Barbecue is de kersthit onder bezoekers vakantieparken

21 december 2017 | Thijs Jacobs

Nederlanders gaan dit jaar met Kerst barbecueën tijdens hun vakantie in eigen land. Ook live cooking en streekgerechten zijn dit jaar dé trends voor het kerstdiner. Het traditionele kerstmenu met rollade en frietjes is steeds minder in trek.

Vakantieparken in trek


Dat blijkt uit een inventarisatie van Roompot Vakanties onder de duizenden gasten die het de komende kerstperiode in de vakantieparken ontvangt. Roompot signaleert dat steeds grotere groepen van vrienden en familie gezamenlijk Kerstmis vieren in de vakantieparken.
 

Live cooking en streekproducten


Veel gasten gaan op Eerste Kerstdag uit eten in de restaurants in de parken. De voorkeur gaat daarbij uit naar buffetten met live cooking. “Gasten die in onze restaurants komen eten, willen verrast worden met hoogwaardige en biologische producten die ter plekke worden bereid”, aldus Marc Volleman van Roompot Vakanties. “De traditionele rollade en de schnitzel met frietjes maken steeds vaker plaats voor streekgebonden producten. Zo wordt in onze parken in Zeeland veel vis geserveerd, is op de Waddeneilanden lam in trek en staat er in Gelderland en Limburg bijvoorbeeld weer meer wild op het menu.”
 

Winterbarbecue en kerstbomen


Op Tweede Kerstdag staat veelal een lange wandeling en een verblijf in de vakantiewoning op het programma. Met name barbecueën en grillen zijn op deze dag een regelrechte hit. Op alle parken mag gebarbecued worden en hoewel Roompot niet standaard bij elke woning een barbecue beschikbaar heeft, verwacht het bedrijf de komende kerstperiode in de parksupermarkten 15 procent meer barbecue- en grillbenodigdheden te verkopen. De trend om het in de gehuurde woning gezellig te maken ziet Roompot ook terugkomen in de toenemende vraag naar geheel opgetuigde kerstbomen, waxinelichtjes, fleece-dekens en andere seizoensproducten. 

Roompot biedt tijdens de feestdagen een ruim aanbod aan culinaire extra’s. Zo kan er in de sfeervolle restaurants worden genoten van verschillende diners, brunches en buffetten. Maar ook kan er in de vakantiewoning zelf een geheel verzorgd voedselpakket voor gourmet, grill of barbecue worden besteld.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Interview Longread
Automatisering voor je B&B: geen dubbele boekingen meer

Een robot die het bed opmaakt is er nog niet, maar een programma dat dubbele boekingen voorkomt wel. Steeds meer bed & breakfasts schakelen over op een professioneel reserveringssysteem, die hun agenda up-to-date houdt. Maar is deze hotelsoftware wel rendabel voor kleine bedrijven? Vroeger we...

Advertorial
Let’s talk sleep! Stappenplan voor het juiste bed in uw Bed & Breakfast

Na een lange dag genieten van uw favoriete stad en een heerlijk etentje wandelt u terug naar uw Bed & Breakfast. Eenmaal in uw kamer aangekomen, kijkt u nog eens rond. Wat is het eigenlijk een mooie Bed & Breakfast! En na zo’n dag als deze ziet het bed er nog beter uit bij het inchecke...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Economie Internationaal
Stijgend aantal hotelovernachtingen in Nederland, Groningen is opvallende stijger

Herkomst gasten In 2012 waren 48,79% van alle overnachtingen in hotels in Nederland afkomstig van een buitenlandse gast. Gedurende de afgelopen jaren is dit percentage gegroeid tot 54,12% in 2018. De meeste buitenlandse overnachtingen komen van gasten uit Duitsland, UK, USA, België en Frankrijk....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: