Amsterdam krijgt eigen b&b-orgaan

24 april 2013
Amsterdam krijgt eigen b&b-orgaan

Amsterdam is de eerste stad in Nederland met een eigen brancheorganisatie speciaal voor b&b-eigenaren. De "Amsterdam Bed & Breakfast Association (ABBA)":http://www.amsterdambedandbreakfastassociation.nl/nl/de-initiatiefnemers is opgericht door een aantal b&b-houders om de
belangen van de branche te vertegenwoordigen bij de gemeente Amsterdam en instanties op het gebied van hospitality.

*Eerlijk speelveld*
Maar ook het delen van onderlinge kennis op het gebied van regelgeving en marketing en een eerlijk speelveld bevorderen, zijn doelen van de ABBA. Carolien Gehrels, wethouder Economische Zaken van Amsterdam, was samen met ongeveer 150 b&b-eigenaren aanwezig tijdens de oprichting van de organisatie in de Heineken Experience op 23 april.

*Omzet van 10 miljoen*
De b&b-branche in de hoofdstad is inmiddels goed voor een omzet van zo’n 10 miljoen euro. Daarnaast genereren de b&b’s nog eens 20 miljoen euro voor de stad aan toeristische uitgaven. Per dag geven hun gasten tussen de 100 en 200 euro uit in de horeca, musea, rondvaartsector en andere toeristische attracties in en om de stad. Uit cijfers van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau blijkt dat Amsterdam in 2012 jaarlijks 5,3 miljoen hotelgasten trok. In totaal zijn alle bezoekers in de hoofdstad goed voor 5,5 miljard euro aan bestedingen.

*Lidmaatschap 85 euro*
Alle b&b-houders die gasten in een gastenverblijf in hun eigen huis ontvangen en die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel kunnen zich aansluiten bij ABBA. Lidmaatschap van ABBA kost 85 euro per jaar. Daar worden onder andere bijeenkomsten over bijvoorbeeld wet- en regelgeving georganiseerd.

*Initiatiefnemers*
De Amsterdam Bed and Breakfast Association is een initiatief van Janneke Bartlema (B&B Alexander), Petra Faber (The Warehouse), Hugo Lingeman (De Korenbloemen), Kitty Seur (Lieve Nachten) en Rita Pijnappel (Vondel View).

Foto: Geert Snoeijer

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws