BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

9 oktober 2018 | Thijs Jacobs

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de prijs Meest Gastvrije Standhouder in de wacht. Maar liefst 6.200 horecaprofessionals bezochten vandaag de beurs en met een druk interactief programma vol met kennissessies en netwerkmomenten was het voor zowel de bezoekers als de ruim 400 exposanten een succesvolle eerste beursdag.

Meest Markante Horecaondernemer

Gedeputeerde Ger Koopmans reikte maandagmiddag namens KHN regio Limburg de prijs Meest Markante Horecaondernemer van Limburg uit aan Igor Stel, eigenaar van All-in Echt, Valdeludo Echt en kasteel Limbricht. De Limburgse winnaar vertegenwoordigt onze provincie in 2019 bij de landelijke verkiezing. Om innovatie onder horecaondernemers te stimuleren onderscheidt KHN elke twee jaar de Meest Markante Horecaondernemer met een award. Deze award wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren.

Kaplock winnaar Columbus Trophy

Om 17:30 uur werd de winnaar van de 15e Columbus Trophy bekend gemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Kaplock de prijs uit handen van de juryleden van de Columbus Trophy.

VanDrie kookwedstrijden

Ook vonden de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden plaats, als eersten van de in totaal zes kookwedstrijden die tijdens BBB Maastricht georganiseerd worden. Deelnemers werden uitgedaagd te koken uit de black box gevuld met kalfs- en orgaanvlees en technische delen. Een professionele jury heeft Yenna van Leeuwen (wedstrijd orgaanvlees) en Simon Vanbuel en Sven Herber van restaurant Rantrée (wedstrijd kalfsvlees) als winnaars gekozen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met apparatuur van Electrolux. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels.

Meest gastvrije standhouder

Op de exposantenborrel werd tot slot InterAlter – Roger Haan uitgeroepen tot meest gastvrije standhouder van BBB Maastricht 2018. BBB Maastricht vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. Openingstijden 11:00 uur – 18:00 uur

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: welke rol speelt de hotelkamer nog?

Rotterdam ontwikkelt zich tot een geweldige hotelstad. De Maasstad is meer en meer ‘in the picture’. Niet alleen bij toeristen, maar ook bij zakelijke gasten, expats en studenten. We bezochten twee hoteliers in deze stad; zij runnen hotels met een sterke focus op de gemeenschappelijke ru...

OTA's Tech
Ga de strijd aan met OTA's: 11 tips

Tijdens de afgelopen editie van HotelTech, georganiseerd door Hospitality Management, heeft Mike Roefs van Hoteliers.com een presentatie gegeven over de strijd met OTA's. Vanwege de overweldigende belangstelling voor deze presentatie, waarin Mike 11 bruikbare tips heeft gegeven, vatten wij de be...

Awards Achtergronden
Auberge du Bonheur winnaar Brabantse Gastvrijheid Award 2018

Tijdens de slotmanifestatie van het jaar waarin Brabant de titel ‘European Region of Gastronomy’ draagt, is op 3 december de eerste Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt. In pop-up restaurant De Teruggave in Breda nam Auberge du Bonheur uit Tilburg met gepaste trots de award in on...

Achtergronden
Een op zes Nederlanders schaamt zich voor tafelmanieren partner

16 procent van de Nederlanders schaamt zich voor de tafelmanieren van zijn of haar partner. Vooral vrouwen (21 procent) zijn niet te spreken over de etiquette van hun partner, onder mannen bedraagt dit percentage slechts tien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard, in opdracht van Acties....

Hotel Achtergronden
Auping en DSM-Niaga realiseren doorbraak met circulair matras

Koninklijke Auping en DSM-Niaga hebben een compleet circulair matras ontwikkeld. Elk onderdeel van het nieuwe modulaire ontwerp is eenvoudig te scheiden van de rest en is volledig recyclebaar voor hergebruik in een nieuwe matras. Matrassen vormen wereldwijd een van de grootste bijdragen aan stortafv...

Toerisme Achtergronden
De grappigste zoekopdrachten

Wat heeft Berlijn met beren? Waarom is Belgische chocolade de beste ter wereld? Wat eten ze in Frankrijk? Dit is wat Nederlanders altijd al hebben willen weten over hun buurlanden. Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat andere mensen op dit moment bezighoudt, kan je het best kijken naar hun zoekopdra...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: