Airbnb richt zich op zakenreizigers

16 november 2015
Airbnb richt zich op zakenreizigers

Met de introductie van een nieuwe dienst moedigt Airbnb huizenbezitters aan om zakenreizigers in huis te nemen. 'Steeds meer bedrijven werken samen
met Airbnb,' meldt Airbnb op zijn website. 'Ben je klaar om meer reserveringen te krijgen?' Het bedrijf lanceerde de "dienst":https://www.airbnb.nl/business-travel-ready vorige week. Verhuurders die mee willen doen, kunnen het zogenoemde certificaat Klaar voor Zakenreizen verkrijgen.

*Voorwaarden aan certificaat*
Aan het certificaat zijn flink wat voorwaarden verbonden. Zo moet de woning 24 uur per dag beschikbaar zijn voor het inchecken, huisdier- en rookvrij zijn en moeten er wifi, een werkplek en een strijkijzer beschikbaar zijn. Ook moet de aangeboden woning meestal met vijf sterren zijn beoordeeld op het gebied van netheid en nauwkeurigheid. Verhuurders horen over het algemeen snel te reageren en ze mogen een reservering niet meer annuleren binnen zeven dagen voor de boeking.

*Badge*
Als aan alle voorwaarden voldaan wordt, krijgt een advertentie een 'badge' die moet opvallen tussen de andere advertenties. Afgelopen zomer sloeg de populaire website deze richting in, toen werd het Airbnb for Business program gelanceerd: een subplatform dat overnachtingen voor zakenreizen boeken via Airbnb makkelijker maakte.

*Nieuwe software*
Naast de dienst werd vorige week ook nieuwe software gelanceerd, 'smart pricing' genaamd, die er voor zorgt dat de huurprijs automatisch kan worden aangepast. Factoren als de tijd van het jaar, weercondities en andere aanbiedingen in de buurt worden door de software meegenomen bij de vaststelling van de prijs.

*Deur openen met smartphone*
Het bedrijf is hiernaast ook samenwerkingen aangegaan met bedrijven die digitale voordeursloten aanbieden, te openen met een smartphone. Zo moet de drempel voor het verhuren van woningen via Airbnb in de toekomst nog lager worden. In Amsterdam worden nu zo'n 13.400 accomodaties aangeboden via Airbnb. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is dat een groei van 43 procent.

~Christel Tuin~

Overig nieuws