B&B te koop: Trechter met uitzicht op de Waddenzee

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 17 november 2023
B&B te koop: Trechter met uitzicht op de Waddenzee

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand lichten we B&B ‘Slapen in een Trechter’ uit. Deze unieke accommodatie is gehuisvest in een omgebouwde (zand)trechter in Harlingen. Voor de bed & breakfast vragen de eigenaren Marcel Bambach en Linda Kenter 499.000 euro k.k. Het object bestaat uit een verhuurbare ruimte voor maximaal twee personen, zonder de mogelijkheid er zelf te kunnen wonen.

In de suite bevinden zich, naast een luxe tweepersoons boxspring, een badkamer met regendouche, een dubbele wastafel, een toilet, een gezellig zitje met minibar en een televisie. Voor de optimale ontspanning en om de wellnessbeleving te completeren is de kamer voorzien van een luxe jacuzzi. Vanuit de B&B heb je een fenomenaal uitzicht over werelderfgoed 'De Waddenzee'. De omgebouwde trechter is daarmee een bijzonder object.

Rijke geschiedenis

Volgens Bambach bezoeken gasten de unieke plek graag vanwege het uitzicht, de rust, de luxe, de gastvrijheid, de ruimte en de jacuzzi. De trechter staat in de haven van Harlingen; een stad met veel monumentale panden en een rijke geschiedenis. Alles is op steenworp afstand te belopen. Uitwaaien, cultuur snuiven; het kan allemaal. Er zijn daarnaast voldoende restaurants in de omgeving waar je heerlijk kunt eten. Het centrum is op slechts 5 minuten loopafstand.

Prioriteiten

Bambach vertelt aan Bed & Breakfast waarom ‘Slapen in een Trechter’ te koop staat, “We bevinden ons op een punt in ons leven waar de prioriteiten verschuiven naar andere zaken. Zelf vond ik het bouwen van de trechter het mooiste deel, mijn vrouw heeft zorggedragen voor de gasten en processen eromheen. Allemaal prachtige uitdagingen. We zoeken nu iemand die verder wil met dit fantastische project.”

De omzet ligt volgens de eigenaar tussen de 80.000 en 90.000 euro per jaar. De gemiddelde bezetting was de afgelopen jaren tussen de 75 en 80 procent, de gemiddelde prijs is 350 euro per nacht. Dat is inclusief ontbijt en een gevulde minibar. Het gevraagde bedrag van 499.000 euro k.k. is inclusief de gehele inventaris. Het ondernemersduo is bereid de nieuwe eigenaar in te werken.

Interesse? De woning op Nieuwe Willemskade 4a in Harlingen staat op Funda in business.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek staat en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws