Airbnb schrapt te vaak verhuurde woningen

13 januari 2016
Airbnb schrapt te vaak verhuurde woningen

Airbnb heeft in Amsterdam een grote schoonmaakactie gehouden en huizen die te vaak worden verhuurd in Amsterdam uit het bestand
verwijderd. Hiermee is Airbnb werkelijk de strijd aangegaan met illegale hotels en het bedrijf heeft eind december minimaal 170 Amsterdamse advertenties verwijderd die niet conform de regelgeving waren opgesteld.

*Opbloeiende handel*
Het verhuren van een huis is in Amsterdam toegestaan, mits de geldende regels worden opgevolgd. Door vastgoedeigenaren werden deze regels echter veelvuldig overtreden, waardoor er een handel in illegale hotels via Airbnb opbloeide.

*Illegaal hotel*
De verhuurders hebben een bericht ontvangen, waarin werd medegedeeld dat hun property niet de 'authentieke reiservaring' biedt die Airbnb voor ogen heeft. Een woning die meer dan zestig dagen per jaar wordt verhuurd, wordt volgens de regels aangemerkt als 'illegaal hotel'. Overigens blijkt een aantal verhuurders dezelfde woning weer onder een andere naam of adres aangeboden te hebben via Airbnb en het totaal aantal geschrapte advertenties bedraagt nog maar 1 procent van het totale aanbod in Amsterdam. Het is echter wel een begin en een signaal dat Airbnb zich aan de geldende regelgeving houdt.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws