B&B's AA en Hunze gaan samenwerken

26 april 2016
B&B's AA en Hunze gaan samenwerken

De bed & breakfast-accommodaties in de gemeente Aa en Hunze slaan de handen ineen. Op uitnodiging van de gemeente zijn vele ondernemers
met een overnachtingsadres drie weken geleden bijeengekomen bij Boerderij Kamps in Rolde.

*Onrust*
Aanleiding was "onrust bij de b&b- eigenaren":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/?q=hunze&x=zoeken vanwege negatieve publiciteit in de pers en het feit dat de gemeente het beleid rondom nieuw te openen B&B's aan de ondernemers wilde toelichten.

*Serieuze gesprekspartner*
Deze avond is de behoefte uitgesproken om zich te verenigen. Zo kunnen de accommodaties in de toekomst een serieuze gesprekspartner voor de gemeente zijn bij beleidszaken. Initiatiefnemer Gert Siebring geeft aan dat met meer dan honderd bed & breakfast accommodaties in de gemeente Aa en Hunze, die gezamenlijk zorgen voor een belangrijk deel van het toerisme in de gemeente, ze wel serieus genomen moeten worden.

*Andere samenwerkingsverbanden*
Daarnaast kunnen gezamenlijke pr-activiteiten ontplooid worden en samenwerking worden gezocht met andere spelers in het veld. Ook zien de aanwezigen een voordeel om van elkaar te kunnen leren. Ze willen in elkaars keuken kijken en elkaar voeden met informatie. Ook eventuele gezamenlijke mogelijkheden zijn besproken.

~Christel Tuin~

Overig nieuws