen om de feestdagen door te brengen. Deze steden spelen rond de feestdagen en de jaarwisseling in op de wensen van toeristen. Zo zijn de steden verlicht en zijn er verschillende ijsbanen en kerstmarkten te vinden.

*Dicht bij huis*
René Nieuwmans, Senior Commercial manager bij Expedia zegt hierover: “Uit de boekingsgegevens blijkt dat Nederlanders dit jaar rond de feestdagen liever dichtbij huis blijven. Daarnaast zien we dat ze langer dan een weekend wegblijven. Kijkend naar de lengte van het verblijf, blijkt dat de meerderheid (26 procent) van de Nederlandse vakantiegangers geen weekend weg gaat, maar er langer dan 4 dagen erop uit trekt. Dit geldt ook voor andere Europeanen, waarbij het percentage oploopt tot 40 procent. De keuze om wat dichterbij te blijven is een goed alternatief, waarbij ze toch kunnen besparen op de kosten en er wel even tussenuit zijn."

~Foto: City Marketing~

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws