Amsterdam en omgeving opent deuren voor Pride 2022

Auteur: Redactie
Events 29 juli 2022
Amsterdam en omgeving opent deuren voor Pride 2022

Gasten uit de VS en Duitsland keren terug naar Amsterdam voor de iconische Pride Amsterdam en voegen zich bij Nederlanders uit het hele land om liefde en diversiteit te vieren. Dit meldt Airbnb.

Nu Pride weer gevierd kan worden na twee lange jaren zonder live evenementen, zullen liefde en diversiteit in Nederland volop in de belangstelling staan tijdens Pride Amsterdam deze zomer, met als hoogtepunt de terugkeer van de wereldberoemde Canal Parade op zaterdag 6 augustus 2022.

Elk jaar trekken de Pride-festiviteiten wereldwijd miljoenen deelnemers, om het belang van inclusiviteit en diversiteit te onderstrepen en te vieren wat het betekent om in 2022 met trots te leven. Amsterdammers en hosts in de omliggende gebieden zullen de komende dagen gasten van heinde en verre verwelkomen.

Volgens een onderzoek van Gay Times – waarbij meer dan 15.000 LHBTIQA+ personen over de hele wereld werden ondervraagd over hoe de gemeenschap reizen benadert – is bijna twee derde van de respondenten tijdens de pandemie bij versoepelingen van reisbeperkingen naar het buitenland blijven reizen. Meer dan 60 procent van de gemeenschap zoekt naar LHBTIQA+-ervaringen, zoals Pride-festiviteiten, tijdens het reizen.

De grootste groep buitenlandse gasten tijdens Pride Amsterdam 2022 komt uit de Verenigde Staten, gevolgd door Duitse en Britse reizigers.

Top 5 nationaliteiten van gasten naar Amsterdam tussen 5 - 7 augustus 20222
- Verenigde Staten van Amerika
- Duitsland
- Groot-Brittannië
- Frankrijk
- Nederland

Het is bovendien niet alleen Pride Amsterdam dat populair is: uit Airbnb data van maart 2022 blijkt dat Rotterdam nummer 1 was in de top 10 van wereldwijd trending Pride-bestemmingen ten opzichte van 2019. Dit op basis van jaar-op-jaar groei van geboekte nachten.

Tijdens het Amsterdam Pride weekend in 2019 verdienden hosts in Amsterdam bijna 2,5 miljoen euro, waarbij een typische host meer dan 500 euro verdiende met het openstellen van hun huis voor de mensen die Pride vierden.

De gemiddelde Amsterdamse host verdient iets meer dan 4000 euro per jaar met het verhuren van hun ruimte op Airbnb. Verreweg de meeste hosts zijn geen professionals, maar mensen die naast hun baan incidenteel verhuren. Negen van de tien Nederlandse hosts hebben slechts één advertentie. Eén op de vijf Nederlandse hosts werkt in het onderwijs, de gezondheidszorg of de horecabranche. Bijna twee derde zijn vrouwen en één op de vijf is ouder dan 60.

Het creëren van een wereld van acceptatie

Hoewel reizen een duidelijke prioriteit is voor de LHBTIQA+ gemeenschap, zijn er nog steeds uitdagingen. Volgens Gay Times zegt twee derde van de respondenten van deze enquête zich zorgen te maken over hun LHBTIQA+ identiteit wanneer ze op reis gaan, en bijna 65 procent zegt niet gemakkelijk LHBTIQA+ reisinformatie te kunnen vinden wanneer ze een bestemming zoeken. Meer dan 70 procent vindt de informatie over LHBTIQA+ bestemmingen online niet betrouwbaar.

Airbnb's geloof in verbondenheid en inclusiviteit strekt zich uit tot elk facet van onze gemeenschap, waaronder ons anti-discriminatiebeleid en onze gedragscode voor de community waar alle hosts en gasten op ons platform mee akkoord moeten gaan.

Amanda Cupples, General Manager voor Noord-Europa bij Airbnb: ”Nu Pride weer doorgaat en steden hun inclusiviteit en diversiteit vieren, ontvangt de Airbnb-gemeenschap in Amsterdam gasten die precies om die reden op reis zijn gegaan."

"De terugkeer van Pride Amsterdam biedt ook een geweldige kans voor lokale bewoners om wat extra inkomsten te genereren door hun huis tijdens de festiviteiten op Airbnb te zetten, en de LHBTIQA+ gemeenschap te laten zien wat de lokale omgeving te bieden heeft."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws