Arrangement- en evenementkalender voor bed & breakfasts

18 januari 2013
Arrangement- en evenementkalender voor bed & breakfasts

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft een meerjarige Nationale Evenementen Kalender (NEK) samengesteld.

*Internationaal bezoek*
In deze lijst zijn evenementen, jubilea, tentoonstellingen en (her)openingen van musea en toeristische attracties opgenomen, die eenmalig zijn en potentie hebben om substantieel internationaal bezoek aan ons land te genereren. Dit initiatief past binnen de strategie van het NBTC om de bestemming Nederland gericht te promoten onder potentiële reizigers.

*Arrangementenkalender*
Onder "downloads":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/downloads.html kunt u de arrangementenkalender van vakblad bed&breakfast gratis downloaden. Hier ziet u overzichtelijk welke feestdagen er dit jaar plaatsvinden. Wellicht een idee om hier een arrangement op aan te passen en te promoten.

*Evenementen stimuleren extra bezoek*
Conrad van Tiggelen, directeur Marketing NBTC: "Evenementen stimuleren recreatief dagbezoek en verblijfstoerisme vanuit het buitenland. In het geval van eenmalige en tijdelijke evenementen is er een grote(re) aanleiding om ons land te bezoeken. Wij hebben deze evenementen in een meerjarige kalender gezet zodat wij deze gericht kunnen inzetten in de marketing van ‘Holland’. Daarnaast helpt het om de communicatieboodschap naar internationale media en consumenten beter op elkaar af te stemmen."

*Grote evenementen*
In 2013 vindt er een groot aantal jubilea plaats in Nederland zoals Amsterdam 2013, 300 jaar Vrede van Utrecht, 200 jaar Koninkrijk, het Nederland-Rusland jaar en de opening van het nieuwe Rijksmuseum.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws