B&b succesverhaal in Australië

7 september 2012
B&b succesverhaal in Australië

Wanneer ondernemers écht heel groot willen worden, dromen ze vaak van internationale uitbreiding. In Australië timmert een koppel echter aardig aan de weg met een 'mini-imperium' in een plattelandsdorpje.

*Imperium*
Vorig jaar verhuisden David Shepherd en Gianpaolo Federici van de grote stad Sydney naar het kleine Healesville, gelegen in de Yarra Valley in Victoria (ongeveer 90 minuten van Melbourne). Ze begonnen met het kopen van een bed and breakfast in oktober 2011. In november vorig jaar openden ze een café, Essenza, in de hoofdstraat van de stad. Ze hebben ook een online winkel met koffie, thee en chocolade.

*Restaurant*
Volgende maand openen ze een restaurant voor 80 personen in de omgeving van Mont De Lancey. Ze hebben daarnaast ook plannen om ieder jaar een ??huis te kopen en dat om te bouwen tot een bed and breakfast. Een ondernemend stel, dat mag gezegd.

*De drukte ontvluchten*
Na een bezoek aan het gebied op vakantie in 2010, besloten ze om de deze sprong in het diepe te wagen in mei van vorig jaar. Ze verruilden hun drukke leven in de binnenstad van Sydney (bevolking 4,6 miljoen) voor Healesville (bevolking 9700). Hoewel de stad misschien klein is, is het een populaire bestemming voor toeristen van nabijgelegen steden in het weekend.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws