B&B's Aa en Hunze bedreiging hotellerie

15 juni 2015
B&B's Aa en Hunze bedreiging hotellerie

In de gemeente Aa en Hunze wil de burgemeester de wildgroei aan B&B's een halt toeroepen. "De gemeente Aa en Hunze heeft een mooi aanbod
van hotels en B&B's, maar met de B&B's vliegt het alle kanten op", zo verklaarde burgemeester Van Oosterhout van Aa en Hunze vanochtend op BNR Nieuwsradio. Een kwestie van gelijke monniken, gelijke kappen.

*Aan banden leggen*
Met de nieuwe notitie wordt een gelijk speelveld gecreëerd.Hotels moeten aan bepaalde regels voldoen, en B&B's ook. Zo mag er vanaf nu enkel gebruik worden gemaakt van bestaande keukenfaciliteiten in B&B's, zoals die gebruikelijk zijn bij een (bedrijfs)woning. Het inbouwen van een keukenblok of het aanleggen van een gezamenlijke keuken in een B&B wordt aan banden gelegd.

*Oneerlijke concurrentie*
De hoofdbewoner van de B&B moet ook woonachtig zijn in het woonverblijf en bij overnachting aanwezig zijn. Ook moet er een nachtregister bijgehouden worden. Kortom: B&B's zullen aan strengere eisen moeten voldoen, zodat de hotellerie geen oneerlijke concurrentie ondervindt.

*Onder de radar*
Burgemeester Van Oosterhout: "Door middel van controle willen we het vastgestelde beleid handhaven, maar eerst moeten we de markt eens goed in kaart brengen. Er opereren een aantal B&B's 'onder de radar', maar wij hebben oren en ogen in het veld."


Overig nieuws