A&O Hotels & Hostels behaalt recordomzet

9 maart 2016
A&O Hotels & Hostels behaalt recordomzet

“A&O heeft het jaar 2015 afgesloten met een omzet van circa 97 mln. euro en meer dan 3,2 mln. overnachtingen. Daarmee heeft 2015 onze
verwachtingen opnieuw duidelijk overtroffen. Met inmiddels 30 hotels in 18 steden en vier landen (Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Tsjechië) hebben wij onze huidige positie als grootste onafhankelijke hostelaanbieder van Europa verstevigd. Daar zijn wij erg trots op”, zegt Oliver Winter, General Manager van A&O Hotels and Hostels.

*Stijging*
De omzet van de hostelketen steeg tegenover 2014 met circa 17 mln. euro, en werd bereikt met in totaal ongeveer 20.500 bedden. Voor 2016 verwacht A&O een omzet van ongeveer 120 mln. euro. Momenteel groeit de keten met meer dan 25% per jaar – en worden nieuwe hotels gepland: in de zomer opent bijvoorbeeld het A&O in Salzburg.

*Primaire doelgroepen*
De belangrijkste doelgroepen blijven school- en groepsreizen, die samen zo’n 55% van de gasten vormen. Met schoolreisjes worden jaarlijks 17.500 vestigingen van de hostelketen aangedaan. 15% van de gasten zijn zakelijke reizigers, 30% zijn gasten uit het segment recreatie of stedenreizen. Intussen boekt 70% van de gasten hun overnachtingen online, 54% van de reserveringen worden via de eigen kanalen gegenereerd.

Alle locaties kenmerken zich door een uitstekende bereikbaarheid met openbaar vervoer, een centrale ligging en aantrekkelijke prijzen. Met een voor de gasten opengestelde keuken, kinderspeelhoeken en bars is er ook ruimschoots gelegenheid om te ontspannen.

*Over A&O HOTELS and HOSTELS*
In 1999 werd A&O HOTELS and HOSTELS opgericht; vanaf het jaar 2000 worden in inmiddels 18 steden in vier landen (Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Tsjechië) 30 hotels uitgebaat. A&O HOTELS and HOSTELS is daarmee momenteel de grootste onafhankelijke hostelketen in Europa. De A&O Groep biedt haar gasten ongeveer 20.000 bedden, en wist in 2015 meer dan 3,2 miljoen overnachtingen en een omzet van ongeveer € 97 miljoen te realiseren. Momenteel groeit de keten met meer dan 25 procent per jaar, nieuwe accommodaties zijn in voorbereiding.

Bij A&O worden Hostel- (Book Orange) en Hotelovernachtingen (Book Blue) onder één dak aangeboden. Vergaderruimtes, ontbijtbuffet, lobby en bars kunnen door alle gasten uit beide categorieën worden gebruikt. Jaarlijks worden de hostelgedeeltes gebruikt voor ongeveer 15.000 schoolreisjes. 70 procent van de gasten boekt online. Doelgroepen van A&O zijn recreatief/stedentoerisme (28 procent) groeps-/schoolreizen (60 procent) en zakelijke overnachtingen (12 procent).

Het bedrijf is een leerbedrijf, dat op alle locaties opleidingen aanbiedt. A&O is met 4-sterren QMJ en 2-sterren DEHOGA gecertificeerd, voldoet aan de TÜV-standaard ‘Youth Hostel Quality Standard’ en draagt het kwaliteitszegel jongerenreizen van de organisatie Reisenetz Deutschland. De keten houdt zich actief bezig met sport en opleidingen en ondersteunt sinds 2004 SOS-kinderdorpen, sinds 2010 de afdeling jeugdsport van 1. FC Union Berlin en sinds 2014 de jeugdsport van SK Sturm Graz.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws