Bakkerij Hirdes is Top Bakker

23 november 2012
Bakkerij Hirdes is Top Bakker

Bakkerij Hirdes uit Krabbendijke is verkozen tot Top Bakker van het Jaar 2012. De bakker mag één jaar deze titel dragen.

*Productkeuring en organisatiegraad*
De winnaar wordt bepaald aan de hand van een aantal onderdelen. De cijfers voor de productkeuringen van brood- en banketproducten op gebied van kwaliteit en microbiologie, als ook drogestofbepalingen en resultaten van het uitgevoerde zoutonderzoek zoals die door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) Wageningen worden aangedragen. Daarnaast wordt gekeken naar de organisatiegraad van de bakkerij. Belangrijke aspecten hiervan zijn de elektronische facturatie en aanwezige certificaten op gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Tevens wordt een waardering gegeven voor de uitstraling van de bakkerij.

*Waardering van klanten*
Naast de kwaliteit van de producten en de uitstraling van de bakkerij wordt een waardering van de klanten meegenomen. Jaarlijks verzorgt Top Bakkers hiervoor onder haar klanten een tevredenheidsonderzoek. De cijfers van de verschillende toetsingsonderdelen worden bij elkaar geteld. Volgens een formule, welke is vastgelegd in de kwaliteitsnorm van Top Bakkers, wordt vervolgens de Top Bakker van het Jaar bepaald.

*Hele eer*
Winnaar Dick Hirdes mocht uit handen van directeur Patrick Tissen en kwaliteitsmanager Nico Colenbrander de wisseltrofee en een plaquette in ontvangst nemen. De bakker was aangenaam verrast met deze onderscheiding. "Natuurlijk doen we er dagelijks alles aan om onze klanten van kwaliteitsproducten te voorzien. Dit is voor ons vanzelfsprekend, maar dat we vandaag daarvoor onderscheiden worden, is een hele eer", aldus Hirdes.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws