B&B omgetoverd tot kleine galerie

12 oktober 2012
B&B omgetoverd tot kleine galerie

Vorig weekend werd "Bed and Breakfast Studio Brons":http://www.ontwerpstudiobrons.nl/ in het buitengebied van Veessen omgetoverd tot een kleine galerie. Beeldend kunstenaar en eigenaresse van de b&b, Tanny Brons liet haar kunstcollectie zien.

*Garage met schilderijen*
Geïnspireerd door de IJsselvallei heeft Brons landschappen in aquarel en acryl geschilderd, die ze toonde aan de belangstellenden. Ook haar beelden waren te bewonderen. De B&B is voor één weekeind in het jaar omgetoverd tot een kleine galerie, waar in een vitrine kleine bronzen beelden staan. In de garage was een expositieruimte ingericht waar hoofdzakelijk schilderijen hingen. De (gehakte) beelden van albast en serpentijn stonden op sokkels in de borders en in het gras van de tuin.

*Schilderscursus*
Gasten van de B&B die graag willen schilderen kunnen onder leiding van Tanny aan de slag in het atelier. "Ieder jaar is het weer verrassend om meer dan tweehonderd mensen te mogen ontvangen die geïnteresseerd zijn in de kunst", aldus de eigenaresse van de b&b.

*Open Atelier Dagen Noord Veluwe*
In het eerste weekeind van oktober vinden ieder jaar de Open Atelier Dagen Noord Veluwe plaats. Bijna vijftig kunstenaars stellen dan hun ateliers een weekeind lang open. Hieronder een aantal kunstwerken van Tanny Brons.









~Myrtille Vromans~

Overig nieuws