Airbnb laat gasten tussen de haaien slapen

29 maart 2016
Airbnb laat gasten tussen de haaien slapen

Airbnb kondigt vandaag een bijzondere, eenmalige accommodatie aan: een compleet ondergedompelde slaapkamer in de haaientank van het
Aquarium de Paris. Je buren? Maar liefst 35 haaien. De nieuwste toevoeging aan Airbnb’s ‘A Night At’ campagne bevindt zich op tien meter diepte in een bassin van 3 miljoen liter water, met alleen een transparante muur die de gasten van de reusachtige haaien scheidt. Drie winnaars zullen hier 11, 12 en 13 april de nacht doorbrengen, waarna de ruimte zijn oorspronkelijke functie als observatiepost voor wetenschappers terugkrijgt.

*Onbegrepen dieren*
Haaien behoren tot de meest gevreesde - en meest onbegrepen - dieren in de wereld. De kans dat je overlijdt tijdens het maken van een selfie is groter dan dat een haai je aanvalt.
Drie koppels krijgen de kans om 11, 12 en 13 april een nacht door te brengen in de ondergedompelde slaapkamer.

De gasten worden verwelkomd door host Fred Buyle, een wereldrecord houdende freediver, onderwaterfotograaf en haaienbeschermheer. Hij zal de gasten welkom heten terwijl hij vanaf de andere kant van de glazen wand rondzwemt tussen de haaien. Eenmaal gesetteld krijgen de bezoekers een exclusieve tour van Fred en een zeebioloog waarin uit de doeken gedaan wordt hoe de haaien leven en welke cruciale rol ze vervullen binnen het ecosysteem van de oceaan. Aansluitend volgt een intiem diner met een prachtig uitzicht over het haaienbassin.

*Slaapkamer wordt observatiepost*
De onderzeese slaapkamer, speciaal ontworpen voor het aquarium en getest in de Middellandse Zee, zal als observatiepost voor biologen in gebruik blijven nadat de laatste Airbnb gasten zijn vertrokken. Door dit bouwwerk hoeven zij zich minder vaak het bassin in te duiken, waardoor het natuurlijke gedrag van de vissen beter is waar te nemen.

*Van skilift tot skischans*
“We hebben eerder skiliften, voormalige vliegtuigen en zelfs de top van een skischans gehad op Airbnb, maar dit is echt anders dan alles wat we ooit gezien hebben op de site”, zegt Olivier Grémillon, Managing Director EMEA voor Airbnb.”Of je nou een passie of een fobie hebt voor haaien, dit zal niet alleen een once-in-a-lifetime ervaring zijn maar het biedt ook de kans om je kijk op deze prachtige dieren te veranderen.”

“We zijn enorm enthousiast! Met het aanbieden van deze slaapplek zijn we het eerste aquarium ter wereld dat bezoekers de kans geeft om meer te zijn dan alleen een bezoeker” zegt Alexis L. Powilewics, CEO van het Aquarium de Paris. “Haaien zijn essentieel voor de gezondheid van het ecosysteem in zee en hun verdwijning zou een gigantische bedreiging vormen voor dit ecosysteem. Deze onderzoeksruimte biedt wetenschappers de gelegenheid hun gedrag te analyseren, zodat we haaien uiteindelijk beter kunnen beschermen.”

*Hoe maak je kans op een nachtje bij de haaien?*
Bezoek de "accommodatiepagina op Airbnb":https://www.airbnb.nl/night-at/shark-aquarium om kans te maken op schrijven is 3 april, 23:59 uur (Nederlandse tijd). Het maakt niet uit waar je vandaan komt, winnaars worden van over de hele wereld ingevlogen. Deelnemers wordt gevraagd iets te vertellen over zichzelf, waar ze wonen en waarom zij voor één nacht bij de haaien willen slapen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws