Barbecue is de kersthit onder bezoekers vakantieparken

21 december 2017 | Thijs Jacobs

Nederlanders gaan dit jaar met Kerst barbecueën tijdens hun vakantie in eigen land. Ook live cooking en streekgerechten zijn dit jaar dé trends voor het kerstdiner. Het traditionele kerstmenu met rollade en frietjes is steeds minder in trek.

Vakantieparken in trek


Dat blijkt uit een inventarisatie van Roompot Vakanties onder de duizenden gasten die het de komende kerstperiode in de vakantieparken ontvangt. Roompot signaleert dat steeds grotere groepen van vrienden en familie gezamenlijk Kerstmis vieren in de vakantieparken.
 

Live cooking en streekproducten


Veel gasten gaan op Eerste Kerstdag uit eten in de restaurants in de parken. De voorkeur gaat daarbij uit naar buffetten met live cooking. “Gasten die in onze restaurants komen eten, willen verrast worden met hoogwaardige en biologische producten die ter plekke worden bereid”, aldus Marc Volleman van Roompot Vakanties. “De traditionele rollade en de schnitzel met frietjes maken steeds vaker plaats voor streekgebonden producten. Zo wordt in onze parken in Zeeland veel vis geserveerd, is op de Waddeneilanden lam in trek en staat er in Gelderland en Limburg bijvoorbeeld weer meer wild op het menu.”
 

Winterbarbecue en kerstbomen


Op Tweede Kerstdag staat veelal een lange wandeling en een verblijf in de vakantiewoning op het programma. Met name barbecueën en grillen zijn op deze dag een regelrechte hit. Op alle parken mag gebarbecued worden en hoewel Roompot niet standaard bij elke woning een barbecue beschikbaar heeft, verwacht het bedrijf de komende kerstperiode in de parksupermarkten 15 procent meer barbecue- en grillbenodigdheden te verkopen. De trend om het in de gehuurde woning gezellig te maken ziet Roompot ook terugkomen in de toenemende vraag naar geheel opgetuigde kerstbomen, waxinelichtjes, fleece-dekens en andere seizoensproducten. 

Roompot biedt tijdens de feestdagen een ruim aanbod aan culinaire extra’s. Zo kan er in de sfeervolle restaurants worden genoten van verschillende diners, brunches en buffetten. Maar ook kan er in de vakantiewoning zelf een geheel verzorgd voedselpakket voor gourmet, grill of barbecue worden besteld.
 

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Economie Achtergronden
De beste bestemmingen om in vastgoed te investeren

Door de groei binnen de toeristische sector blijft op het gebied van korte termijn-verhuur voor huiseigenaren en investeerders een rendabele bezigheid. Er zijn namelijk nog altijd veel interessante bestemmingen die snel rendement kunnen opleveren. Welke dat precies zijn, weet HomeToGo je te vertelle...

Wet- en regelgeving Amsterdam Airbnb
Verbod op vakantieverhuur in Amsterdamse wijken

In de Amsterdamse Haarlemmerbuurt, de Kinkerbuurt en op de Wallen wordt vakantieverhuur in de toekomst verboden. Slecht nieuws voor verhuurders via Airbnb en B&B's. Deze buurten staan volgens coalitie­partijen PvdA, GroenLinks, SP en D66 te veel onder druk van toerisme, waardoor de socia...

Bijna 15.000 horecaprofessionals bezochten BBB Maastricht 

De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht. De ruim 400 exposanten, die samen alle horecasegmenten vertegenwoordigden, waren zeer tevreden met de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. Een gr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: