Bolstienplaets wint trofee Pronkkamer

31 oktober 2013
Bolstienplaets wint trofee Pronkkamer

De Pronkkamer heeft op 29 oktober de trofee voor de Beste Bed & Breakfast 2013 uitgereikt. De Bolstienpleats in Aalsum, Paasloërhof in Paasloo en 't Zaanse Koopmanshuis anno 1694 in Koog
aan de Zaan probeerden de hoofdprijs te winnen. Uiteindelijk won De Bolstienplaets de titel. De winnaars van 2012, Suzanne en Henk van Blokland van Villa Oldenhoff, waren gastvrouw/heer bij de uitreiking.

*Persoonlijk en gastvrij*
Nederland kent ruim zeventig Pronkkamers. Dit zijn kleinschalige, luxe b&b-adressen op bijzondere plekken.
Persoonlijk, gastvrij in een sfeervolle omgeving, waar de gast zich thuis voelt, is het motto van de organisatie. Via het kwaliteitscontrole systeem zijn drie genomineerden verblijven geselecteerd.

*Het juryrapport*
"Pronkkamer De Bolstienpleats in Aalsum is een b&b in een monumentale Friese boerderij met een prachtige originele slingertuin, in 1870 aangelegd door tuinarchitect Gerrit Vlaskamp. De twee mooie gastenkamers zijn in authentieke stijl ingericht en hebben uitzicht op de weide met paarden of de tuin. Het hartelijke en vanzelfsprekende gastheerschap van Annie en Meile en het heerlijke ontbijt, maken De Bolstienpleats tot een uitstekende Pronkkamer. Een bezoek is een bijzondere belevenis."

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws