BBN reageert op komst ABBA

25 april 2013
BBN reageert op komst ABBA

Bed & Breakfast Nederland (BBN) reageert positief op de nieuwe b&b-organisatie Bed and Breakfast Association (ABBA) in Amsterdam. "ABBA komt op voor de belangen van b&b’s in Amsterdam en daar
staan wij natuurlijk achter", aldus Hanny Hoedemaker-Arens, namens Bed & Breakfast Nederland.

*ABBA*
De redactie van het vakblad Bed & Breakfast "berichtte":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/nieuws/amsterdamse-bbs-slaan-handen-in-een-14757/ eerder al over de komst van de Amsterdamse brancheorganisatie. De nieuwe groep bestaat uit een aantal b&b-houders die de belangen van de branche vertegenwoordigen bij de gemeente Amsterdam en instanties op het gebied van hospitality. Daarnaast zal ABBA ook onderlinge kennis op het gebied van regelgeving en marketing delen en een eerlijk speelveld bevorderen.

*B&b als kwaliteitsproduct*
Bed & Breakfast Nederland was aanwezig tijdens de introductie van het nieuwe platform op 23 april in de Heineken Experience in Amsterdam. "Het is positief dat ABBA, net als Bed & breakfast Nederland, het kwalitatieve aspect van b&b’s benadrukt. Bed & Breakfast moet niet over één kam geschoren worden met illegale kamerverhuur via bijvoorbeeld AirBnB, zoals nu vaak gebeurt in de media. Bed & breakfast is een kwaliteitsproduct van ondernemers die hun b&b keurig hebben gemeld bij de gemeente en netjes toeristen- en inkomstenbelasting betalen. Het zijn mensen die hun bedrijf op professionele wijze runnen en veel waarde hechten aan kwaliteit en service. Hoe meer we die boodschap kunnen uitdragen in lobby’s en in de media, hoe beter", licht Hoedemaker-Arens toe.

*Concurrent of collega*
De Nederlandse brancheorganisatie ziet ABBA niet al concurrent. Hoedemaker-Arens: "Bed & Breakfast Nederland en ABBA kunnen prima naast elkaar bestaan. Onze belangen zijn gelijk: de b&b-branche versterken door professionalisering, informatieverstrekking, lobbywerk en het uitdragen van kwaliteit. Waar wij putten uit onze algemene, landelijk strekkende kennis, is ABBA specialist als het gaat om Amsterdam. Wij volgen ABBA’s activiteiten met interesse en zij hebben aangegeven met ons te willen samenwerken op het vlak van kennisuitwisseling, bijvoorbeeld omtrent regelgeving op nationaal en Amsterdams niveau en het starten van een b&b."

*Behoefte regionale initiatieven*
In veel Nederlandse steden zijn al b&b-verenigingen opgericht. Vaak uit onvrede over het b&b-beleid van de gemeente of het ontbreken daarvan. Zo hebben Den Haag, Utrecht, Maastricht en Arnhem ook lokale samenwerkingsverbanden. En ook regionale initiatieven komen voor. "De ervaring leert dat het niet eenvoudig is om zo’n initiatief daadwerkelijk door te voeren en te organiseren. Maar naarmate de b&b-branche zich verder professionaliseert en de concurrentie vanuit (illegale) kamerverhuur groeit, kan de behoefte hieraan zeker groter worden", aldus Hoedemaker-Arens.

~Myrtille Vromans~



Overig nieuws