B&B te koop: Monumentale pastorie uit 1830 met wijnkelder

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 12 januari 2024
B&B te koop: Monumentale pastorie uit 1830 met wijnkelder

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand nemen we een kijkje in een monumentale pastorie in het Limburgse Ell. Het object is nog niet in gebruik als B&B, maar is daar (mogelijk) geschikt voor. De vraagprijs is 895.000 euro k.k.

De historische locatie biedt rust en ruimte en de mogelijkheid om wonen en werken te combineren. Op slechts tien minuten rijden van Weert staat deze pastoriewoning uit 1830, pal naast de Sint Anthoniuskerk waar nog kerkdiensten plaatsvinden. Het perceel is 3320 vierkante meter en biedt de bewoners en eventueel B&B gasten een oase van groen. Niet alleen aan de buitenzijde, maar ook in de woning zijn veel authentieke details behouden.

Dorp

Ell heeft diverse voorzieningen waaronder een supermarkt, slager, bakker en een basisschool. Verder zijn er in het dorp enkele horecagelegenheden en een bushalte. De uitvalswegen en de snelweg A2 zorgen voor goede verbindingen richting Venlo, Helmond, Eindhoven en Maastricht. Het dorp heeft iets minder dan 1500 inwoners en een rijk verenigingsleven. Zo zijn er een fanfare, schutterij en diverse sportverenigingen.

Indeling

Het monument betreed je via de statige entree, die is voorzien van een deur met een omlijsting van hardsteen. De meer dan tien meter lange ontvangsthal heeft een hoog plafond, een travertin vloer en een achteringang. Verrassend is de lift, die de begane grond met de bovenverdiepingen verbindt.
Rechts in de hal geven twee deuren toegang tot de woonkamer, die verdeeld is in een zit- en eetgedeelte. De wengé houten vloer vormt een mooie combinatie met de marmeren haardmantel, hoge ramen en het hoge plafond. Het uitzicht op de tuin en de Sint Antoniuskerk is bijzonder mooi. Aan de andere zijde van de hal bevinden zich de eetkamer en de keuken. Een uniek detail is het doorgeefluik naar de keuken.

De ruime eetkeuken geeft toegang tot de bijkeuken. Via deze grote ruimte kun je met een vlizotrap naar de bergzolder of met een trap naar de in 2000 gerealiseerde wijnkelder van 50 vierkante meter. Voor de liefhebber wordt de aanwezige wijncollectie ter overname aangeboden.

Naar boven

Via de trap en lift is de overloop op de eerste verdieping te bereiken, waar zich drie slaapkamers en een zeer ruime badkamer bevinden. Er is een vaste trap naar de tweede verdieping, waar twee slaapkamers zijn. De lift komt uit in een van de slaapkamers. Deze slaapkamers zijn groot genoeg om eventueel extra slaapkamers en een tweede badkamer te realiseren. Een steektrap geeft toegang tot een vliering met veel bergruimte.

Buiten

De riante achtertuin heeft een groot gazon, hoge bomen, hagen en een gevarieerde beplanting met volop vogels en insecten. Op het eigen terrein is voldoende ruimte om te parkeren. Achter in de tuin staat een multifunctioneel bijgebouw met twee ruimtes op de begane grond en een zolderberging. De ruimtes op de begane grond zijn voorzien van openslaande deuren en een van de ruimtes heeft een houtgestookte haardpartij.

Interesse? De woning op Niesstraat 3 in Ell staat op Funda.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws