Airbnb grote concurrent hotels New York

5 augustus 2015
Airbnb grote concurrent hotels New York

Huizenverhuurwebsite Airbnb vormt volgens een analyse van "STR":http://www.str.com/ een grote concurrent voor hotels in The Big Apple.
Vanaf 1 mei 2015 biedt Airbnb 27.000 units aan in New York. Hiervan is 55 procent een volledig huis of appartement. De overige 45 procent bestaat uit privékamers (42 procent) en gedeelde kamers (3 procent).

*Verhouding Airbnb/hotelkamers*
Het onderzoeksbureau onderzocht de verhouding tussen het kameraanbod op Airbnb en het hotelkameraanbod. Hierbij keek het bureau alleen naar eenheden die in elk geval vijf dagen in de aankomende drie maanden beschikbaar waren. Ook heeft het bureau alleen de eenheden meegenomen die in 2015 een review hebben gekregen. Kamers waarbij gasten minmaal vier gasten moesten blijven, werden uitgesloten van het onderzoek.

*8615 Airbnb-eenheden vs. 105635 hotelkamers*
In totaal kent New York 8615 Airbnb-eenheden en 105635 hotelkamers in de stadsdelen Brooklyn, Manhattan, Queens, Staten Island en Bronx. In Brooklyn heeft Airbnb maar liefst 38 procent van de markt in handen. In de overige stadsdelen is dit tussen 4 en 6 procent.

*Prijsverschil*
De gemiddelde hotelkamer in New York kost 289 dollar. Een Airbnb-unit die vergelijkbaar is met een traditionele hotelkamer kost 256 dollar. "Airbnb units zijn een belangrijke aanvulling op het bestaande kamerbestand van New York", aldus Jan Freitag van STR. "Hoteleigenaren en maangers moeten beseffen dat de competitie in hun omgeving aan het veranderen is. Airbnb is een blijvertje waar rekening mee moet worden gehouden."

Overig nieuws