B&b verliest zaak tegen TripAdvisor

11 februari 2014
B&b verliest zaak tegen TripAdvisor

Een echtpaar dat een guest house in Schotland runt, heeft onlangs van de rechter van Edinburgh ongelijk gekregen in een rechtszaak met TripAdvisor als tegenpartij. De review- en boekingssite
werd door het stel gedaagd om de gegevens van in hun ogen malafide recensenten bekend te maken. Van de rechter in Schotland hoeft dit niet.

*Valse beschuldigingen*
Twee reviewers op TripAdvisor hadden in de ogen van de b&b-eigenaren valse en zeer negatieve beschrijvingen over het logeeradres op de reiswebsite gepost. Ze beweerden in 2011 bij de b&b te zijn geweest, maar posten hun ervaringen ruim een jaar later. Bovendien zouden er allerlei onwaarheden in staan. Het stel wilde daarom graag de NAW-gegevens van de sitegebruikers hebben.

*Algemene voorwaarden*
TripAdvisor beargumenteerde in de zaak dat in de algemene voorwaarden van de site staat dat als er een claim tegen TripAdvisor is, dat deze dan zal dienen in de VS, in thuisstaat Massachusetts. De Schotse rechter oordeelde dat de b&b-houders akkoord hebben gegeven op deze voorwaarden, toen ze hun verblijf op TripAdevisor controleerden, en dus kon hij ze niet in het gelijk stellen.

De bed & breakfast staat inmiddels te koop, mede door teruglopende boekingen en inkomsten.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws