Barbecue is de kersthit onder bezoekers vakantieparken

21 december 2017 | Thijs Jacobs

Nederlanders gaan dit jaar met Kerst barbecueën tijdens hun vakantie in eigen land. Ook live cooking en streekgerechten zijn dit jaar dé trends voor het kerstdiner. Het traditionele kerstmenu met rollade en frietjes is steeds minder in trek.

Vakantieparken in trek


Dat blijkt uit een inventarisatie van Roompot Vakanties onder de duizenden gasten die het de komende kerstperiode in de vakantieparken ontvangt. Roompot signaleert dat steeds grotere groepen van vrienden en familie gezamenlijk Kerstmis vieren in de vakantieparken.
 

Live cooking en streekproducten


Veel gasten gaan op Eerste Kerstdag uit eten in de restaurants in de parken. De voorkeur gaat daarbij uit naar buffetten met live cooking. “Gasten die in onze restaurants komen eten, willen verrast worden met hoogwaardige en biologische producten die ter plekke worden bereid”, aldus Marc Volleman van Roompot Vakanties. “De traditionele rollade en de schnitzel met frietjes maken steeds vaker plaats voor streekgebonden producten. Zo wordt in onze parken in Zeeland veel vis geserveerd, is op de Waddeneilanden lam in trek en staat er in Gelderland en Limburg bijvoorbeeld weer meer wild op het menu.”
 

Winterbarbecue en kerstbomen


Op Tweede Kerstdag staat veelal een lange wandeling en een verblijf in de vakantiewoning op het programma. Met name barbecueën en grillen zijn op deze dag een regelrechte hit. Op alle parken mag gebarbecued worden en hoewel Roompot niet standaard bij elke woning een barbecue beschikbaar heeft, verwacht het bedrijf de komende kerstperiode in de parksupermarkten 15 procent meer barbecue- en grillbenodigdheden te verkopen. De trend om het in de gehuurde woning gezellig te maken ziet Roompot ook terugkomen in de toenemende vraag naar geheel opgetuigde kerstbomen, waxinelichtjes, fleece-dekens en andere seizoensproducten. 

Roompot biedt tijdens de feestdagen een ruim aanbod aan culinaire extra’s. Zo kan er in de sfeervolle restaurants worden genoten van verschillende diners, brunches en buffetten. Maar ook kan er in de vakantiewoning zelf een geheel verzorgd voedselpakket voor gourmet, grill of barbecue worden besteld.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Achtergronden Ondernemen
Poll: hoe ga jij om met no-shows in je B&B?

No-shows zijn vervelend voor B&B-ondernemers. We willen dolgraag weten hoe jij omgaat met het fenomeen van gasten die niet op komen dagen. Moeten zij hoe dan ook betalen of niet, en schrijf je automatisch geld af van zijn of haar creditcard? We publiceren de bevindingen in de komende editie van...

Columns
Column: Contactvrij genieten…

'Dag mevrouw, hierbij stuur ik u een mail want ik wil graag een lang weekend weg binnen Nederland en uw B&B lijkt ons wel wat maar… is er wel wat te doen in Zwolle?' Helemaal blij keek ik die dag op van mijn laptop. Hoera, een Echte Gast! Potentieel dan weliswaar, want &helli...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: